Πούτιν προς μεγιστάνες: Φέρτε πίσω τα χρήματα

ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ ΤΟ ΡΟΥΒΛΙ

Πιέσεις προς τους μεγιστάνες συμπατριώτες του ασκεί, σύμφωνα με το Bloomberg ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προκειμένου να φέρουν πίσω στη Ρωσία τα κεφάλαια που διατηρούν στο εξωτερικό

Στόχος της εκστρατείας του Πούτιν είναι να ενισχύσει το ρούβλι το οποίο καταρρέει μετά τις κυρώσεις που επέβαλαν στη Ρωσία, οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση, υποστηρίζει το αμερικανικό πρακτορείο.

Σύμφωνα με τους νέους φορολογικούς νόμους που υπέγραψε από το Νοέμβριο ο Πούτιν, οι Ρώσοι επιχειρηματίες θα φορολογούνται με 13% στα κέρδη που εμφανίζουν από δραστηριότητες σε ξένες εταιρείες. Εάν οι αρχές δε αποδείξουν ότι αυτές οι δραστηριότητες ελέγχονται ουσιαστικά από τη Ρωσία και όχι από εταιρείες στο εξωτερικό, οι επιχειρηματίες θα καλούνται να πληρώσουν φόρο 20%.

Η ρωσική οικονομία διέρχεται μια από τις χειρότερες νομισματικές κρίσεις από το 1998. Οι νέες φορολογικές ρυθμίσεις έρχονται τρία χρόνια μετά την κίνηση Πούτιν να πείσει Ρώσους επιχειρηματίες να επαναπατρίσουν ποσά της τάξης του 1 τρισ. δολαρίων που διατηρούσαν σε τράπεζες της Κύπρου, της Ελβετίας και άλλων χωρών.

 

* ,