Ποιες περιοχές θα πληγούν από την κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Μετά τις χθεσινές λιακάδες,η κακοκαιρία επέστρεψε με  βροχές στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου εκδηλώνονται ισχυρές καταιγίδες και χιονίζει στο Παγγαίο, την Ορεστειάδα, την Ξάνθη, το Διδυμότειχο, το Μέτσοβο και σιγά σιγά αρχίζει και χιονίζει στη Στερεά Ελλάδα όπως στην Εύβοια, κοντά στη Χαλκίδα και βεβαίως στην οροσειρά της Πίνδου και τον Παρνασσό. Ισχυρές καταιγίδες έχουμε στην Κομοτηνή, την Αλεξανδρούπολη, τη Λημνο, τη Σαμοθράκη, τη Σάμο και σιγά σιγά η κακοκαιρία προχωράει νοτιότερα.

Οι πόλεις που θα επηρεαστούν τις επόμενες ώρες πέρα από το ανατολικό και βόρειο Αιγαίο και τη Θράκη περιμένουμε να είναι η Αθήνα όπου έχει ήδη αρχίσει και βρέχει ενώ χιόνια περιμένουμε στην Πάρνηθα, στην Πεντέλη, στον Κιθαιρώνα, στο όρος Πατέρα και κυρίως στις δυτικές περιοχές της Αττικής οπως είναι τα Βίλια και οι Ερυθρές όπου θα πέσει φρέσκο χιόνι από το απόγευμα και μετά. Ισχυρές καταιγίδες στο λεκανοπέδιο της Αττικής περιμένουμε στις ανατολικότερες περιοχές.

Η κακοκαιρία γρήγορα θα περάσει στις Κυκλάδες, με καταιγίδες, βροχές και ισχυρούς ανέμους και θα καταλήξει στην Κρήτη όπου θα χιονίσει στα Λευκά Ορη, τον Ψειλορίτη και τα Λασιθιώτικα. Καλύτερος θα είναι ο καιρός στα δυτικά και στην Ηπειρο όπου εκεί τα φαινόμενα θα είναι λιγότερα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ, τοπικά όμως θα φτάσουν στα πελάγη τα 8 με 9 μποφόρ και οπως κατεβαίνει το μέτωπο της κακοκαιρίας θα γυρίζουν σε βοριάδες με 8 και 9 μποφόρ ένταση κυρίως στο νότιο Αιγαίο.  Η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -1 εως 9 βαθμούς κελσίου, στα κεντρικά από 5 εως 15 βαθμούς και στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα από 9 εως 18 βαθμούς.

Στην Αττική βρέχει ήδη και από το μεσημέρι και μετά τα φαινόμενα θα ενταθούν και το απόγευμα θα έχουμε και καταιγίδες και το βράδυ θα πέσουν χιόνια στα γύρω ορεινά. Εξασθένιση των φαινομένων περιμένουμε από τη νύχτα και τα ξημερώματα. Οι άνεμοι δυτικοί – νοτιοδυτικοί στην αρχή 5 με 7 μποφόρ, στα ανατολικά εως 8 μποφόρ. Από το απόγευμα και μετά οι άνεμοι θα γυρίσουν σε βοριάδες 8 με 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 εως 14 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη η μέρα ξεκίνησε με βροχές, χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά όμως τώρα ο καιρός αρχίζει και βελτιώνεται και θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο το απόγευμα και το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, βαρδάρης δηλαδή από 5 με 6 μποφόρ ενώ τοπικά θα φτάσουν τα 7 και τα 8 μποφόρ κυρίως απο το μεσημέρι και μετά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 εως 6 βαθμούς κελσίου.

Την Τρίτη, ενώ στα δυτικά και τα βόρεια θα υπάρχει λιακάδα και σαφώς βελτιωμένος καιρός, στις υπόλοιπες ανατολικές και νότιες ηπειρωτικές περιοχές και κυρίως στα νησιά, στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα περιμένουμε βροχές, καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και χιονοπτώσεις. Περιμένουμε να χιονίσει στη Ζήρεια τα ξημερώματα της Τρίτης και στις ορεινές περιοχές της Κορινθίας, δηλαδή στη Νεμέα, στο Αγγελόκαστρο, το Σοφικό και νοτιότερα στο Μαίναλο, στην Τρίπολη και στον Ταϋγετο.