Πήρε προθεσμία να απολογηθεί ο Μαρινάκης

ΜΕΣΩ ΤΟ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ

Οι επισκέψεις στο γραφείο του ανακριτή Ανδρεάδη συνεχίζονταν και χθες καθώς από νωρίς το πρωί είχε ξεκινήσει η προσέλευση ανθρώπων που έχουν λάβει κλήσεις για να καταθέσουν για την υπόθεση.

Πρώτος που έφτασε στα Δικαστήρια της Ευελπίδων ήταν ο «ισχυρός άνδρας» του Λεβαδειακού, Γιάννης Κομπότης, ενώ ακολούθησε και το μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Αριστείδης Σταθόπουλος.

Ο Άρης Σταθόπουλος αποχώρησε έπειτα από μισή ώρα, όπως και ο Θόδωρος Κουρίδης, ο οποίος είχε προσέλθει αργότερα.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης δεν προσήλθε αυτοπροσώπωνς για να λάβει την κλήση σε απολογή, την οποία παρέλαβε ο συνήγορός του Βασίλης Δημακόπουλος.

«Τελειώσαμε για σήμερα. Ο κ. Μαρινάκης πήρε προθεσμία για να απολογηθερί μέσω του δικηγόρου του» είπε εξερχόμενος του κτιρίου των Δικαστηρίων ο ανακριτής Γιώργος Ανδρεάδης, ο οποίος ρωτήθηκε για το χρονικό περιθώριο που δόθηκε στο πρόεδρο του Ολυμπιακού, παραπέμποντας στον κ. Δημακόπουλο.

Αυτός ξεκαθάρισε πω «δεν μπορώ να σας δώσω περισσότερες λεπτομέρειες».

Σε ό,τι αφορά στον Γιάννη Κομπότη, εξερχόμενος του γραφείου του ανακριτή δήλωσε στα ΜΜΕ: «Ήρθα εδώ για να δώσω με πάσα ειλικρίνεια τα στοιχεία που ζήτησε ο ανακριτής», ενώ διευκρίνισε πως δεν του επιβλήθηκε κανένας περιοριστικός όρος.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχουν ως εξής:

1) Ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

2) Ηθική αυτουργία σε απόπειρα εκβίασης με απειλή βλάβης δραστηριότητας που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος από υπαίτιο που διαπράττει τέτοιες πράξεις κατά συνήθεια και κατ’ επάγγελμα τελεσθείσης κατά συνήθεια, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.

3) Ηθική αυτουργία σε έκρηξη, από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο

4) Ηθική αυτουργία σε κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση δωροδοκία-δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις