Ποια είναι η μοιραία εταιρία Germanwings

 

Η γερμανική αεροπορική εταιρία είναι επίσης πρώτη στην Ευρώπη στη μεταφορά επιβατών. Είναι φθηνότερη κατά 20% από τη θυγατρική και ιδρύθηκε το 2002.Θεωρείται από τις πιο ασφαλείς εταιρίες  και καλύπτει 86 προορισμούς στην Ευρώπη με βάση το αεροδρόμιο Κολωνίας – Βόννης. Ο στόλος αποτελείται από 81 αεροσκάφη, κυρίως Airbus A 320 και Α319 μαζί με το Bombardier CRJ 900.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρίας 16 εκατομμύρια επιβάτες μετακινούνται με την εταιρία κάθε χρόνο από τη Γερμανία προς την υπόλοιπη Ευρώπη. Η εταιρία που απασχολεί 1.300 υπαλλήλους κύρηξε απεργία το 2014 για τρεις συνεχόμενες ημέρες με αποτέλεσμα το 90% των πτήσεων της να ακυρωθεί.Την απεργία κήρυξε το σωματείο των πιλότων της Germanwings και της Lufthansa το οποίο ζητούσε αυξήσεις της τάξης του 10% ενώ διαφωνούσε και με την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 55 στα 60 χρόνια..

 

Η Germanwings ανακοίνωσε πως θα δοθεί συνέντευξη Τύπου σε ξενοδοχείο κοντά στο αεροδρόμιο Κολωνίας-Βόννης στις 15:00 (τοπική ώρα, 16:00 ώρα Ελλάδας).

 

Ωστόσο ο γάλλος υφυπουργός Μεταφορών Αλέν Βινταλί δήλωσε πως “δεν υπάρχει ουδείς επιζών”. Σύμφωνα με τον ίδιο, το αεροπλάνο συνετρίβη σε “μια χιονισμένη περιοχή στον ορεινό όγκο του Εστρόπ, μη προσβάσιμη” από οχήματα, “πάνω από την οποία πέταξαν όμως ελικόπτερα”.

 

Ο ίδιος διευκρίνισε πως “οι μετεωρολογικές συνθήκες δεν ήταν ιδιαίτερα κακές” τη στιγμή του δυστυχήματος και πως το αεροπλάνο δεν ήταν ιδιαίτερα παλιό. Πρόκειται για την πρώτη συντριβή επιβατικού αεροπλάνου σε γαλλικό έδαφος μετά την καταστροφή του Κονκόρντ τον Ιούλιο του 2000 λίγο έξω από το Παρίσι.