Πλήρης η αποκαθήλωση υποσχέσεων και νόμων της 5μηνης διακυβέρνησης

ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ: Με την υπογραφή του νέου πλαισίου ανοίγουν και θέματα που μέχρι τώρα θεωρούνταν “Ταμπού”, όπως οι πλειστηριασμοί κατοικιών, το κυνήγι σε ευρύτερη έκταση των δανειοληπτών για χρέη προς τις τράπεζες. Ταυτόχρονα προωθείται το πάγωμα των αλλαγών στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, η κατάργηση των πρόωρων συντάξεων,οι ομαδικές απολύσεις.

Eνώ θα οδηγηθούν σε ακυρώσεις τα επιδόματα του νόμου για την ανθρωπιστική κρίση που ψηφίστηκε τον Φεβρουάριο… ΕΠΙΣΗΣ και σειρά επαναπροσλήψεων που νομοθετήθηκαν και προωθήθηκαν από τον Φεβρουάριο και μετά, όπως οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ ή οι καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ

Πρόκειται για την πλήρη αποκαθήλωση υποσχέσεων και νόμων της 5μηνης διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και η οποία είναι εύλογο να δημιουργήσει έντονη δυσαρέσκεια και ισχυρές αντιδράσεις… 

ΘΕΜΑΤΑ που αποτελούσαν κοινωνικά “άβατα” όπως η στέγη, οι παροχές προς τους αγρότες [οι οποίοι θίγονται άμεσα και καίρια για πρώτη φορά] ή οι εργασιακές σχέσεις ανατρέπουν το μείγμα πολιτικής της αριστεράς και φέρνουν στην επιφάνεια νέες κοινωνικές δυναμικές.

Φυσικά δεν μπορεί κανείς να παραβλέψει ότι με άλλα θέματα ταμπού [όπως η Κυριακάτικη λειτουργία της αγοράς, το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, η πώληση μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων στα σούπερ μάρκετ ή η διάρκεια του γάλακτος] η προηγούμενη κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ κινδύνευσε να πέσει. Και αυτά πλέον θεσμοθετούνται, με ό,τι αυτό συνεπάγεται….

* ,