Παναγιώτης Περπερίδης: «Νόμοι υπάρχουν»! Φιλότιμο; - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Παναγιώτης Περπερίδης: «Νόμοι υπάρχουν»! Φιλότιμο;

09.01.2015 15:46

«Νόμοι υπάρχουν»! Φιλότιμο;

Οι αγώνες (όλων των αθλημάτων, σε όλον τον κόσμο) παίζονται και κρίνονται εντός αγωνιστικών χώρων, εκτός κι αν υπάρχουν εξωγενείς παράγοντες που επηρεάζουν το αποτέλεσμά τους.

Αξίωμα 1.

Οι νόμοι υπάρχουν για να τηρούνται και οι παραβάτες τους πρέπει να τιμωρούνται ΑΜΕΣΑ με ίδια μέτρα και ίδια σταθμά. Αξίωμα 2.

Η παρουσία του τιμωρημένου Δημήτρη Γιαννακόπουλου στον προημιτελικό κυπέλλου με τον Ολυμπιακό ήταν πράξη παρορμητική και λαθεμένη που ζημίωσε πρωτίστως τον ίδιο και έπρεπε να τιμωρηθεί εκ νέου. Αξίωμα 3

Θεώρημα: Από τη στιγμή που ο συγκερασμός των τριών αξιωμάτων δεν επηρέασε σε τίποτα το αποτέλεσμα του ντέρμπι, ηθικά είναι λάθος η απόφαση να πάρει ο Ολυμπιακός τον αγώνα στα χαρτιά.

Σύμφωνοι, οι νόμοι πρέπει να τηρούνται, εντούτοις δεν υφίσταται σε καμία περίπτωση αλλοίωση αποτελέσματος κι είναι εγκληματικό για το ίδιο το άθλημα να θεωρούμε ότι κάθε φορά που κάτι παράτυπο συμβαίνει πέριξ των τεσσάρων γραμμών θα ακυρώνει το σκορ που θα γράφει το ταμπλό στο φινάλε.

Επίσης, οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται για όλους, ανεξαρτήτως βαρύτητας του παραπτώματος. Θέλω να πω ότι κι οι ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού θα έπρεπε να τιμωρηθούν για τις δηλώσεις τους στη media day της ομάδας και όχι να απαλλαγούν, επειδή ανακάλεσαν. Ό,τι λέγεται δημοσίως δεν αποκαθίσταται ιδιωτικώς. Πολύ περισσότερο με τον τρόπο που αποκαταστάθηκε.

Επαναλαμβάνω για τους δύσπιστους και τους καχύποπτους: Σαφέστατα έπρεπε να τιμωρηθεί ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος για υβριστικές δηλώσεις και πράξεις που ξεπέρασαν συχνά τα όρια. Όπως και τιμωρήθηκε, με την βαρύτερη ποινή. Εξέπεσε του αξιώματός του…

Ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι το νόμιμο είναι να τιμωρηθεί/αποκλειστεί ο Παναθηναϊκός, το ηθικό είναι να παίξει ο (αποκλεισμένος στο γήπεδο) Ολυμπιακός τον ημιτελικό κυπέλλου εναντίον του ΠΑΟΚ με εφήβους. Εφόσον είναι πραγματικότητα ότι πρεσβεύει τις αξίες μιας άλλης ηθικής στον αθλητισμό.

Η απόφαση του αθλητικού δικαστή έρχεται με καθυστέρηση τριμήνου και οι αντιδράσεις απ’ όλες τις πλευρές αναμένονται θυελλώδεις. Αυτό το κύπελλο θα τελειώσει; Η απάντηση είναι άγνωστη, γιατί θα υπάρξουν εκ νέου προσφυγές.

Το κανονικό πράγμα πάντως (εφόσον υπήρχε κανονική διοργανώτρια αρχή και νόμοι) ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος να είχε αναγκασθεί σε αποχώρηση από το γήπεδο επί τόπου κι οι υπεράριθμοι οπαδοί να μην είχαν μπει ποτέ μέσα. Αυτά όμως σε κανονικές χώρες.

Ο Ολυμπιακός δημιουργεί δεδικασμένο εφαρμογής νόμων. Αυτό ήθελε άλλωστε. Δε μένει παρά να δούμε αν κι εκείνος θα τους σεβαστεί στο άμεσο μέλλον ή εάν θα εξακολουθήσει να αποζητά την διοικητική κόντρα με τον αιώνιο αντίπαλο, κατά συνήθεια πριν τις μεταξύ τους τιτανομαχίες.
Σε γενικές γραμμές… κρίμα!

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017