Πάπας: «Ναπολιτάνοι, αντιδράστε στην Καμόρρα» - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Πάπας: «Ναπολιτάνοι, αντιδράστε στην Καμόρρα»

21.03.2015 15:27

«Εγκληματίες πρέπει να μετανοήσετε, ναπολιτάνοι, αντιδράστε στην Καμόρρα», πρόσθεσε ο ποντίφικας, με ανοικτή καταδίκη της τοπικής αυτής μαφίας.

Ο πάπας Μπεργκόλιο γνωρίζει καλά ότι το πρόβλημα του οργανωμένου εγκλήματος, στην Κάτω ιταλία είναι άμεσα συνδεδεμένο με εκείνο της έλλειψης εργασίας: «η ανεργία, η ανεπαρκής εργασία μας κλέβει την αξιοπρέπειά μας. Χωρίς δουλειά ο κάθε ένας από μας μπορεί να αρχίσει να ολισθαίνει προς την διαφθορά», τόνισε ο Φραγκίσκος.

Ο πάπας ζήτησε, επίσης, την διαμεσολάβηση του πολιούχου της Νάπολης, Σαν Τζεννάρο, ώστε να μπορέσει να ηττηθεί οριστικά η διαφθορά. Το απόγευμα ο «άγιος πατέρας των καθολικών» θα πάρει μέρος σε ειδική τελετή, κατά την οποία, σύμφωνα με την παράδοση, μπορεί να επαναληφθεί το θαύμα που επιτρέπει στο αίμα του Αγίου Τζεννάρο, μέσα σε γυάλινη φιάλη, να επανέλθει σε ρευστή μορφή.

Πριν αφιχθεί στην Νάπολη ο ποντίφικας προσευχήθηκε σε ειδικό χώρο λατρείας αφιερωμένο στην Παρθένο, στην Πομπηία, ενώ την ώρα αυτή μεταβαίνει στην φυλακές του Ποτζιορεάλε όπου και θα συναντηθεί με τους κρατούμενους.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017