Παπανάτσιου: Ο Σόιμπλε δεν είναι μόνος στην ΕΕ

Η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΙ κατηγόρησε τη Γερμανία ότι λειτουργεί μέσα στην ΕΕ ως να είναι η μοναδική δύναμη.

Συγκεκριμένα, σημείωσε: «Δεν είναι μόνο ο Σόιμπλε, υπάρχουνε κι άλλοι. Συλλογικά η ΕΕ θα πρέπει να λύσει τα προβλήματά της. Κι αυτό τουλάχιστον ο κ. Σόιμπλε θα πρέπει να το καταλάβει, ότι δεν είναι η μοναδική δύναμη στην ΕΕ».

Αναφορικά με το αν θα φύγει το ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα είπε ότι, «κατ’ αρχήν δεν υπάρχει αυτό, δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο. Το τελευταίο που συζητάμε τώρα είναι ότι μπορεί να μην είναι το ΔΝΤ καν μέσα στη διαπραγμάτευση» και πρόσθεσε πως για την ίδια “καλό θα ήταν να μην είναι το ΔΝΤ στη διαπραγμάτευση Ευρωπαίοι πολίτες είμαστε, μπορούμε να λύσουμε μόνοι μας τα προβλήματά μας”.

Για τον ΕΝΦΙΑ η υφυπουργός είπε πως “κάποια στιγμή θα τον καταργήσουμε. Το περιουσιολόγιο προχωράει, είναι υποχρέωσή μας, ήδη μέσα στο 2018 πρέπει να έχει λήξε”. Δεν έχει να φοβάται κανένας που έχει παρα πολύ λίγα χρήματα. Κανένας από τους πολίτες που είναι στη μικρή ή στη μεσαία τάξη δεν έχει να φοβάται τίποτα από το περιουσιολόγιο”.

Σε ερώτηση αν θα επιβληθούν νέα βάρη στους πολίτες, η υφυπουργός Οικονομικών απάντησε: «Δεν υπάρχει κανένας νέος φόρος μέσα στο 2017, ό,τι είχαμε ψηφίσει ό,τι υπάρχει αυτή «Δεν έχει να φοβάται κανένας που έχει παρα πολύ λίγα χρήματα.