Ποιοι φοβούνται τον Γιάννη Στουρνάρα - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Ποιοι φοβούνται τον Γιάννη Στουρνάρα

31.07.2016 11:52

Γιατί ξαφνικά καλοκαιριάτικα θυμήθηκαν όλοι τον Στουρνάρα; Γιατί κάθε δύο μέρες μία εφημερίδα ή ένα portal ασχολούνται με το διοικητή της Τράπεζας της  Ελλάδας και αποκαλύπτουν ευφάνταστα σενάρια; Ποιοι θέλουν να μπλέξουν το Γιάννη Στουρνάρα σε θεωρίες συνωμοσιών και να του αποδώσουν φιλοδοξίες που δεν έχει;

Προφανώς η κυβέρνηση δεν βλέπει με καλό μάτι την απόφαση του Στουρνάρα να μην αφήνει αναπάντητους τους υπαινιγμούς για το ρόλο της Τράπεζας της Ελλάδας στο πρώτο εξάμηνο του 2015. Ο Στουρνάρας γνωρίζει για την περίοδο αυτήν πολλά που οι Συριζαίοι θα προτιμούσαν να ξεχάσουν.

Όμως, η βασική αιτία του πολέμου φθοράς κατά του Στουρνάρα είναι άλλη. Αυτόν τον καιρό κρίνεται το μέλλον των διοικήσεων των τραπεζών και μαζί με αυτό και η μοίρα όσων ωφελήθηκαν από το σύστημα των τραπεζών τα τελευταία χρόνια. Οι νέες διοικήσεις θα οδηγήσουν σε ραγδαίες εξελίξεις και ανακατατάξεις στον επιχειρηματικό χάρτη και κάποιοι δίνουν μάχη οπισθοφυλακής για να τις αποτρέψουν. Ακόμη πιο σημαντικό, τα τραπεζικά στελέχη και οι πολιτικοί προστάτες τους που διαχειρίσθηκαν τις ελληνικές τράπεζες τον τελευταίο καιρό τρέμουν τις θα φέρουν οι αλλαγές.

Κορυφή του παγόβουνου βέβαια η αμαρτωλή Τράπεζα Αττικής. Αφού δεν κατάφερε να διασώσει την παλιά διοίκηση η κυβέρνηση, αγωνίζεται να ελέγξει την καινούργια. Μάλλον θα ξέρει ότι στην Τράπεζα της Ελλάδας υπάρχει ογκωδέστατος φάκελος με τα πεπραγμένα της απερχόμενης διοίκησης.

Σκεφτείτε τα όλα αυτά και ξαναδιαβάστε τις «αποκαλύψεις» για τον Γιάννη Στουρνάρα. Σίγουρα θα τις δείτε με άλλο μάτι.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017