Ποια είναι η Χαρίκλεια Απαγαλάκη - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Ποια είναι η Χαρίκλεια Απαγαλάκη

21.07.2016 10:29

Το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς εξέλεξε την καθηγήτρια Χαρίκλεια Απαλαγάκη προσωρινή πρόεδρο του δ.σ., μέχρι την ανάδειξη νέου προέδρου.

apagalaki

Είχε προηγηθεί η αποχώρηση του Μιχάλη Σάλλα από το δ.σ. της τράπεζας.

Ποια είναι η Χαρίκλεια Απαγαλάκη

Η Χαρίκλεια Απαλαγάκη είναι Εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Πειραιώς, Επικεφαλής των Νομικών Υπηρεσιών (Διευθύνσεων) του Ομίλου Πειραιώς, και Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου της Τράπεζας από το 2007. Η συνεργασία της με την τράπεζα ξεκίνησε το 2001.

Η κ. Απαλαγάκη βρίσκεται αρκετά χρόνια στην Τράπεζα Πειραιώς και γνωρίζει με μεγάλη ακρίβεια όλα τα θέματα που απασχολούν τα τελευταία χρόνια τον Όμιλο, αφού η συνεργασία τους μετρά 15 χρόνια.

Γεννημένη στο Ηράκλειο της Κρήτης, η Χαρίκλεια Απαλαγάκη σπούδασε στη Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ συνέχισε κάνοντας μεταπτυχιακές σπουδές στη Θεσσαλονίκη και τη Γερμανία. Το 1989 αναγορεύθηκε διδάκτωρ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και από το 2005 διδάσκει Αστικό, Αστικό Δικονομικό και Εργατικό Δίκαιο. Είναι μέλος της Νομικής Επιτροπής του ΑΠΘ, μέλος της Ενώσεως Ελλήνων Δικονομολόγων και μέλος του Νομικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Μιλάει άπταιστα γερμανικά και αγγλικά και συμμετέχει σε νομοπαρασκευαστικές επιτροπές εσωτερικού και εξωτερικού. Το βιογραφικό της περιλαμβάνει 4 μονογραφίες, 2 διδακτικά συγγράμματα και πολυάριθμες μελέτες, ελληνικές και ξενόγλωσσες.

Το 2002-2003 υπήρξε σύμβουλος Διοίκησης της ETBA BANK και μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας (2006-2013), ενώ μετά έγινε Εκτελεστικό Μέλος (Εντεταλμένη Νομική Σύμβουλος με αρμοδιότητα τη διοικητική και νομική εποπτεία των Νομικών Υπηρεσιών του Ομίλου).

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017