Ποιος είναι ο Θάνος Πλεύρης που δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Ποιος είναι ο Θάνος Πλεύρης που δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή

15.11.2016 06:41
Η κατάσταση του ασθενούς εκτιμάται ως ιδιαίτερα κρίσιμη

σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θάνος Πλεύρης στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Ιατρικό.

Ο κ. Πλεύρης βρίσκεται στην εντατική μετά από σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικού ως απόρροια μόλυνσης από παρακέντηση στο πόδι. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Πλεύρης βρισκόταν σε ιδιωτικό θεραπευτήριο και μετά τις επιπλοκές μεταφέρθηκε στο δημόσιο νοσοκομείο και από εκεί στο Ιατρικό Θεραπευτήριο, προκειμένου οι γιατροί εκεί να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η χειρουργική επέμβαση στον Θάνο Πλεύρη ολοκληρώθηκε από τους γιατρούς του Ιατρικού, οι οποίοι δηλώνουν συγκρατημένοι αισιόδοξοι.

Ωστόσο, η κατάσταση της υγείας του κ. Πλεύρη παραμένει σοβαρή και οι γιατροί με την επέμβαση αυτή κατάφεραν να καθαρίσουν το σημείο που είχε μολυνθεί. Τις επόμενες ώρες μάλιστα αναμένεται και δελτίο τύπου από το Ιατρικό για την πορεία της υγείας του κ. Πλεύρη.

Το Ανακοινωθέν του Ιατρικού Κέντρου>

Ο κ. Αθανάσιος Πλεύρης εισήχθη χθες, Κυριακή 13/11/16, στις 10.00 π.μ., στο ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ, με εικόνα σήψης.

Είχαν προηγηθεί αγγειοχειρουργικές επεμβάσεις σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του, εισήχθη άμεσα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και παραμένει νοσηλευόμενος, διασωληνωμένος σε μηχανική υποστήριξη.

Από τη θεραπευτική ομάδα του ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΩΝ διενεργήθηκαν και διενεργούνται όλες οι ενδεδειγμένες θεραπευτικές πράξεις, συντηρητικές και επεμβατικές.

Η κατάσταση του ασθενούς εκτιμάται  ως ιδιαίτερα κρίσιμη.

Ο Θάνος Πλεύρης γεννήθηκε το 1977 στην Αθήνα και είναι Χριστιανός Ορθόδοξος.

Είναι έγγαμος. Έχει μία κόρη και έναν υιό.

Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, έχει μεταπτυχιακό τίτλο από το Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης με θέμα: «Η συναίνεση του ασθενούς σύμφωνα με το ελληνικό και γερμανικό ποινικό δίκαιο» και έχει κάνει Διδακτορική Διατριβή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών με θέμα: «Η ποινική ευθύνη στην ιατρική πράξη. Έρευνα και πειραματισμός με αντικείμενο τον άνθρωπο» με ειδίκευση στο Ποινικό και Ιατρικό Δίκαιο.

Μιλάει απταίστως Γερμανικά και Αγγλικά. Εργάζεται ως δικηγόρος και διατηρεί στην Αθήνα δικηγορικό γραφείο.

Αρθρογραφεί τακτικά και συμμετέχει σε σειρά συνεδρίων τόσο με την πολιτική όσο και με την επιστημονική του ιδιότητα. Έχουν δημοσιευθεί τα ακόλουθα συγγράμματα του: «Η ποινική Ευθύνη στην Ιατρική Πράξη
Έρευνα και Πειραματισμός με αντικείμενο τον άνθρωπο» (Νομική Βιβλιοθήκη, Αθήνα 2007), «Die Einwilligung des Patienten nach Deutschem und Griechischem Strafrecht», (Nomiki Bibliothiki 2012), «Η Επιρροή του Όρκου του Ιπποκράτη στη Σύγχρονη Βιοηθική», (Νομική Βιβλιοθήκη 2012).

Πέρα από τον τομέα της δικαιοσύνης ασχολείται ενεργά με τα ζητήματα της ασφάλειας, της λαθρομετανάστευσης, της υγείας, της Ευρώπης, τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία, και τα εθνικά μας θέματα.

Από τις 3 Νοεμβρίου 2014 ως πρώτος επιλαχών της Νέας Δημοκρατίας έλαβε τη θέση του Βουλευτή στην Α’ Περιφέρεια Αθηνών. Εξελέγη βουλευτής Α’ Αθηνών στις Εθνικές Εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου 2007, πρώτος στο ψηφοδέλτιο, εξελέγη Ευρωβουλευτής στις ευρωεκλογές του 2009 και επανεξελέγη βουλευτής Α’ Αθηνών το 2009 ερχόμενος πρώτος, ενώ μετείχε στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, στην Ειδική μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος, στην εξεταστική επιτροπή για την Ι.Μ. Βατοπαιδίου και στην προανακριτική επιτροπή Παυλίδη.

Υπηρέτησε τη θητεία του στις Ειδικές Δυνάμεις (ΛΟΚ) ως Λοχίας Εκπαιδευτής Καταδρομέων – Πεζοναυτών.

Διετέλεσε πρόεδρος των Ελλήνων και Κυπρίων φοιτητών του Πανεπιστημίου Χαϊδελβέργης το έτος 2002.

Κατά τα έτη 2011-2014 διετέλεσε περιφερειακός σύμβουλος στην Περιφέρεια Αττικής με τον συνδυασμό “Αττική Οδός”.

Υπήρξε νομικός σύμβουλος του Υπουργού Υγείας κατά τα έτη 2012-2014.

Στις δημοτικές εκλογές του 2014 εξελέγη δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων με τον συνδυασμό «Αθήνα Μπορείς».

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017