Πανούσης: «Αν υπάρχουν θύλακες της ΧΑ στην ΕΛ.ΑΣ. παρακαλώ να αυτοδιαλυθούν, γιατί αλλιώς θα τους διαλύσω εγώ!» - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Πανούσης: «Αν υπάρχουν θύλακες της ΧΑ στην ΕΛ.ΑΣ. παρακαλώ να αυτοδιαλυθούν, γιατί αλλιώς θα τους διαλύσω εγώ!»

15.02.2015 10:50

 

Υπέρ της κατάργησης των φυλακών τύπου Γ΄, τάσσεται σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «RealNews», ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, σημειώνοντας ότι «δεν ωφελούν σε τίποτα».

Το ερώτημα είναι -όπως λέει ο ίδιος- ποιος ελέγχει τις υπάρχουσες φυλακές. Σημειώνει: «Τις φυλακές τύπου Β’, όπου υπάρχουν σκληροί εγκληματίες, οι καταδικασμένοι για νεοτρομοκρατία, ποιοι τις ελέγχουν; Αυτοί ελέγχουν τους φύλακες, ή οι φύλακες ελέγχουν αυτούς; Το κράτος, δηλαδή, ελέγχει την τρομοκρατία, ή η τρομοκρατία το κράτος;».

Σε ερώτημα περί σχέσεων της Χρυσής Αυγής με τμήματα της ΕΛΑΣ, ο κ. Πανούσης απαντά πως «αν υπάρχουν θύλακες της Χρυσής Αυγής, ή οποιασδήποτε ακραίας πολιτικής αντίληψης ή και θύλακες διαφθοράς, παρακαλώ να αυτοδιαλυθούν. Γιατί, εάν δεν αυτοδιαλυθούν, θα τους διαλύσω».

Εκτιμά ότι ως τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας θα βρίσκονται στον δρόμο 1.200- 1.500 αστυνομικοί, που έως τώρα φρουρούσαν δημόσια πρόσωπα. Όπως λέει, «οι 700 έχουν επιστρέψει», έπειτα από εξέταση των φακέλων, ενώ ακολουθούν επιχειρηματίες, καλλιτέχνες και δημοσιογράφοι.

Διακηρύσσει το τέλος των επιχειρήσεων «σκούπα», λέγοντας ότι «με τη σκούπα σκουπίζεις σκουπίδια και οι άνθρωποι δεν είναι σκουπίδια».

Για την Αριστερά τονίζει πως «πολύ δύσκολα θα σηκώσει κεφάλι άλλο κόμμα από τον ΣΥΡΙΖΑ». Τέλος, για τον πρωθυπουργό σημειώνει πως «έχει στρατηγική σκέψη σε πολλά πράγματα και κινείται χωρίς να έχει συμπλέγματα».

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017