Ποια μετοχή αγοράζει… Κινέζος fund manager! | Mikrometoxos.gr

Ποια μετοχή αγοράζει… Κινέζος fund manager!

04.05.2015 13:27

MONO ΣΤΟ «S&B». Κάποτε, ίσως ακόμα και σήμερα, να φάνταζε ως ένα γεγονός, που μόνο… αντίστροφα μπορούσε να υπάρξει. Κι όμως! Κινεζικά κεφάλαια, τοποθετούνται σε ελληνική μετοχή και μάλιστα σε κλάδο, στον οποίο οι Κινέζοι είναι πρώτη δύναμη, διεθνώς!

Βεβαίως, τα πρώτα κινεζικά κεφάλαια μπήκαν στα Folli-Follie, από την Fosun,αλλά με την υποχρέωση και την προοπτική η ελληνική εταιρεία να πραγματοποιήσει επενδύσεις και ανοίγματα στην κινεζική επικράτεια.

Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, δεν υπάρχει βεβαίως τέτοια… συμφωνία, καθώς η νέα επιλογή των Κινέζων αφορά στον Μυτιληναίο, που παρεμπιπτόντως αυτές τις ημέρες γιορτάζει τα 20 χρόνια από την εισαγωγή του στο Χρηματιστήριο.

Ο Μυτιληναίος, λοιπόν, πέτυχε το απίστευτο! Mέσα σε κλίμα αβεβαιότητας για την ελληνική οικονομία, ένας κορυφαίος fund manager, από τη Νο1 παραγωγό χώρα αλουμινίου στον κόσμο, την Κίνα, η Citibank China, να επενδύσει στις προοπτικές του εισηγμένου ελληνικού ομίλου, έχοντας ήδη αγοράσει πάνω από 1,4 εκατ. μετοχές του!

Πρόκειται σαφώς για τεράστια επιτυχία των αδελφών, Ευάγγελου και Γιάννη Μυτιληναίου, που ξεκίνησαν με μία εταιρεία των 5 δισ. δραχμών τζίρου (15 εκατ. ευρώ), να χτίσουν μέσα σε αυτή την 20ετία, έναν κολοσσό με πωλήσεις 1,2 δισ. ευρώ.

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017