Παρέμβαση Λευκού Οίκου: Να υπάρξει συντεταγμένη λύση στο πρόβλημα της Ελλάδας

  • Βαρουφάκης και Lew θα έχουν συνάντηση αύριο Παρασκευή 17 Απριλίου στην Ουάσιγκτον
Να υπάρξει συντεταγμένη λύση στο πρόβλημα της Ελλάδας ζητά με παρέμβασή του, ο Λευκός Οίκος.
Όπως τόνισε, είναι προς το συμφέρον της διεθνούς και της αμερικανικής οικονομίας η Ελλάδα να βρει μια συντεταγμένη λύση στα οικονομικά της ζητήματα.
«Η διεθνής οικονομία και σίγουρα η αμερικανική οικονομία θα επωφεληθούν από μια ήρεμη επίλυση των προκλήσεων αυτών και έχουμε κάνει πολλά βήματα για να προσπαθήσουμε να ενθαρρύνουμε και να καλλιεργήσουμε ένα τέτοιο είδος λύσης», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.
Όπως ανέφερε από χθες Τετάρτη το www.bankingnews.gr, την ανάγκη να επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, το συντομότερο δυνατόν, θα τονίσει στον υπουργό Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη, ο Αμερικανός ομόλογός του, J. Lew, όπως αποκαλύπτει κορυφαίος αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι Βαρουφάκης και Lew θα έχουν συνάντηση την Παρασκευή 17 Απριλίου στην Ουάσιγκτον, στο περιθώριο των εργασιών της Εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.
«Ο J. Lew θα ασκήσει πιέσεις στον Γ. Βαρουφάκη να επιταχύνει τις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας», αποκαλύπτει ο Αμερικανός αξιωματούχος.
«Είναι επιτακτική ανάγκη για τους Έλληνες και τους Ευρωπαίους να καταλήξουν σε λύση σύντομα» δήλωσε επίσης.