Παρελθόν η «πετρωμένη γοργόνα» στις Καβουρότρυπες Χαλκιδικής | Mikrometoxos.gr

Παρελθόν η «πετρωμένη γοργόνα» στις Καβουρότρυπες Χαλκιδικής

25.08.2015 10:38

Παρελθόν η «πετρωμένη γοργόνα» στις Καβουρότρυπες Χαλκιδικής
Γιατί την κατέστρεψε ο ίδιος ο δημιουργός της με βαριοπούλα

Η «πετρωμένη γοργόνα» του Διονύση Καρυπίδη που κοσμούσε μέχρι χθες την ακτή Πορτοκάλι στις Καβουρόπετρες στην Χαλκιδική αποτελεί πλέον παρελθόν, καθώς ο ίδιος ο καλλιτέχνης κατέστρεψε με βαριοπούλα το έργο του αφού κλήθηκε να πληρώσει πρόστιμο για «καταστροφή φυσικού τύπου».

Από το 1997 στις Καβουρότρυπες στην Σιθωνία της Χαλκιδικής δεσπόζει το έργο του Διονύσιου Καρυπίδη, η διάσημη «πετρωμένη Γοργόνα». Το έργο του στο Πορτοκάλι στις Καβουρότρυπες έχει εδώ και χρόνια γίνει σήμα κατατεθέν της παραλίας και σημείο θαυμασμού για τους επισκέπτες.

Ωστόσο, στον κ. Καρυπίδη είχε επιβληθεί πρόστιμο 531 ευρώ επειδή «κατέστρεψε» φυσικό τοπίο με την κατασκευή της Γοργόνας.

Ο ίδιος, ο δημιουργός είχε στείλει επιστολή από τις 3 Μαρτίου του 2014, την οποία και δημοσίευσε το sithonianews.blogspot.gr, διευκρινίζοντας στον δήμαρχο Σιθωνίας, Γιάννη Τζίτζιο, πως αν ο δήμος επιμείνει στην είσπραξη του προστίμου θα το πληρώσει όμως μετά θα καταστρέψει την Γοργόνα. Όπως και δυστυχώς έπραξε με κάποια καθυστέρηση…

Karypidis
Κάντε Like το newsbeast.gr

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017