Που καταλήγει άραγε το Σινικό τείχος;; - Δείτε εικόνες - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Που καταλήγει άραγε το Σινικό τείχος;; – Δείτε εικόνες

19.06.2015 13:11

Το Σινικό τείχος είναι κινεζική οχύρωση που αποτελεί το μεγαλύτερο σε διαστάσεις ανθρώπινο οικοδόμημα και κατασκευάστηκε σταδιακά, προκειμένου να προστατευθεί η Κίνα από τις επιδρομές μογγολικών και τουρκικών φύλων. Η κατασκευή του ξεκίνησε από τον 7ο αι. π.Χ. αλλά η σημερινή του μορφή οφείλεται κυρίως στη δυναστεία των Μινγκ (τέλη του 14ου αι. με αρχές του 17ου αι. μ.Χ.).

perierga.gr - Πού καταλήγει το Σινικό Τείχος;

Το τείχος εκτείνεται σε συνολικό μήκος 8.850 χλμ. (μαζί με τις διακλαδώσεις του φτάνει τα 21.196 χλμ.) και δεν κατασκευάστηκε μονομιάς, αλλά μάλλον δημιουργήθηκε από την ένωση διάφορων προϋπαρχόντων τειχών.

Αποτελεί σήμερα ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Κίνας, ένα από τα 7 θαύματα του σύγχρονου κόσμου και συμπεριλαμβάνεται στη λίστα της πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

perierga.gr - Πού καταλήγει το Σινικό Τείχος;

 

Όμως έχετε αναρωτηθεί ποτέ που καταλήγει αυτό το εντυπωσιακό δημιούργημα; Το Σινικό Τείχος μοιάζει να χάνεται στα βάθη του ορίζοντα αν και (όπως είναι φυσικό) κάπου καταλήγει, όπως αναφέρει το perierga.gr. Το σημείο στο οποίο τελειώνει αν και εντυπωσιακό είναι το λιγότερο φωτογραφημένο. Ονομάζεται “Η κεφαλή του παλιού Δράκου” (Lao Long Tou) και καταλήγει στη θάλασσα Bohai.

perierga.gr - Πού καταλήγει το Σινικό Τείχος;

 

Δίπλα μάλιστα από το τέλος του υπάρχει παραλία που αποτελεί πόλο έλξης ντόπιων και ξένων για να βουτήξουν στα νερά.

 

 

perierga.gr - Πού καταλήγει το Σινικό Τείχος;

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017