Που βαδίζεις Ευρώπη; | Mikrometoxos.gr

Που βαδίζεις Ευρώπη;

16.02.2015 04:50

Σε forum του capital. gr και κάτω από το σημερινό ΣΙΩΠΗΤΗΡΙΟ του Θανάση Μαυρίδη διαβάσαμε τα εξής καταπληκτικά που παραθέτει ο blogger Kalithanos που κοσμεί τον διάλογο και όχι μόνον…

 

Η «ηγεσία» της ευρωζώνης, η κα Μέρκελ, ανησυχεί ιδιαίτερα για την ενίσχυση των αποσχιστικών διαθέσεων, την άνοδο των ευρωσκεπτικιστών, των ακροδεξιών αλλά και των… «λαικίστικων» κομμάτων. Ανησυχεί για τους podemos και την Λεπέν… και την διάβρωση της θέσης της. Σε λίγο είναι πιθανόν να μην… υπάρχει λόγος ανησυχίας, αφού θα έχει όλους τους λαούς απέναντι της, ενώ οι συνομιλητές της θα είναι η Λεπέν και οι podemos. Γιατί το λέω;;;

 

Μέσα στον ελληνικό πανικό των εκλογών μία σημαντική είδηση πέρασε μάλλον απαρατήρητη. Την καταθέτω με την ελπίδα να την προσέξετε και κυρίως να μην υιοθετηθεί από άλλες κυβερνήσεις:

Spain’s new security law sparks protests across country

«Individuals participating in demonstrations outside parliament buildings or key installations could be fined up to €600,000, if they are considered to breach the peace. Those insulting police officers could be fined up €600. The new law allows fines of up to €30,000 for disseminating photographs of police officers that are deemed to endanger them or their operations. The demonstrators included groups opposed to forced evictions because the law can levy fines of €30,000 for attempting to prevent home repossessions.»
http://www.theguardian.com/world/2014/dec/20/spain-protests-security-law-parliament
http://www.iefimerida.gr/news/183899/ispania-nomos-timorei-diadilotes-apagoreyei-t…

Ο νέος τραγικός νόμος ονομάστηκε «ΦΙΜΩΤΡΟ» και παραπέμπει σε άλλες δεκαετίες και σε άλλα καθεστώτα. Η ειρωνεία είναι ότι αυτός ο νόμος-ντροπή ψηφίστηκε μόλις μία ημέρα μετά την Παγκόσμια Ημέρα Των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, εν μέσω ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ στην Ισπανία, μία χώρα όπου 250.000 άνθρωποι μεταναστεύουν ΚΑΘΕ χρόνο, μία χώρα που η εμπιστοσύνη στο ευρωπαικό ιδεώδες έχει πέσει στο 31% από 64% που ήταν το ’07, με ανεργία στο 24% και 54% στους νέους.

-Αν φωτογραφήσεις αστυνομικό… ακόμα και αν εκείνος δείχνει «υπερβάλλοντα ζήλο» ασκώντας άσκοπη βία, κινδυνεύεις με πρόστιμο έως 30.000 ευρώ.
-Το ίδιο πρόστιμο, 30.000, επιβάλλεται και για «ανυπακοή στην εξουσία» ΑΚΟΜΑ και αν είναι ειρηνική.
-Αν διαμαρτυρηθείς χωρίς «άδεια», την οποία προφανώς θα πρέπει να έχεις πάρει από την… κυβέρνηση κατά της οποίας θα στρέφεται η διαμαρτυρία (!) άλλα 30.000.
-Αν διαμαρτύρεσαι μπροστά από το Κογκρέσο… 30.000.
-Αν συμμετέχεις σε διαδήλωση και κριθεί ότι «παραβιάζεις την ειρήνη» το πρόστιμο μπορεί να φτάσει τις 600.000.
-Αν η κυβέρνηση κρίνει ότι διαταράσσεται η ειρήνη μπορεί να απαγορεύει κατά βούληση την δυνατότητα διαμαρτυρίας, επικαλούμενη την τάξη.
-Η «απόπειρα αποτροπής κατάσχεσης» ή η παρεμπόδιση έξωσης, άλλα 30.000.
-Η «προσβολή αστυνομικού» ο οποίος πλέον θα έχει την δυνατότητα άσκησης σωματικού ελέγχου κατά την κρίση του, τιμωρείται επίσης με πρόστιμο.

Η ανικανότητα των ηγεσιών της ΕΕ που έχουν χάσει πλέον τον έλεγχο είναι απαράμιλλη και αγγίζει την ηλιθιότητα. Η ευρωζώνη μπαίνει σε επικίνδυνα μονοπάτια. Κάνει βήματα, ή μάλλον άλματα, προς τα πίσω. Είναι… γνωστό πλέον, ότι αν είσαι χρεοκοπημένος δεν πρέπει να πολύ-κάνεις εκλογές «πλήττοντας έτσι την σταθερότητα». Οι εκλογές κάνουν κακό στην ανάπτυξη… Οι αποφάσεις της καγκελάριου και των κυβερνήσεων της πλάκας της κάνουν …καλό;;; Αλλά κάτι έπρεπε να γίνει και με τις διαμαρτυρίες που έχουν ενταθεί και «χαλάνε την τάξη».

Η κυβέρνηση θα απαγορεύει κατά βούληση τις διαμαρτυρίες στο όνομα της «τάξης»;;;
Μα όλες οι διαδηλώσεις, ειδικά οι ογκώδεις, διαταράσσουν την «τάξη» , για αυτό εξάλλου γίνονται. Αν φωτογραφίσω έναν αστυνομικό που ασκεί περιττή βία, όπως έχουμε δει συγκλονισμένοι σε περιπτώσεις σε όλο τον κόσμο, κινδυνεύω εγώ με πρόστιμο;;;

Ούτε “αγανακτισμένος” είμαι, ούτε κουκουλοφόρος, ούτε συμμετέχω σε διαδηλώσεις, φυσικά είμαι 1.000% ενάντια στο κάψιμο σημαίας στο οποίο επίσης αναφέρεται ο νόμος, ούτε υποστηρίζω ότι καλώς 15 άτομα μπορούν να κλείνουν τον δρόμο σε χιλιάδες πολίτες, διαμαρτυρόμενοι. Αλλά η διαδήλωση και η διαμαρτυρία είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ σε ΟΛΟΥΣ τους χώρους και για ΟΛΟΥΣ τους λόγους και όταν κάποιος παρεκτρέπεται πρέπει να αντιμετωπίζει αυστηρές ποινές, οι οποίες όμως ΗΔΗ καθορίζονται, ΠΑΝΤΟΥ. Οι ισορροπίες ανάμεσα στο δικαίωμα στην διαμαρτυρία που ΔΕΝ παραβιάζει τα δικαιώματα των υπολοίπων και την επιβολή του Νόμου είναι λεπτές. Ο Νόμος πρέπει να σέβεται το αναφαίρετο δικαίωμα στην διαμαρτυρία ΕΙΔΙΚΑ μπροστά στο Κογκρέσο, διαμαρτυρία για την οποία δεν θα απαιτείται υποκριτικά «ειδική άδεια».

Πρόκειται σαφώς για μία προσπάθεια φίμωσης, για μία συγκεκαλυμμένη εκφοβιστική τακτική στο όνομα της «τάξης» με βαριά πρόστιμα αλλά και ασαφείς έννοιες όπως “παραβίαση της ειρήνης” , “προσβολή αστυνομικού” ή «ανυπακοή στην εξουσία». Πως οριοθετείται η προσβολή του αστυνομικού και το κυριότερο ΠΩΣ ΟΡΙΟΘΕΤΕΙΤΑΙ η παραβίαση ειρήνης;;;

Για παράδειγμα, ο νομοθέτης, προφανώς και δεν έχει στόχο να διασφαλίσει το ότι θα γίνει τελικά η κατάσχεση, η οποία θα γίνει ούτως ή άλλως. Είναι εντελώς ηλίθιο να απειλείς με πρόστιμο έναν απελπισμένο, χρεοκοπημένο πολίτη που χάνει τα πάντα και αντιδρά ανθρώπινα και αντανακλαστικά.
Αν όμως προχωρά μία κατάσχεση και εγώ διαδηλώνω εναντίον της ποιος μου εγγυάται ότι δεν θα θεωρηθεί “απόπειρα αποτροπής της κατάσχεσης”;;; Αν εγώ αυτό το… φοβάμαι, ΠΩΣ θα διαδηλώσω;;;

Εκείνος που θέλει απλά να συμμετέχει σε μία διαμαρτυρία και ΔΕΝ θέλει να παραβιάσει την ειρήνη αλλά απλά να διαμαρτυρηθεί, δεν θα συμμετέχει τελικά σε μία τέτοια διαδήλωση και θα κάτσει στα αυγά του, γιατί κανείς δεν θα του εγγυηθεί πως δεν θα συμβάλλει δήθεν με την διαμαρτυρία του στην ΑΣΑΦΗ «παραβίαση της ειρήνης και της τάξης».

Ξαναλέω εγώ ΔΕΝ είμαι ο “αγανακτισμένος διαδηλωτής”, αλλά αυτός που… είναι, θα κινδυνεύει με πρόστιμα;;; Είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ να ξελαρρυγγιαστεί μέχρι να γίνει μωβ, ως το πρωί, οπουδήποτε, ειδικά έξω από το Κογκρέσο και όχι στο… Μπερναμπέου.

Κύριε Ραχόι, ετοιμαστείτε για τεράστια ήττα. Όταν η πολιτική σου έχει αποτύχει παταγωδώς, όταν η αποτυχία σου είναι μνημειώδης, τότε αφού πλέον έχεις χάσει τον έλεγχο οφείλεις να αλλάξεις πολιτική και όχι να την επιβάλλεις φιμώνοντας και εκφοβίζοντας τους πολίτες που διαμαρτύρονται, παραβιάζοντας κατάφορα ανθρώπινα δικαιώματα. Αν ο στόχος ήταν να φιμώσετε τα στόματα που διαμαρτύρονται πετύχατε το ακριβώς αντίθετο. Να μην εκπλαγείτε αν με τέτοιους γελοίους αλλά και επικίνδυνους Νόμους στρέψετε τους πάντες εναντίον σας.

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017