Πολύ μεγάλη μεταβλητότητα και σήμερα στο Χ.Α.

Πολύ μεγάλη μεταβλητότητα στο χρηματιστήριο – Αρχικά ισχυρή διόρθωση, ακολούθησε επέλαση αγοραστών και ξανά οι πωλητές να αλλάζουν το τοπίο επί τα χείρω – Κέρδη έως +20,8% στις τράπεζες
Τεράστιες διακυμάνσεις, μεταβλητότητα και μεγάλες εναλλαγές τάσεων σημειώθηκαν ενδοσυνεδριακά και σήμερα στο ΧΑ ως απόρροια των δύσκολων διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδος και ΕΕ.
Σε ένα τέτοιο περιβάλλον το ελληνικό χρηματιστήριο μετά από σημαντικές εναλλαγές προσήμων  έκλεισε στις 848  μονάδες με άνοδο +0,89%, έχοντας χαμηλό ημέρας στις 818,43 μονάδες (-2,63%) και υψηλό στις 863,87 μονάδες (+2,77%) με διακύμανση  5,41%!
Ο τζίρος σε εντυπωσιακά αυξημένα επίπεδα και σήμερα καθώς διαμορφώθηκε στα 207 εκατ. ευρώ, ενώ ο όγκος ανήλθε σε 397 εκατ. τεμάχια, εκ των οποίων τα 362,7 εκατ. διακινήθηκαν στις τράπεζες και τα 15,6 εκατ. στα warrants.
Χθες, στο ιστορικό ράλι, η τζίρος διαμορφώθηκε στα 219 εκατ. ευρώ, ενώ ο όγκος εκτοξεύτηκε στα 408,6 εκατ. τεμάχια, με τα 391 εκατ. τεμάχια διακινούνται στις τράπεζες και το 55% αυτών ήτοι 212 εκατ. τεμάχια στη Eurobank!
Κύριο χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης είναι το volatility το οποίο “χτύπησε” κόκκινο ειδικά σε κάποιες τραπεζικές μετοχές αλλά και στα warrants.Η Γερμανία και η ΕΚΤ μπλοκάρουν τα σχέδια της Ελλάδος για μια καλή συμφωνία.
Συμφωνία θα υπάρξει αλλά θα είναι χαμηλού βεληνεκούς και κατώτερη των αρχικών στόχων.

Μετά την συνάντηση του έλληνα ΥΠΟΙΚ Γ. Βαρουφάκη με τον Μ. Draghi της ΕΚΤ και τις δηλώσεις ότι απέδωσε καρπούς  άλλαξε άρδην το κλίμα στο χρηματιστήριο από αρχική διόρθωση σε δυναμική επάνοδο των αγοραστών.
Όμως η Γερμανία εμφανίζεται άτεκτη, η Ελλάδα θα προσγειωθεί στην πραγματικότητα δήλωσε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ. Η εξέλιξη αυτή άλλαξε εκ νέου το κλίμα στο χρηματιστήριο επαναφέροντας τους πωλητές, για να κλείσει όμως τελικώς η αγορά με κέρδη. Γεγονός που δείχνει την αποφασιστικότητα, αλλά και την δύναμη πυρός των αγοραστών…
* ,