Πέταξε στην ανακύκλωση έναν Apple 1! – Η εταιρεία που μάζεψε τον υπολογιστή, τον πούλησε για 200.000 δολάρια | Mikrometoxos.gr

Πέταξε στην ανακύκλωση έναν Apple 1! – Η εταιρεία που μάζεψε τον υπολογιστή, τον πούλησε για 200.000 δολάρια

31.05.2015 21:56

Μία επιταγή 100.000 δολαρίων περιμένει μια γυναίκα που πέταξε στην ανακύκλωση εν αγνοία της ένα σπάνιο υπολογιστή Apple 1.

 

Η εταιρεία CleanBayArea στο Μίλπιτας της Καλιφόρνιας γνωστοποίησε στον ιστότοπό της ότι μία γυναίκα ηλικίας περίπου 60 ετών πέταξε σε κάδους ανακύκλωσης κάποιες ηλεκτρικές συσκευές τον Απρίλιο, όταν καθάριζε το γκαράζ του σπιτιού της μετά το θάνατο του συζύγου της.

http://www.newsbeast.gr/
Οι κούτες με τα ανταλλακτικά των υπολογιστών περιείχαν έναν Apple 1 του 1976, τον οποίο η εταιρεία ανακύκλωσης πούλησε για το ποσό των 200.000 δολαρίων σε μία δημοπρασία. Πολιτική της εταιρείας είναι να μοιράζεται τα έσοδα από την πώληση των αντικειμένων 50-50 με το πρόσωπο εκείνο που έχει δωρίσει τον εξοπλισμό.Ο συνιδρυτής της Apple Στιβ Βόσνιακ κατασκεύασε τους υπολογιστές το 1976 και τους πούλησε για το ποσό των 666,66 δολαρίων έκαστο. Μόλις λίγες δεκάδες τέτοιοι σπάνιοι υπολογιστές έχουν απομείνει σήμερα.«Νομίζαμε ότι είναι ψεύτικο. Ήταν αληθινό», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του CleanBayArea Βίκτορ Γκίτσαν στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC. Ο ίδιος τόνισε ότι θυμάται την εξωτερική εμφάνιση της γυναίκας και το μόνο που εκείνη έχει να κάνει είναι να εμφανιστεί για να παραλάβει την επιταγή της.«Πείτε σε αυτήν την κυρία να έρθει στην αποθήκη στο Μίλπιτας ξανά» είπε ο Γκίτσαν. «Εμείς θα της δώσουμε μία επιταγή 100.000 δολαρίων».

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017