Την αποχώρηση από το ΔΣ της Τρ. Πειραιώς ανακοίνωσε ο Μιχάλης Σάλλας

Την αποχώρηση από το Διοικητικό Συμβούλιο της Τρ. Πειραιώς ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος Μιχάλης Σάλλας.

Mετά από συζήτηση και πρόταση μελών το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να απονείμει στον κ. Μ. Σάλλα τον τίτλο του Επιτίμου Προέδρου του Ομίλου Πειραιώς, αναγνωρίζοντας τη συμβολή του στην ανάπτυξη του Ομίλου, του οποίου υπήρξε ο δημιουργός και ο επί 25 έτη Πρόεδρος.

Στο μεταξύ, σε ανακοίνωσή της η τράπεζα αναφέρει ότι η καθηγήτρια κα. Χαρίκλεια Απαλαγάκη, εξελέγη από το διοικητικό συμβούλιο ως Προσωρινή Πρόεδρος του Δ.Σ., μέχρι την ανάδειξη νέου Προέδρου.

————————-

ΕΝΩΡΙΤΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

Ως ιδιαίτερα καθοριστικό χαρακτηρίζεται το σημερινό διοικητικό συμβούλιο στην Τράπεζα Πειραιώς, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κυοφορούνται διοικητικές εξελίξεις.

Από νωρίς κυκλοφορούν στην αγορά φήμες περί παραίτησης του προέδρου της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλη Σάλλα, ενώ είναι πιθανό το σενάριο να παραμείνει ως επίτιμος πρόεδρος της Τράπεζας.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα ο SSM απέρριψε την επιλογή του κ. Χρήστου Παπαδόπουλου για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Τρ. Πειραιώς. Τη θέση ανέλαβε προσωρινά ο CFO της τράπεζας, Γιώργος Πουλόπουλος και βρίσκεται ακόμη ανοιχτή η διαδικασία για την επιλογή του νέου διευθύνοντος συμβούλου.

Οι αλλαγές στις διοικήσεις των τραπεζών πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι το Σεπτέμβριο. Υπενθυμίζεται ότι μέσα στο ίδιο διάστημα θα πρέπει να οριστεί και νέα διοίκηση στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας καθώς παραμένει “ακέφαλο” από τις 19 Ιουλίου μετά τις αναγκαστικές παραιτήσεις του διευθύνοντος συμβούλου Άρη Ξενόφου, του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου Γιώργου Κουτσού και του μέλους Αναστάσιου Γάγαλη.