Πούτιν: Συμφωνία για εκεχειρία σε ολόκληρη τη Συρία | Mikrometoxos.gr

Πούτιν: Συμφωνία για εκεχειρία σε ολόκληρη τη Συρία

29.12.2016 16:02

Όπως σημειώνει το πρακτορείο TASS, ο Βλ. Πούτιν ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του Άσαντ και οι αντικαθεστωτικοί συμφώνησαν σε εκεχειρία σε ολόκληρη τη Συρία.

Ο Ρώσος Πρόεδρος ανέφερε ότι έχουν υπογραφεί τρία κείμενα. Το πρώτο αφορά την εκεχειρία, ενώ το δεύτερο σχετίζεται με την ύπαρξη μέτρων για να τηρηθεί η κατάπαυση του πυρός.

Το τρίτο είναι μια διακήρυξη «ετοιμότητας» για να ξεκινήσουν ειρηνευτικές συνομιλίες.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ρωσίας ανακοίνωσε «μείωση» της ρωσικής στρατιωτικής παρουσίας στη Συρία. «Συμφωνώ με την πρόταση του υπουργείου Άμυνας για τη μείωση της στρατιωτικής μας παρουσίας στη Συρία», δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τους υπουργούς Άμυνας και Εξωτερικών. «Όμως θα συνεχίσουμε οπωσδήποτε τον αγώνα κατά της διεθνούς τρομοκρατίας», διευκρίνισε.

Από την πλευρά του ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας Σ. Σοιγκού ανακοίνωσε πως η κατάπαυση του πυρός θα τεθεί σε εφαρμογή από τα μεσάνυχτα της 30ης Δεκεμβρίου.

Σύμφωνη με την εκεχειρία δηλώνει και η τουρκική πλευρά.

Σημειώνεται πως η κατάπαυση πυρός δεν θα εφαρμοστεί στα εδάφη που ελέγχουν οι τζιχαντιστές του ISIS αλλά και εναντίον των δυνάμεων της Αλ Νούσρα (παρακλάδι της Αλ Κάιντα που μετονομάστηκε σε Φάταχ Αλ Σαμ).

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017