Ποιοι λάδωναν τα μεγάλα κόμματα σε όλες τις προεκλογικές αναμετρήσεις; Και ποιος είναι ο… πατέρας των θαλασσοδανείων στις εφημερίδες;

Και ποιος είναι ο… πατέρας των θαλασσοδανείων στις εφημερίδες;

ΠΟΛΥ μεγάλος ΝΤΟΡΟΣ και ΦΑΣΑΡΙΑ γίνεται από τότε που ο Αλέξης έγινε Πρωθυπουργός, για τα ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ που έπαιρναν τα κόμματα, οι εφημερίδες και τα κανάλια από τις τράπεζες, στην ουσία, χαριστικά, γιατί ούτε τα κόμματα, ούτε οι εφημερίδες, ούτε τα κανάλια, έδωσαν ποτέ τις αναγκαίες εγγυήσεις για τη χρηματοδότησή τους.

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ, για τεράστιο σκάνδαλο και έκανε πολύ καλά η κυβέρνηση που παρέπεμψε και τις δύο αυτές υποθέσεις σε Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, το έργο της οποία ελπίζουμε να τελειώσει σύντομα για να μάθει επιτέλους και ο κόσμος ολόκληρη την ΑΛΗΘΕΙΑ…

ΓΙΑ να ευλογήσουμε δε λίγο πάλι σήμερα τα γένια μας, όπως θα έχετε διαπιστώσει από τις εκδοτικές εταιρείες, η ΜΟΝΗ που δεν «ακούγεται» και δεν αναφέρεται ποτέ και για τίποτε στην Εξεταστική Επιτροπή, είναι η δική μας εκδοτική εταιρεία…

ΤΟ όνομα του Κουρή, ούτε ακούστηκε, ούτε θα ακουστεί, γιατί ΠΟΤΕ δεν παίρναμε θαλασσοδάνεια.

ΠΡΩΤΟΝ, γιατί ΔΕΝ ΖΗΤΑΓΑΜΕ και δεύτερον, αν ζητάγαμε, πάλι δεν θα μας τα έδιναν, γιατί δάνεια στις εφημερίδες έδιναν μόνο, όλες οι κυβερνήσεις, στους δικούς τους, αφοσιωμένους ανθρώπους, ή σε αυτούς που ήθελαν να εξαγοράσουν και οι εκδότες τους είχαν ελαφριά συνείδηση και είχαν σαν σύνθημα το γνωστό «εν τη παλάμη και ούτω βοήσωμεν»…

ΒΕΒΑΙΩΣ, η έρευνα που γίνεται για τα δάνεια των κομμάτων είναι ελλιπής. Γιατί εδώ που τα λέμε, τα δάνεια που έπαιρναν τα κόμματα από τις τράπεζες ήταν ΦΑΝΕΡΑ.

ΤΟ αλισβερίσι γινόταν υπό άπλετο φως, ανεξάρτητα ότι ποτέ κανένα από τα μεγάλα και αμαρτωλά κόμματα, δεν πήρε δάνειο με καθαρά τραπεζικούς όρους. Σου δανείζω τόσα, μου βάζεις την ανάλογη εγγύηση και μου επιστρέφεις τα λεφτά που σου δάνεισα μέσα σε τόσο χρόνο, αυτή είναι η συνήθης τραπεζική πρακτική η οποία όμως ποτέ δεν τηρήθηκε. Όλα τα δάνεια στα κόμματα έχουν δοθεί ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ουσιαστική εγγύηση!

ΓΙΑΤΙ η… «εκχώρηση» της κρατικής ενίσχυσης, για το μέλλον, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ εγγύηση, αφού ποτέ κανείς δεν γνωρίζει το ύψος της και ποτέ κανείς δεν ήξερε αν τα κόμματα ύστερα από 2-3 χρόνια θα υπήρχαν για να παίρνουν την κρατική επιχορήγηση που εκχωρούσαν σαν εγγύηση στις τράπεζες!..

ΚΑΤΑ την ταπεινή μας γνώμη, το μεγαλύτερο σκάνδαλο με τα κόμματα, δεν είναι η παράνομη και χωρίς εγγυήσεις χρηματοδότηση των κομμάτων από τις τράπεζες.

ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ είναι, ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΛΕΦΤΑ που τσέπωναν όλα τα μεγάλα κόμματα από τους κλεφτοβιομήχανους, τους κλεφτοπρομηθευτές του Δημοσίου και τους κλεφτοεργολάβους των δημόσιων έργων.

ΕΔΩ γινόταν η ΜΕΓΑΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ του Δημόσιου Χρήματος …

ΔΕΝ υπήρξε ποτέ,. εκλογική αναμέτρηση στη χώρα, που να μην στοίχισε στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, γύρω στα ΕΙΚΟΣΙ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ δραχμές, η κάθε μία. Αυτά τα λεφτά βεβαίως δεν τα είχαν ποτέ στο ταμείο τους τα κόμματα και βεβαίως δεν τα έβαλα0ν ποτέ από την τσέπη τους οι αρχηγοί, που άλλοι ήταν… φτωχομπινέδες και άλλοι παραδόπιστοι με… καβούρια στις τσέπες τους!

ΑΥΤΟ το τεράστιο ποσό σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις το μάζευαν οι ταμίες των κομμάτων από την Ελληνική ΚΛΕΦΤΟΥΡΓΙΑ. Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση έδινε ο κάθε κρατικοδίαιτος μεγαλοεπιχειρηματίας τον… όβολόν του, που αποτελείτο από εκατοντάδες εκατομμύρια και την επομένη των εκλογών, του έδιναν το «έργο» που είχε συμφωνήσει με την κυβέρνηση και για το οποίο το κόστος ήταν 2-3 φορές πάνω από το κανονικό, όπου φυσικά πληρώναμε πάντοτε εμείς τα κορόιδα οι φορολογούμενοι.

ΜΑΖΙ λοιπόν με την έρευνα για τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων, η Εξεταστική Επιτροπή έπρεπε ΝΑ ΖΗΤΟΥΣΕ από όλους τους ταμίες και τους υπεύθυνους των οικονομικών, όλων των κομμάτων να αποκαλύψουν ΠΟΙΟΙ ΠΛΗΡΩΝΑΝ τα τεράστια έξοδα των προεκλογικών συγκεντρώσεών τους, που όλοι ασφαλώς θα θυμάστε, την άγρια σπατάλη που γίνονταν, με εκατομμύρια αφίσες, χιλιάδες πανό, εκατοντάδες εκλογικά κέντρα, χιλιάδες σποτ στις τηλεοράσεις, τα ραδιόφωνα και τις εφημερίδες, συν τη μεταφορά στους τόπους καταγωγή τους για να ψηφίσουν εκατομμύρια ψηφοφόροι ακόμα και από τα πέρατα της γης…

ΕΔΩ αγαπητέ Αλέξη είναι το ψητό. Γιατί οι τράπεζες με τα θαλασσοδάνεια που έδιναν θα χάσουν μόνο τα λεφτά που έδωσαν.

ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ όμως, κύριε Πρωθυπουργέ, όταν κάποιος έδινε πχ. ένα δισεκατομμύριο στο κόμμα, ΠΟΣΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ σε έργα θα έπαιρνε την επομένη των εκλογών; Εδώ ακριβώς έγινε το μεγάλο ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ και κανένας δεν μιλάει.

ΚΑΙ τελειώνουμε με μια αποκάλυψη.

ΞΕΡΕΤΕ ποιος είναι ο… πατέρας της άκρατης δανειοδότησης των εφημερίδων; Ο… Εθνάρχης μας!.. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής!

ΟΤΑΝ ήταν Πρωθυπουργός, είχε φτιάξει νόμο και κρατούσε ΕΝΙΑΙΑ ΤΙΜΗ πώλησης των εφημερίδων.

ΜΙΚΡΕΣ, μεγάλες, όλες την ίδια τιμή, για να μην μπορούν να εκδίδονται στη χώρα μικρές και ανεξάρτητες εφημερίδες για να… ξεστραβώνουν τον Ελληνικό λαό.

ΣΤΗ συνέχεια ο πονηρός Καραμανλής, έβαλε «στο καλάθι της νοικοκυράς», με το οποίον έβγαινε τότε ο τιμάριθμος και τις… εφημερίδες! Έτσι όταν οι εκδότες πήγαιναν στον Καραμανλή και του έλεγαν, ότι «δεν βγαίνουν» γιατί ανέβηκε η τιμή του χαρτιού και το κόστος των εργατικών και τον παρακαλούσαν να τους αφήσει να αυξήσουν λίγο την τιμή των εφημερίδων, ο Καραμανλής τους έλεγε πάντοτε ΟΧΙ, με τη δικαιολογία ότι θα του αύξαναν τον τιμάριθμο!!! Κοιτάξτε δικαιολογία που είχε βρει ο μπαγάσας για να κρατάει υπό «αιχμαλωσία» τις εφημερίδες.

ΚΑΙ όταν οι εκδότες τον ρωτούσαν, τι να κάνουμε; Ο Καραμανλής τους έστελνε στην… Εθνική Τράπεζα, να πάρουν… δάνειο! Έτσι σιγά – σιγά καταχρεώθηκαν οι εφημερίδες και ήταν πάντοτε υποδουλωμένες στην εκάστοτε κυβέρνηση, στις οποίες, ήταν υποχρεωμένες, για να μην κλείσουν, να τις λιβανίζουν όλες…

ΚΑΙ όπως καταλαβαίνετε, όταν σε μια χώρα, δεν υπάρχει πραγματική ελευθεροτυπία, φθάνει στο σημερινό κατάντημα, που ο λαός μας ΛΗΣΤΕΥΕΤΑΙ από τους ξένους τοκογλύφους και η χώρα μας έχει χάσει την ανεξαρτησία της.

Υ.Γ.: ΑΥΤΑ που σας γράφω για τις εφημερίδες και τον Καραμανλή μου τα είχε εκμυστηρευθεί ο Πρόεδρος της Ένωσης Εκδοτών, ο αείμνηστος Τζώρτζης Αθανασιάδης, που ήταν ιδιοκτήτης της «Βραδυνής», στενός φίλος του Καραμανλή και ταμίας της ΕΡΕ… και φυσικά τα έχω διαπιστώσει και τα έχω ζήσει και ο ίδιος.

«K»