Παγκόσμια επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ στις τράπεζες!!! - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Παγκόσμια επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ στις τράπεζες!!!

20.08.2015 16:49

 – Πρώτα τις έκλεισαν, μετά τις επέβαλλαν τα capital controls και τώρα μηδενίζουν την αξία τους

http://bankingnews.gr/
Οι τράπεζες χρεοκόπησαν κεφαλαιακά, χρεοκόπησαν με όρους ρευστότητας και ολοκληρώνεται η χρεοκοπία με τον μηδενισμό της χρηματιστηριακής τους αξίας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ομολογούμε ότι μας εκπλήσσει κάθε φορά με τις νέες πρωτότυπες μεθόδους που χρησιμοποιεί για να πετύχει την ανάπτυξη.
Οι τράπεζες είτε μας αρέσει είτε όχι αποτελούν τον πυρήνα της οικονομίας. Οι τράπεζες διαχειρίζονται τον πλούτο της κοινωνίας τις καταθέσεις, οι τράπεζες διαμορφώνουν την ρευστότητα και χρηματοδοτούν την ανάπτυξη. Τουλάχιστον αυτό συνέβαινε στην Ελλάδα πριν η χώρα οδηγηθεί στην χρεοκοπία και αυτό συμβαίνει σε διεθνείς οικονομίες. Οι τράπεζες είναι η καρδιά μιας ζωντανής οικονομίας.
Στις ΗΠΑ όταν οι τράπεζες κατέρρευσαν λόγω των subprime η FED και το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών υλοποίησε ένα επιθετικό πρόγραμμα ανακεφαλαιοποίησης με βασικό στόχο να διασώσει τις τράπεζες όπως η Citigroup και να τις ιδιωτικοποιήσει επανακτώντας τα κεφάλαια που επένδυσε ή και επιτυγχάνοντας κέρδη από την πώληση των μετοχών που κατείχε. Το αμερικανικό πείραμα πέτυχε.
Σχετική εικόνα
Οι τράπεζες κρατικοποιήθηκαν αλλά πολύ γρήγορα ιδιωτικοποιήθηκαν και οι τράπεζες όχι απλά κατάφεραν να επιστρέψουν τα κεφάλαια που επένδυσε το αμερικανικό δημόσιο αλλά συνέβη και κάτι άλλο εντυπωσιακό…για τα ελληνικά δεδομένα. Το αμερικανικό κράτος πέτυχε αποδόσεις ρεκόρ και έτσι οι τράπεζες είναι κεφαλαιακά επαρκείς, ιδιωτικοποιημένες και το αμερικανικό δημόσιο μπορεί να επαίρεται ότι κέρδισε από τις μετοχές των τραπεζών που πούλησε. Όμως δεν είναι μόνο οι αμερικανοί.
Στην Ιρλανδία οι τράπεζες κατέρρευσαν, ευθύνονταν για την κατάρρευση της οικονομίας. Οι τράπεζες κρατικοποιήθηκαν και εν συνεχεία πωλήθηκαν σε funds τύπου Fairfax. Προηγήθηκε η NAMΑ τύπου bad bank όπου μεταφέρθηκαν 72 δισεκ. στεγαστικά δάνεια, ανακεφαλαιοποιήθηκαν και εν συνεχεία…ως δια μαγείας οι Ιρλανδικές τράπεζες διασώθηκαν, οι μέτοχοι και το κράτος αποκομίζουν σημαντικά κέρδη και η Ιρλανδική οικονομία έχει ανακάμψει και πετυχαίνει θετικούς ρυθμούς στο ΑΕΠ. Το ίδιο συνέβη και στην Πορτογαλία.
Στην Ελλάδα όμως παταγώδης αποτυχία, όχι απλά αποτυχία. Πρώτη ανακεφαλαιοποίηση 25 δισεκ από το ΤΧΣ, ήταν τραγική γιατί υλοποιήθηκε σε υψηλές τιμές και κυρίως δεν κάλυψε τις πραγματικές κεφαλαιακές ανάγκες. Οι τράπεζες στην Ελλάδα χρεοκόπησαν λόγω του PSI+ λόγω της ανικανότητας του κράτους.
Σχετική εικόνα
Οι τράπεζες ήταν υγιείς στην Ελλάδα. Η ανακεφαλαιοποίηση του 2013 ήταν καταδικασμένη να αποτύχει γιατί πραγματοποιήθηκε με όρους χρεοκοπίας. Οι τράπεζες σε αρνητικές καθαρές θέσεις, ζημιογόνες με NPLs τότε στα 75 δισεκ. ευρώ. Η δεύτερη ανακεφαλαιοποίηση του 2014, είχε ένα πλεονέκτημα ότι πραγματοποιήθηκαν από ιδιώτες αλλά είχε δύο μειονεκτήματα υψηλές τιμές και κυρίως δεν είχε αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των NPLs.
Το 2015 η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε όχι απλά καταστροφική αλλά εθνικά επιζήμια, εγκληματική ανικανότητα, πολλά λάθη στρατηγικής και σε 7 μήνες η απαξίωση κατέστρεφε ότι είχε χτιστεί. Οι καταθέσεις κατέρρευσαν αυξάνοντας το χάσμα ρευστότητας, το έλλειμμα ή την τρύπα ρευστότητας στα 88 δισεκ. Τα κεφάλαια κατέρρευσαν λόγω των NPLs γιατί εγκλημάτησαν από άγνοια ή ανικανότητα κατά των τραπεζών.
Η επιβολή των capital controls από την ελληνική κυβέρνηση και όχι από την ΕΚΤ όπως ψευδώς αναφέρεται υποχρέωσαν τις τράπεζες να κλείσουν, επέβαλλαν περιορισμούς στην οικονομική ελευθερία και όλο αυτό το σκηνικό χάους οδήγησε την καρδιά της οικονομίας να βρίσκεται λίγο πριν τον ξαφνικό θάνατο.
Οι τράπεζες χρεοκόπησαν κεφαλαιακά, χρεοκόπησαν με όρους ρευστότητας και ολοκληρώνεται η χρεοκοπία με τον μηδενισμό της χρηματιστηριακής τους αξίας.
Τα όσα συμβαίνουν στις τράπεζες κακώς – μπορεί να πιστεύουν πολλοί ότι είναι αδιάφορα για την κοινωνία – Τα πάντα περνούν από τις τράπεζες.
Η απόφαση να τις κλείσουν και να επιβάλλουν κεφαλαιακούς περιορισμούς λόγω ανικανότητας έχει προκαλέσει σοκ και χάος στις τράπεζες που βιώνουν ξανά το 2012 – την χρονιά της χρεοκοπίας – με ακόμη χειρότερους όρους. Η χρηματιστηριακή χρεοκοπία των τραπεζών δεν έχει προηγούμενο.
THE END1
Οι τράπεζες στην Ελλάδα με ενεργητικό, περιουσία δηλαδή 345 δισεκ. έχει αξία 4,2 δισεκ. ευρώ.
Τα 26,5 δισεκ. κεφάλαια αποτιμώνται 4,2 δισεκ. δηλαδή οι επενδυτές πιστεύουν ότι οι τράπεζες θα χάσουν 22 δισεκ. κεφάλαια. Το ΤΧΣ επένδυσε 25 δισεκ. και η αξία των 25 δισεκ. είναι 2,3 δισεκ. και οι ιδιώτες επένδυσαν 11 δισεκ. το 2013 και 2014 και η αξία αυτών είναι σήμερα 1,9 δισεκ. Τα warrants είχαν κεφαλαιοποίηση 4,5 δισεκ. κάποτε και τώρα έχουν 52 εκατ ευρώ θα πάνε στο μηδέν κάτω από 10 εκατ η συνολική αξία των warrants.
Όλα αυτά δείχνουν ότι διαπράχθηκε ένα έγκλημα, ένα προκλητικό, προσβλητικό, αιματηρό και ντροπιαστικό έγκλημα εις βάρος των τραπεζών, των μετόχων και της κοινωνίας.  Και τα χειρότερα έπονται.
Το ΤΧΣ θα ανακεφαλαιοποιήσει με 12-14 δισεκ. τις τράπεζες – θα δούμε αν θα συμμετάσχουν ξένοι με δέλεαρ τις εξευτελιστικές τιμές των ΑΜΚ – και οι μετοχές θα ενταχθούν στο Ταμείο των 50 δισεκ για να πωληθούν σε βάθος χρόνων.www.bankingnews.gr
ΣΣ: Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ PHOTOS ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΜΕΤΟΧΟΥ

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017