Πολύ κοντά η Ελλάδα στο να «κλείσει» την συμφωνία με τους εκπροσώπους των δανειστών έως την επόμενη Τρίτη - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Πολύ κοντά η Ελλάδα στο να «κλείσει» την συμφωνία με τους εκπροσώπους των δανειστών έως την επόμενη Τρίτη

08.08.2015 01:15

 

Η Ελλάδα είναι πολύ κοντά στο να «κλείσει» τη συμφωνία με τους εκπροσώπους των δανειστών έως την επόμενη Τρίτη, ανέφερε κορυφαίος αξιωματούχος της Ευρωζώνης, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters. 

Σύμφωνα με τον Ευρωπαίο, εφόσον υπάρξει συμφωνία έως την Τρίτη, τότε η πρώτη δόση του νέου δανείου θα μπορούσε να εκταμιευτεί έως τις 20 Αυγούστου.

Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, εξηγούσε χαρακτηριστικά, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να είχαν ολοκληρωθεί εντός του Σαββατοκύριακου!.

«Εφόσον υπάρξει συμφωνία στο μνημόνιο κατανόησης (ΜοU) και στην ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους έως την Τρίτη, τότε η συμφωνία θα μπορούσε να εγκριθεί την Πέμπτη» συμπληρώνει ο ίδιος αξιωματούχος.

Σ’ ένα τέτοιο ενδεχόμενο, το Eurogroup θα μπορούσε να συγκληθεί μέσω τηλεδιάσκεψης την Παρασκευή και να ανάψει το πράσινο «φως» στο τριετές δάνειο των 86 δισ. ευρώ.

Μάλιστα, συνεχίζει ο αξιωματούχος, η έγκριση ενός ακόμη πακέτου μέτρων από την ελληνική Βουλή θα προλείαινε το έδαφος για την εκταμίευση της πρώτης δόσης πριν την κρίσιμη ημερομηνία της 20ης Αυγούστου, όπου η Ελλάδα καλείται να αποπληρώσει 3,2 δισ. στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

«Όλα λειτουργούν βάσει του Plan A, δηλαδή συμφωνία με εκταμίευση έως τις 20 Αυγούστου» σημειώνει χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος, διευκρινίζοντας ότι δεν παρατηρούνται μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017