Πατούλης (ΚΕΔΕ): Υπεύθυνη η κυβέρνηση για τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων | Mikrometoxos.gr

Πατούλης (ΚΕΔΕ): Υπεύθυνη η κυβέρνηση για τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων

10.01.2017 19:20

Παρέμβαση της ΚΕΔΕ υπήρξε για όσα ανέφερε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή για τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στα κέντρα φιλοξενίας.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, επισημαίνει ότι υπεύθυνοι για τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στα hot spots είναι η κυβέρνηση και οι αρμόδιες υπηρεσίες της κεντρικής διοίκησης, ενώ καταλογίζει στον υπουργό προσπάθεια να μετακυλήσει στην τοπική αυτοδιοίκηση μέρος της ευθύνης της κυβέρνησης.

Όπως σημειώνει ο κ. Πατούλης: «Δική τους επιλογή είναι και οι χώροι φιλοξενίας, αλλά και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες γίνεται η φιλοξενία αυτή». Αντιθέτως συμπληρώνει«η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι υπουργοί οφείλουν ένα μεγάλο ευχαριστώ στην τοπική αυτοδιοίκηση για τη συμβολή της στη διαχείριση του προσφυγικού».

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ καλεί την κυβέρνηση αντί «να εκχωρεί άκριτα αρμοδιότητες και κονδύλια σε ΜΚΟ ας προχωρήσει επιτέλους στην κατάρτιση ολοκληρωμένου σχεδίου διαχείρισης του προβλήματος δίνοντας τους απαιτούμενους πόρους στην αυτοδιοίκηση, η οποία έχει αποδείξει στην πράξη ότι μπορεί να διαχειριστεί με αποτελεσματικότητα το προσφυγικό ζήτημα».

«Οι εικόνες με τις χιονισμένες σκηνές στα κέντρα φιλοξενίας των προσφύγων δεν αφήνουν περιθώρια για περαιτέρω μισόλογα και καθυστερήσεις», σημειώνει.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017