Παραμένουμε εντελώς αναξιόπιστοι

Παραμένουμε εντελώς αναξιόπιστοι και παρά την… αιματηρή συμφωνία που επιτεύχθηκε στις 12-13 Ιουλίου, μέσα στις δύο πρώτες εβδομάδες ήδη έχουμε παραβιάσει αρκετούς από τους όρους της!
TOY ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΣΚΟΥΜΠΟΥΡΗ
Δεν ψηφίσαμε την κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων παρ’ ότι είναι ένα από τα πλέον… αυτονόητα για μια πτωχευμένη χώρα που δεν έχει να πληρώσει μισθούς και συντάξεις.
Δεν έχουμε στείλει το προσχέδιο αξιολόγησης και αναδιοργάνωσης δημοσίου τομέα, ούτε έχουμε κάνει τη διεύρυνση φορολογικής βάσης με απαλοιφή αδικαιολόγητων απαλλαγών ΦΠΑ και την υπόλοιπη μέριμνα για τα ειδικά φορολογικά προνόμια και απαλλαγές.
Με λίγα λόγια, πλην της ψήφισης στη Βουλή που ασφαλώς είναι ένα πρώτο βήμα, τίποτα άλλο δεν έχουμε κάνει και δείχνουμε ότι δεν… θέλουμε να κάνουμε πράξη αυτά που υπογράψαμε.
Δε θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι δεν δικαιούμαστε τη συνέχιση οικονομικής στήριξης από τους εταίρους μας και εντελώς καταχρηστικά λάβαμε και την πρώτη δόση του δανείου γέφυρας. Προφανώς παραμένουμε εντελώς αναξιόπιστοι!
Την ώρα λοιπόν που ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να δίνει όλη τη δυναμική του στο πως θα κλείσει τη συμφωνία για το νέο πρόγραμμα, ώστε να απομακρυνθεί περαιτέρω ο έντονα υπαρκτός και τώρα κίνδυνος του Grexit, αναγκάζεται να κάνει κομματικές αρχαιρεσίες.
Απολογείται και δικαιολογείται στα 30.000 μέλη του κόμματος, παραβλέποντας τα 11 εκατ. των Ελλήνων που εκ της θέσεως εκπροσωπεί! Την ώρα που η τετράδα ήρθε στην Αθήνα για δουλειά, ο πρωθυπουργός κάνει λόγο για εσωκομματικό δημοψήφισμα και έκτακτο συνέδριο!
Παράλληλα, παραδέχεται ότι ο κίνδυνος χρεοκοπίας για τη χώρα είναι υπαρκτός! Και δεν παίρνει την ευθύνη να βάλει προτεραιότητες!
Η χώρα παραμένει έρμαιο μιας “άρρωστης” πολιτικολογίας και ανθρώπων που δεν γνωρίζουν, μάλιστα αγνοούν εντελώς τις βασικές αρχές της οικονομικής λειτουργίας.
Η Ελλάδα «πάσχει» από ανεύθυνο πολιτικό προσωπικό και από προσωπικό που αποδεικνύεται – σε κάθε κρίσιμη χρονική συγκυρία – κατώτερο των περιστάσεων και των απαιτήσεων των καιρών.