Πιστόριους... δεν θα ήθελε να... «χαραμίσει τη ζωή» του πίσω από τη φυλακή! - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Πιστόριους… δεν θα ήθελε να… «χαραμίσει τη ζωή» του πίσω από τη φυλακή!

24.06.2016 00:53

Στην πρώτη τηλεοπτική του συνέντευξη μετά τον θάνατο της Ρίβα Στέενκαμπ το 2013, ο πρώην παρολυμπιονίκης αθλητής δηλώνει ότι «δεν θα διαφωνούσε» με την άποψη εκείνων που αισθάνονται ότι πρέπει να τιμωρηθεί. «Υπάρχουν στιγμές που αισθάνομαι ότι δεν θα έπρεπε να έχω το δικαίωμα να ζω έχοντας αφαιρέσει τη ζωή κάποιου άλλου. Είναι δύσκολο να ζει κανείς με την κατηγορία του φόνου», λέει.
Στη συνέντευξή του ο Πιστόριους χαρακτηρίζει τη δολοφονία της Ρίβα «τραγικό ατύχημα» που προκλήθηκε από τη βεβαιότητά του ότι ένας διαρρήκτης είχε εισβάλει στο σπίτι του.
Ο Πιστόριους ωστόσο λέει ότι δεν θα ήθελε να «χαραμίσει τη ζωή» του πίσω από τη φυλακή. «Αν είχα την οικονομική δυνατότητα να εξαγοράσω την ποινή μου, θα ήθελα να βοηθήσω τους λιγότερους τυχερούς, όπως έκανα στο παρελθόν», δηλώνει. «Θα ήθελα να πιστεύω ότι αν η Ρίβα μπορούσε να με δει, θα ήθελε να μπορούσα να το κάνω αυτό».
Στη συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο ΙΤV, η οποία θα μεταδοθεί την Παρασκευή λίγες ημέρες πριν την ανακοίνωση της ποινής του, ο αθλητής εμφανίζεται άλλοτε ειλικρινής, άλλοτε με εμφανή την τάση να απαλλάξει τον εαυτό του και άλλοτε κλαίγοντας με λυγμούς ή ακόμη και ουρλιάζοντας.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017