Ποιοι είναι οι βασικοί λόγοι που επιδρούν σε μετοχές και ομόλογα; - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Ποιοι είναι οι βασικοί λόγοι που επιδρούν σε μετοχές και ομόλογα;

22.05.2015 01:43

ΣΧΟΛΙΟ [Aπό τον Π.Λ.]: Έρχεται συμφωνία έστω και ημιτελής ή νέα τρίμηνη ή τετράμηνη παράταση της υφιστάμενης δανειακής σύμβασης.
Μπορεί ακόμη ορισμένοι να είναι δύσπιστοι και επιφυλακτικοί – δικαιολογημένα – λόγω των συνθηκών και παλινωδιών αλλά η συμφωνία έρχεται.

 

ΠΟΙΟΙ είναι οι βασικοί λόγοι που επιδρούν σε μετοχές και ομόλογα;  

 

1) Συμφωνία θα υπάρξει αυτό πλέον είναι 100% σίγουρο. Είναι ασαφές αν θα έχει την μορφή της ημιτελούς συμφωνίας πριν την τελική συμφωνία που θα καθυστερήσει ή θα υπάρξει νέα 3μηνη ή 4μηνη παράταση της δανειακής σύμβασης.
2) Η συμφωνία θα υπάρξει και θα αποτραπεί η στάση πληρωμών, ωστόσο σήμερα αποκαλύπτουμε ότι η Γερμανία θα ήθελε πιστωτικό γεγονός ώστε να εξοντώσει πολιτικά τον ΣΥΡΙΖΑ.
3) Δυστυχώς το 2015 χάθηκε για την οικονομία και τις τράπεζες. Το 2015 είναι μια χαμένη χρονιά και θα χρειαστούμε το 2016 για να προσβλέπουμε σε κάτι καλύτερο.
4) Στο χρηματιστήριο σημειώθηκε σήμερα ελεγχόμενη άνοδος με στόχο βραχυχρόνια την υπέρβαση των 850 με 870 μονάδων.
5) Οι μετοχές των τραπεζών κινήθηκαν ανοδικά και έχουν μπροστά τους ένα ράλι από 40% έως 60% εφόσον υπάρξει συμφωνία.
6) Ξεχώρισε με έμφαση η μετοχή της MIG καθώς υπάρχουν εκτιμήσεις που θέλουν στο α’ τρίμηνο να εμφανίζει βελτιούμενες χρηματοοικονομικές επιδόσεις.
7) Η ΕΚΤ στηρίζει, αύξησε στα 80,2 δισ. από 80 δισ, το ELA, δεν αύξησε τα haircut στα collaterals των ελληνικών τραπεζών και θα αυξήσει το όριο των εντόκων στα 18 με 18,5 δισεκ. από 14,9 δισεκ. αν υπάρξει συμφωνία.
8) Θα επιμείνουμε στην περίπτωση του warrant της Πειραιώς κυρίως γιατί η Goldman Sachs προφανώς για λογαριασμό πελάτη της δεν τοποθετείται τυχαία.
Συστηματικά αγοράζει warrants με αποκορύφωμα σήμερα, κάτι που σημαίνει ότι χτίζεται μεθοδικά επενδυτική θέση ενώ η τιμή του warrant όλο αυτό το διάστημα κινείται σε στενό εύρος διακύμανσης 0,10 με 0,11 ευρώ.

bankingnews.gr

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017