Ποιος είναι ο Χρήστος Πρωτόπαπας και γιατί τον διέγραψε από το ΠΑΣΟΚ η Γεννηματά | Mikrometoxos.gr

Ποιος είναι ο Χρήστος Πρωτόπαπας και γιατί τον διέγραψε από το ΠΑΣΟΚ η Γεννηματά

21.11.2016 00:10

Η συνέντευξη που εξόργισε την αρχηγό

‘Hταν πρωί Κυριακής 20 Νοεμβρίου 2016, όταν ο Χρήστος Πρωτόπαπας απολάμβανε το πρωινό καφέ του μαζί με κρουασάν σοκολάτα στην πολυτελή κατοικία των Βριλησσίων. Είχε μόλις δώσει συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας στον οποίο αφού υπογράμμισε την ιδιότητά του σαν υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ (στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Κοτσακάς) είχε την ασέβεια- προς τη Φώφη Γεννηματά- να δηλώσει πως “ο Τσίπρας μάς οδήγησε τυχοδιωκτικά σε 3ο Μνημόνιο και όπως όλα δείχνουν μας πάει σε 4ο Μνημόνιο…”

Οι χαφιέδες της Φώφης που άκουγαν την εκπομπή της τηλεφώνησαν αμέσως.

-Κα Φώφη ο Πρωτόπαπας κατηγόρησε τον αδελφό μας τον Αλέξη πριν λίγο στο ραδιόφωνο. Είπε ότι “ο Τσίπρας  μάς οδήγησε τυχοδιωκτικά σε 3ο Μνημόνιο και όπως όλα δείχνουν μας πάει σε 4ο Μνημόνιο…”

Η Φώφη εξοργίστηκε. Ητο σίγουρη ότι ο Βενιζέλος έβαλε τον θρυλικό Πρωτόπαπα να κάνει αυτές τις δηλώσεις…

Την ώρα που η Φώφη συνομιλούσε με έναν εκ των χαφιέδων της είδε το όνομα του Κώστα Λαλιώτη να πετάγεται στην οθόνη. Την καλούσε κι εκείνος. Η Φώφη, η οξυδερκής αποδέχθηκε την κλήση του…

-Κα Πρόεδρε-ακούστηκε ο Λαλιώτης-ο Πρωτόπαπας μόλις κατηγόρησε τον αδελφό μας τον Αλέξη Τσίπρα ότι μάς οδήγησε τυχοδιωκτικά σε 3ο Μνημόνιο και όπως όλα δείχνουν μας πάει σε 4ο Μνημόνιο…”

Η Φώση κόντευε να σκάσει. Δεν μπορούσε να φαντασθεί ότι ο Πρωτόπαπας θα έλεγε αυτά τα πράγματα για τον αδελφό Τσίπρα. Δεν έχασε χρόνο:

-Xρήστο από σήμερα δεν ανήκεις στο ΠΑΣΟΚ. Σε διαγράφω. Δεν θα χρειαστεί να περάσεις καν από το Πειθαρχικό. Το κόμμα είμαι εγώ και ο Λαλιώτης. Το πούλο…

Ο Πρωτόπαπας έμεινε με το κρουασάν στο στόμα. Στη συνέχεια σκέφτηκε πόσο δίκιο είχε ο Παπαχρήστος όταν έκανε τις γνωστές αποκαλύψεις στα ΝΕΑ:

«Ολγα μου εσύ είσαι ανιψιά μου, αλλά η Φώφη είναι κόρη μου»

Tα δίνει όλα και τους δίνει όλους σήμερα ο εξαίρετος Γιώργος Παπαχρήστος μέσα από τη στήλη του στα ΝΕΑ. Ο Παπαχρήστος δεν είναι τυχαίος δημοσιογράφος. Είναι βαθύς γνώστης της Ιστορίας και κυρίως του πολιτικού παρασκηνίου της μεταπολίτευσης. Είναι γνώστης προσώπων, μεθοδεύσεων, χαρακτήρων, συμφερόντων. Μετά τις επιθέσεις που δέχθηκε για την αποκάλυψη που έκανε για την βρώμικη συμφωνία ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ πέρασε στην αντεπίθεση-πιο αποκαλυπτικός από ποτέ στο σημερινό του άρθρο. Ο Γιώργος είναι αμείλικτος και δείχνει να γνωρίζει πολλά:

Διαβάσαμε με κομμένη την ανάσα ολόκληρο το σημερινό άρθρο του στα Νέα με τίτλο «Κρείττον του λαλείν, το σιγάν»:
Λένε πως η οργή δεν είναι καλός σύμβουλος. Ούτε ο θυμός είναι. Ούτε η απογοήτευση. Και ιδίως η απογοήτευση για την αχαριστία. Ειδικά αυτή που προέρχεται από ανθρώπους ή ομάδες ανθρώπων που έχεις πολλαπλώς βοηθήσει, στηρίξει, ενθαρρύνει, όχι ανέξοδα, και πολλές φορές όχι χωρίς κινδύνους, προσωπικούς ή επαγγελματικούς.

Υπό την έννοια αυτή, και αφού έχω επί ένα 48ωρο και κάτι κάνει διαδοχικές ασκήσεις αυτοσυγκράτησης και διαχείρισης θυμού, θα προσπαθήσω να απαντήσω όσο πιο… αναίμακτα γίνεται, στην πρωτοφανή, προσωπικού χαρακτήρα, επίθεση που υπέστην το Σάββατο από… φίλιες δυνάμεις – από το ΠΑΣΟΚ!

Το ΠΑΣΟΚ λοιπόν με κατηγόρησε ότι η υπερψήφιση των τροπολογιών του Παππά, out of the blue δε (έξω από κάθε πρόβλεψη, όπως θα λέγαμε), δεν είναι αποτέλεσμα μιας παρασκηνιακής συμφωνίας όπως εγώ έγραψα (και φυσικά επιμένω!) αλλά μια ιδιοφυής σύλληψη της προέδρου και των συνεργατών της, για να φέρουν σε δύσκολη θέση τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν και αυτό το τελευταίο ομολογώ δυσκολεύτηκα πολύ να το αντιληφθώ. Που ήταν η δυσκολία μου; Δεν καταλάβαινα πώς μπορεί να ήρθε σε δύσκολη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ όταν, ψηφίζοντας τις τροπολογίες Παππά, τον έβγαλες αυτομάτως από τη γωνία στην οποία ήταν ασφυκτικά στριμωγμένος. Αλλά αφού το υποστηρίζει η πρόεδρος, η οποία ενέκρινε, με τις απαραίτητες φυσικά «προσωπικές» πινελιές, την ανακοίνωση του Σαββάτου, είμαι υποχρεωμένος να το δεχθώ.

ΕΚΕΙΝΟ ΟΜΩΣ που δεν θα δεχτώ είναι ότι έγραψα το ρεπορτάζ καθ’ υπαγόρευση – των παλιών και νέων μου αφεντικών. Ητοι του Ψυχάρη και του Γιάννη Αλαφούζου.

Το πρώτο μου ήταν κατανοητό: Ο Ψυχάρης έχει γίνει σάκος του μποξ, ευθύνεται για όλα τα δεινά αυτά της χώρας, η κυβέρνηση έχει προσωποποιήσει πάνω του τη διαπλοκή, να μη μου ζητήσει να γράψω και κάτι για να χτυπήσω το ΠΑΣΟΚ, για μια συμφωνία η οποία έγινε και τηρήθηκε;

Το δεύτερο, για τον Αλαφούζο, το «νέο» μου αφεντικό, λόγω ΣΚΑΪ, είναι που με προβλημάτισε. Δεν μπορούσα να το αναλύσω. Μέχρι που πληροφορήθηκα ότι η πρόεδρος «έχει θέμα» με τις δημοσκοπήσεις που κάθε τόσο διενεργεί για λογαριασμό του ΣΚΑΪ  το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και – φευ -ενώ καταγράφουν το double score της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – 30% έναντι 15% στην τελευταία – το ΠΑΣΟΚ το εμφανίζουν στο 4%-4,5%, να μην εισπράττει δηλαδή τίποτε από τη ραγδαία κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ.

Και ότι διαμαρτυρήθηκε γι’ αυτό. Λες και ο Νίκος Μαραντζίδης κάθεται και γράφει μόνος του τις δημοσκοπήσεις, και ειδικά τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ (αφήνω κατά μέρος του Καμμένου και των υπολοίπων, που είναι σίγουρο…). Το γεγονός ότι το σύνολο σχεδόν των δημοσκοπήσεων δείχνει το ΠΑΣΟΚ ότι κάπου εκεί κινείται, πληρώνοντας την παρατεταμένη αναξιοπιστία του, δεν λέει τίποτε σε εκείνη, αλλά ούτε και στους περί αυτήν. Διότι – κοινό μυστικό πια – διακατέχονται από τον μεγαλοϊδεατισμό τής… «Πράσινης Μηλιάς». Είναι η λογική του «όχι παιδιά δεν αρμενίζουμε στραβά, ο γιαλός είναι στραβός»!

Αυτός ο πασοκικός μεγαλοϊδεατισμός που λέει ότι στις προσεχείς εκλογές, το ΠΑΣΟΚ θα είναι δεύτερο κόμμα, πίσω από τη ΝΔ, εξού και το «προβοκατόρικο» δημοσίευμα του Σαββάτου, το δικό μου δηλαδή, που στόχο είχε – μη γελάτε – να κρατήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στη δεύτερη θέση, για να εξυπηρετηθεί ο «νέος δικομματισμός»!

ΔΕΝ ΞΕΡΩ αν πρέπει να γελάσω ή να κλάψω με όλα αυτά, και κυρίως με όσα άκουσα το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Αλλά αυτό που με «έστειλε» κανονικά, ήταν το επιχείρημα ότι το δημοσίευμα περί συμφωνίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ υπαγορεύθηκε από αφεντικά και συμφέροντα.

Σκέφθηκα πολλές φορές να απαντήσω μέσω social media, πότε με τον τίτλο της ταινίας «Κοίτα ποιος μιλάει» και πότε με το «μα καλά, καθρέφτη δεν έχουν σπίτι τους» – οι συντάκτες της ανακοίνωσης και εκείνη ή εκείνοι που την ενέκρινε/αν. Δεν το έκανα, διότι δεν είχε νόημα.

Οταν κυκλοφορεί ως αστικός μύθοςτο «παράπονο» της Όλγας Κεφαλογιάννη ότι κάποτε ο θείος της ο κύριος Βαρδής (Βαρδινογιάννης) της είπε «Ολγα μου εσύ είσαι ανιψιά μου, αλλά η Φώφη είναι κόρη μου», τι νόημα θα είχε να έλεγα κάτι περισσότερο;

Και όταν ως πολιτικός αστικός μύθος κυκλοφορεί ακόμη ότι ο κύριος Βαρδής επεδίωκε per mare per terra να ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ τον Ιούλιο τον εκλογικό νόμο, για να βρει ο Τσίπρας τις ψήφους που του έλειπαν ώστε να ισχύσει η απλή αναλογική από τις προσεχείς εκλογές και όλοι γνωρίζουν πως θα το επιτύγχανε αν δεν προέκυπτε η σθεναρή στάση ορισμένων βουλευτών του κόμματος, θα προσέθετε κάτι η όποια δική μου ανταπάντηση σε αυτό το επίπεδο;

Ή ακόμα περισσότερο, όταν κυκλοφορεί έντονα (αλλά για διάφορους λόγους απέφυγα να το γράψω το Σάββατο…) ότι η πρόεδρος του Κινήματος συνοδευόμενη από τον Χρήστο Πρωτόπαπα μετέβη αυτοπροσώπως σε μια άλλη «προξενήτρα», την κυρία Λούκα Κατσέλη, επισήμως για να «τακτοποιήσει» το υπαλληλικό θέμα του Πρωτόπαπα (λες και δεν μπορούσε να το τακτοποιήσει μόνος του ο Πρωτόπαπας…) αλλά ανεπισήμως… ό,τι έγραψα το Σάββατο.

ΣΤΑΜΑΤΩ ΕΔΩ γιατί φοβάμαι ότι θα γίνω πολύ κακός και δεν το θέλω. Ασε που θα πάνε στράφι και όλες εκείνες οι ασκήσεις αυτοσυγκράτησης που έκανα το Σαββατοκύριακο. Θα αναφερθώ μόνο στον Κώστα Λαλιώτη και τη δήλωσή που έκανε (απολύτως «αναγκαία», το αντιλαμβάνομαι…). Παραδέχεται τη συνάντηση με τον Σπίρτζη, αλλά λέει αντάλλαξαν μόνο «φιλοφρονήσεις». Φιλοφρονήσεις για ποιο ακριβώς πράγμα; Πόσο τεράστιος υπουργός Δημοσίων Έργων είναι ο Σπίρτζης; Πως τεμαχίζει τα έργα ας πούμε; Τα οποία, όλως τυχαίως μειοδοτεί και τα παίρνει ο κουμπάρος του Καλογρίτσας;

Ή του είπε να μεταφέρει στον φίλο του τον Παππά, πόσο τεράστιος επίσης είναι κι αυτός;

Για να ξέρουμε τι λέμε δηλαδή, και πως το λέμε.

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΗ για τον Λαλιώτη προσωπικά, που μου κάνει την τιμή να μου απευθύνει το λόγο δι’υστερογράφου τής, επαναλαμβάνω «αναγκαίας», διάψευσης του δημοσιεύματος του Σαββάτου: Πήγαινα στο εστιατόριο της «Μίνας» πολλά χρόνια πριν εμφανιστεί και ενταχθεί και αυτός στην παρέα. Από την εποχή που εκείνος «εργαζόταν» στις εκδόσεις Λιβάνη, και δεν έπαιρνε (;) χαμπάρι ότι σε διπλανά γραφεία εξυφαινόταν πότε η «καραμανλική» διείσδυση στο ΠΑΣΟΚ μέσως της εκλογής του Κάρολου Παπούλια ως Προέδρου της Δημοκρατίας και πότε η υπονόμευση του Γιώργου Παπανδρέου ως προέδρου του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργού, ή της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για να επιταχυνθεί η έλευση του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Γνωρίζω καλά λοιπόν ποιος σύχναζε, και ποιος συχνάζει στης «Μίνας». Και ποιοι εμφανίζονται περιοδικά, ειδικά όταν θέλουν να συναντήσουν κάποιον από τους καθημερινούς πελάτες.

Και επειδή πραγματικά είναι μικρό χωριό η Αθήνα και γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας, θα κλείσω με αυτό «Κρείττον του λαλείν, το σιγάν», Κώστα κι εσείς οι υπόλοιποι…

AKOΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΠΟΥ ΑΠΕΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΦΩΦΗΣ-ΣΥΡΙΖΑ

To φοβερό άρθρο του Γιώργου Παπαχρήστου για τις ίντριγκες Φώφης-Τσίπρα έχει προκαλέσει ήδη πάταγο στους ταλαίπωρους πασόκους του ΣΥΡΙΖΑ που πίστευαν ότι θα γίνουν υπουργοί και τώρα γελάει ο πλανήτης με το χουνέρι που τους έκανε ο Τσίπρας. Ενα χουνέρι το οποίο σύμφωνα με τον δημοσιογράφο των ΝΕΩΝ έγινε σε συνεργασία Λαλιώτη-Σπίρτζη-Παππά.

Απολαύστε το:

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Παπαχρήστος γράφει στη στήλη του «Στίγμα» στα «Νέα»:

«Η μίνι κρίση που προκλήθηκε την περασμένη Πέμπτη στο ΠΑΣΟΚ εξαιτίας της έξω από κάθε πρόβλεψη υπερψήφισης των τροπολογιών Παππά για το ΕΣΡ (η μεγαλύτερη επιτυχία αυτού του κόμματος είναι ότι έχει την καταπληκτική, επαναλαμβανόμενη δε, ικανότητα να εγκαθιστά στο εσωτερικού του κυβερνητικά προβλήματα), αποδείχθηκε μεν εκ των πραγμάτων άνευ ουσίας, διότι ο υπουργός Παππάς αναίρεσε καθετί που υποστήριζε σχετικά με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, δημιούργησε όμως την αίσθηση ότι «κάτι παίζεται» με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ανασχηματισμός της επόμενης ημέρες που επιχείρησε ο κύριος Τσίπρας, ενίσχυσε τα σενάρια ότι όντως η στάση που τήρησε το ΠΑΣΟΚ στην ψηφοφορία- και έφερε στα πρόθυρα νευρικής κρίσης ορισμένους όπως ο Βαγγέλης Βενιζέλος- δεν ήταν και τόσο αθώα. Ο πρωθυπουργός έκοψε «πασοκογενείς» από την κυβέρνηση, υποβάθμισε άλλους και κυρίως δεν επιχείρησε τη φημολογούμενη διεύρευνση με στελέχη που προέρχονταν από το ΠΑΣΟΚ.

Σενάρια που ενισχύθηκαν από το γεγονός ότι το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σαλαγιάννης πέρασε μερικές ανέμελες ώρες στην Εξεταστική Επιτροπή για τα δάνεια των κομμάτων- αντί μιας ιεροεξεταστικού χαρακτήρα ανάκρισης, όπως πίστευαν οι περισσότεροι.

Τι πραγματικά έχει συμβεί; Εχουμε μία προσέγγιση του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ ή ήταν μια περιστασιακή συμφωνία «για τα μάτια του Παππά» και μόνο; Επειδή το πρώτο μένει να αποδειχθεί από τις εξελίξεις μέσα στον χρόνο, θα κρατήσουμε ως δεδομένο το δεύτερο.

Από τη μια πλευρά, είχαμε μια κυβέρνηση σε πλήρες αδιέξοδο σχετικά με το ΕΣΡ και τις τηλεοπτικές άδειες να πασχίζει απεγνωσμένα να σπάσει το μπλοκ της άρνησης που με πρωτοκαθεδρία της ΝΔ είχε συγκροτηθεί, ώστε να περιορίσει τις ζημιές από την πολιτική ήττα που συνιστούσε η απόφαση του ΣτΕ για τον νόμο Παππά. Και από την άλλη, είχαμε το ΠΑΣΟΚ που πλην όλων των άλλων είχε να αντιμετωπίσει την αναπόφευκτη πίεση από την «πασοκοποίηση» της κυβέρνησης και τις επιπτώσεις από την παρατεταμένη ταύτιση με τη στρατηγική της ΝΔ επί του θέματος.

Τον αρραβώνα ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι τον «προξένεψαν» ο Κώστας Λαλιώτης και ο Χρήστος Σπίρτζης ένα μεσημέρι στο εστιατόριο της Μίνας, στην περιοχή της Ακρόπολης. Προ δύο εβδομάδων περίπου. Ο Σπίρτζης έφερε την πρόταση Παππά για την αποκόλληση του ΠΑΣΟΚ από τη στρατηγική του Μητσοτάκη, ο Λαλιώτης ανέλαβε να τη μεταφέρει στην πρόεδρο Φώφη Γεννηματά κάποια στιγμή και προς επίρρωση της διαφαινόμενης συμφωνίας έγιναν και τηλεφωνικές συνεννοήσεις του Λαλιώτη με Νίκο Βούτση και Αλέκο Φλαμπουράρη, που εγγυήθηκαν την τήρηση της- όποιας- συμφωνίας και το deal έκλεισε.

Το μεσημέρι της Πέμπτης 3 Νοεμβρίου ο Βαγγέλης Βενιζέλος μάθαινε από τα ραδιόφωνα ότι «το ΠΑΣΟΚ προσανατολίζεται» να ψηφίσει υπέρ των τροπολογιών Παππά, ενώ εκείνος είχε μείνει στη «σκληρή γραμμή». Επιασε τα τηλέφωνα. Μίλησε με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος του είπε ότι είναι απόφαση του κόμματος να υπερψηφίσουν τις τροπολογίες, με τον εισηγητή Γιώργο Αρβανιτίδη που του απάντησε «εγώ ό,τι μου είπαν κάνω», και, τέλος, με τον γραμματέα της ΚΟ Βασίλη Κεγκέρογλου από τον οποίο ζήτησε να συγκληθεί άμεσα η Κοινοβουλευτική Ομάδα, να συζητήσει το θέμα και να πάρει αυτή απόφαση. «Μα το συζητήσαμε το θέμα» του απάντησε εκείνος. «Προχθές». Σύσκεψη από την οποία απουσίαζε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Για πολλούς ήταν καλύτερα- και για το ΠΑΣΟΚ και για τον Βενιζέλο- που δεν συγκλήθηκε η Κοινοβουλευτική Ομάδα. Κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος πώς θα έβγαινε το ΠΑΣΟΚ από αυτή τη συνεδρίαση…

Κάπως έτσι ψήφισε το ΠΑΣΟΚ τις τροπολογίες Παππά για τον νόμο του, τον οποίο είχε ήδη κηρύξει αντισυνταγματικό το ΣτΕ, και κάπως έτσι «κατάπιε» τη «διεύρυνση«» προς τις «συνεπείς δυνάμεις της Κεντροαριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας» ο πρόεδρος Τσίπρας.

Γιατί αυτή ήταν η συμφωνία, «ψηφίζουμε τις τροπολογίες αλλά εσείς»:

  • Πρώτον, στον ανασχηματισμό θα περιοριστούν στο ελάχιστο τα προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ στελέχη (έτσι κόπηκαν οι Μάρκος Μπόλαρης, Δημήτρης Μάρδας και Θεοδώρα Τζάκρη).
  • Δεύτερον, δεν θα υπουργοποιηθούν στελέχη προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ (με τον τρόπο αυτό απετράπη η υπουργοποίηση της Λούκας Κατσέλη, της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, του Στέφανου Τζουμάκα, πιθανώς και του Νίκου Χριστοδουλάκη).
  • Τρίτον, η εξέταση του Νίκου Σαλαγιάννη στην Εξεταστική Επιτροπή για τα δάνεια των κομμάτων θα πρέπει να γίνει με σεβασμό στην ιστορία του Κινήματος, να αποφευχθούν οι προβοκατόρικες ερωτήσεις και να μην μπει σε βαθιά νερά, κάτι που θα μπορούσε να δημιουργήσει περίπλοκα θέματα στο ΠΑΣΟΚ.

Ως bonus για τη συμφωνία θα πρέπει να αποτιμηθεί η εκ μέρους του πρωθυπουργού υποβάθμιση, είτε με περικοπή αρμοδιοτήτων είτε με μετακίνηση των προερχομένων από το ΠΑΣΟΚ, υπουργών του προηγούμενου κυβερνητικού σχήματος. Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, για παράδειγμα, από ισχυρός υπουργός Εσωτερικών βρέθηκε στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, χωρίς μάλιστα τις αρμοδιότητες για τις Μεταφορές όπως είχε κυκλοφορήσει αρχικά. Ο δε υπουργός Υποδομών Σπίρτζης είδε τις αρμοδιότητές του για τις Επικοινωνίες να ψαλιδίζονται και να μεταφέρονται στο νέο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, το οποίο χωρίς αυτές θα ήταν μία απλή Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης.

Και σε ό,τι αφορά την εξέταση του Σαλαγιάννη ως bonus μπορεί να θεωρηθούν και… διεισδυτικές ερωτήσεις (από τον μέχρι τότε πρόεδρο της Επιτροπής Σωκράτη Φάμελλο) του τύπου «πώς κρίνετε τις δηλώσεις του κυρίου Βενιζέλου στον ΣΚΑΪ;».

Ο Βενιζέλος παίζει γενικώς σε όλο αυτό, καθώς για μεν τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί πάντοντε «κόκκινο πανί» για δε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ένα οιονεί πρόβλημα, αφού διεκδικεί δημόσιο λόγο πολλές φορές ένα βήμα παραπέρα από τις θέσεις του Κινήματος. Επιπλέον, και πιο σοβαρό αυτό, έχει ενεργοποιήσει ένα σύστημα δημόσιων εκδηλώσεων κάτω από την ομπρέλα της πολιτικής πρωτοβουλίας e-kyklos την οποία συντηρεί. Επισήμως για πολιτικό προβληματισμό. Ανεπισήμως, για ό,τι ήθελε προκύψει…

Δεδομένα τα οποία εκ των πραγμάτων θα έκανε να αισθανθούν ευτυχείς πολλοί και διάφοροι ένθεν κακείθεν, αν τον έβλεπαν κάποια στιγμή να αποχωρεί από το ΠΑΣΟΚ εκουσίως ή ακουσίως και να εντάσσεται στη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη- θα επιβεβαίωνε έτσι τις βασικές τους αναλύσεις, και θα τους έλυνε και ένα σοβαρό, κεντρικό, πολιτικό πρόβλημα…».

Ποιος όμως είναι ο θρυλικός Πρωτόπαπας που διέγραψε κυριακάτικα η Φώφη και ποιο ήταν το αντικείμενό του το 2013;

Διαβάστε το σχετικό άρθρο από την ΑΥΓΗ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΙΚΗ:

protopapas016-800x419

Αν ένα πρωί χτυπήσει κάποιος την πόρτα σας, δεν θα είναι ο γαλατάς, θα είναι ο Χρήστος Πρωτόπαπας. Ναι ο γνωστός Χρήστος Πρωτόπαπας, ο πρώην συνδικαλιστής του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ-έγραφε το 2013 στην ΑΥΓΗ ο Γιώργος Ανανδρανιστάκης.

Αν ένα πρωί χτυπήσει κάποιος την πόρτα σας, δεν θα είναι ο γαλατάς, θα είναι ο Χρήστος Πρωτόπαπας. Ναι ο γνωστός Χρήστος Πρωτόπαπας, ο πρώην συνδικαλιστής του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ. Νομίσατε ότι γλιτώσατε, νομίσατε ότι μετά την καταβαράθρωση του ΠΑΣΟΚ και την υπερκαταβαράθρωση του ίδιου στη Β’ της Αθήνας, ο Πρωτόπαπας θα καθόταν στο σπίτι του να αναπολεί τις παλιές καλές στιγμές, τότε που τα μαχαιροπίρουνα σπινθήριζαν σαν την κορυφή του Βεζούβιου λίγο πριν από την έκρηξη . Λαθέψατε, πουλάκια μου, ο Χρήστος ο Πρωτόπαπας ζει και βασιλεύει και όπως μάθαμε χθες, διορίσθηκε επικεφαλής στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών, του οργανισμού που είναι αρμόδιος να εισπράττει απ’ όσους χρωστούν στα ταμεία.

Ο Χρήστος Πρωτόπαπας δεν είναι όποιος κι όποιος, είναι ένα από τα σύμβολα, από τα ισχυρότερα σύμβολα, της πασοκικής φαυλότητας, της πασοκικής σκληρότητας, του πασοκικού κυνισμού. Είναι δηλαδή ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση, ο άνθρωπος με τα απαραίτητα προσόντα: Φαυλότητα, σκληρότητα, κυνισμός, όταν τα έχεις αυτά, τύφλα να έχουν τα πτυχία του Χάρβαρντ και του ΜΙΤ. Χρήστος Πρωτόπαπας, ο ιδανικός για τη θέση του εισπράκτορα του Πασά, φανταστείτε τον με ένα σαρίκι και θα αντιληφθείτε περί τίνος πρόκειται.

Meeting of the Political Council of PASOK, in Athens, on Oct. 15, 2015 / Συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Αθήνα, 15 Οκτωβρίου, 2015.

First Conference of the #SD40 Network of young S&D Meps, in Athens, May 22, 2015 / Πρώτη εκδήλωση των νέων Ευρωβουλευτών της Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στην Αθήνα, 22 Μαΐου, 2015

Ξέρετε τι θα κάνει ο κυρ Χρήστος; Θα πηγαίνει και θα ζητάει τα χρωστούμενα από τους μικροεπιχειρηματίες που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, από τους ελεύθερους επαγγελματίες που βλέπουν τον πελάτη με το κιάλι και από τους μισθωτούς που εργάζονται υποχρεωτικά με μπλοκάκι, που παίρνουν 500 ευρώ το μήνα και αναγκάζονται να πληρώνουν τα 250 στον ΟΑΕΕ. Δεν τους έφταναν τους ανθρώπους τα βάσανά τους, δεν φτάνει που οι μισοί από αυτούς είναι ανασφάλιστοι, χωρίς ένσημα και περίθαλψη, θα έχουν από πάνω τους και το γιαταγάνι του Πρωτόπαπα. Φανταστείτε τον Πρωτόπαπα πάνω από το κεφάλι σας με ένα γιαταγάνι και θα αντιληφθείτε περί τίνος πρόκειται.

Ο Πρωτόπαπας θα χτυπάει την πόρτα και θα απειλεί με πρόστιμα, με κατασχέσεις, ακόμη και με φυλακίσεις. Ο Πρωτόπαπας που ψήφιζε και υπερασπιζόταν με πάθος τους νόμους που έφεραν εκατομμύρια επαγγελματίες και μισθωτούς σε απόλυτη αδυναμία να πληρώσουν τις εισφορές τους, τώρα έρχεται, αυτός ο ίδιος, να τους αποτελειώσει. Τους έστειλε το καθεστώς τους ανθρώπους στη εντατική και τώρα στέλνει τον Πρωτόπαπα να τους τραβήξει το σωληνάκι. Τόσα και τόσα έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, αυτό όμως, η επιστροφή του Πρωτόπαπα ως τιμωρού των δυστυχισμένων, μου φαίνεται το πιο ανήθικο απ’ όλα.

Ο Πασάς έστελνε τους εισπράκτορες στους υπηκόους και όταν εκείνοι δεν είχαν τίποτα να τους δώσουν, οι υπάλληλοι απέκοπταν τους αναπαραγωγικούς αδένες των οφειλετών, τους έβαζαν σε ένα σακούλι και τους παρέδιδαν στο αφεντικό τους. Από εκεί προέκυψε και η ιστορική φράση «θα πάρετε τα αρχ… μου».

Για του λόγου το αληθές δείτε το έγγραφο που ακολουθεί:

Προς γνώσιν και συμμόρφωσιν απλά παραθέτουμε και ένα σύντομο βιογραφικό του για να ξέρουμε δηλαδή τι λέμε.

Ο Χρήστος Πρωτόπαπας γεννήθηκε το 1956 στα Χανιά. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στην ΑΣΟΕΕ και από το 1978 ήταν υπάλληλος της Εθνικής Τράπεζας.

Είχε αναπτύξει έντονη συνδικαλιστική δράση από τα φοιτητικά χρόνια με αποκορύφωμα την εκλογή του ως Πρόεδρος της ΓΣΕΕ στο διάστημα 1993-1996. Εξελέγη Βουλευτής Β’ Αθηνών με το ΠΑΣΟΚ το 1996 και επανεξελέγη το 2000, 2004, 2007 και 2009. Διατέλεσε Υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων στο διάστημα 1996-2001 και Υπουργός Τύπου & Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στο διάστημα 2001-2004. Τον Οκτώβριο 2010 ήταν πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για το σκάνδαλο των ομολόγων, βγάζοντας λάδι τον Μειμαράκη και τον Αλογοσκούφη

Εύλογα λοιπόν τα ερωτήματα που παραθέσαμε παραπάνω… πάντως ο Ελληνικός λαός αποφάσισε και τον έκρινε στις βουλευτικές εκλογές Μαΐου 2012 όπου και απέτυχε να εκλεγεί βουλευτής.

 

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017