Πάγκαλος: Παλαβωμένο παιδί και ανεκδιήγητο νούμερο ο Τσίπρας - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Πάγκαλος: Παλαβωμένο παιδί και ανεκδιήγητο νούμερο ο Τσίπρας

16.12.2014 14:14

Δριμεία επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζοντας τον «παλαβωμένο παιδί» και «ανεκδιήγητο νούμερο», εξαπέλυσε για άλλη μια φορά ο Θόδωρος Πάγκαλος, σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις εν όψει των τριών ψηφοφοριών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πάγκαλος, μιλώντας το πρωί στον Βήμα fm, είπε σχετικά με την προεδρική εκλογή και τον ΣΥΡΙΖΑ:
«Σύσσωμος ο λαός έχει απαντήσει σε δημοσκοπήσεις ότι η Βουλή αυτή είναι η χειρότερη που έχει ποτέ εμφανιστεί. Εκεί οδήγησε και η διαμόρφωση, συν τοις άλλοις, της ιδέας ότι υπάρχει μια επαγγελματική κατηγορία που λέγεται «πολιτικοί». Δεν υπάρχει τέτοια επαγγελματική κατηγορία και δεν θα έπρεπε να υπάρχει. Για μερικούς που κληρονομούν έδρες, αν υπάρχει, είναι λάθος αυτό.

Η οικονομία θα καταστραφεί εν τη πορεία προς τις εκλογές και όχι την επομένη των εκλογών, όταν θα πάει ο κ. Τσίπρας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να πάρει τη διερευνητική εντολή. Μπορεί τα media events να συμβούν την επομένη των εκλογών, όπως λεηλασίες καταστημάτων, κλείσιμο τραπεζών και διαδηλώσεις έξω από τις τράπεζες, αλλά η οικονομία θα έχει καταστραφεί τότε και θα έχουν δημιουργηθεί οι συνθήκες για ένα πιστωτικό γεγονός. Για την αδυναμία δηλαδή του κράτους να πληρώσει τους μισθούς και τις συντάξεις.

Μα, είναι δυνατόν να υπάρχει άνθρωπος που να διεκδικεί να γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας και να είναι τόσο γελοίος, να λέει αυτή τη γελοιότητα (σ.σ.: αναφέρεται στις δηλώσεις Τσίπρα για τα νταούλια, τους ζουρνάδες και τις αγορές); Υπάρχουν πολίτες στην Ελλάδα που ακούν ένα ανεκδιήγητο νούμερο να λένε ότι θα βαρέσει τα νταούλια και τους ζουρνάδες και θα χορεύουν οι αγορές στο σκοπό του πεντοζάλη; Και θα κάνουμε αυτό το νούμερο πρωθυπουργό της Ελλάδας; Αυτό το παλαβωμένο παιδί 45 ετών – διότι γι’ αυτό πρόκειται;

Δεν είναι λοιπόν οι αγορές που μας εμποδίζουν να κάνουμε πρόωρες εκλογές. Είναι ότι ένα πραξικοπηματικό κόμμα που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν σέβεται τη Δημοκρατία και δεν σέβεται το Σύνταγμα προσπαθεί τώρα να εκβιάσει εκλογές ένα χρόνο νωρίτερα, μέσω του Προέδρου. Αυτό είναι η πραγματικότητα και όλα τα άλλα, παρά τις δυσκολίες, τα ενδιάμεσα, ξεπερνιώνται. Με κατανόηση και συζήτηση των πολιτικών παραγόντων. Αλλά εδώ έχουμε μια αξιωματική αντιπολίτευση όπου ο κ. Τσίπρας, όταν ερωτάται για να δει τον πρωθυπουργό – τον πρωθυπουργό, τέλος πάντων – λέει ότι γιατί να πάει και αν πάει θα του πει να παραιτηθεί. Και αν είναι να του πει αυτό, δεν θα πάει. Μα, είναι σοβαρά όλα αυτά;

Αυτά είναι σχέσεις αμφιθεάτρου, σχέσεις αλητείας, σχέσεις Εξαρχείων. Δεν είναι σοβαρά πράγματα. Δεν βλέπετε τον ευτελισμό της δημόσιας ζωής, όταν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέει ότι δεν πάει στον πρωθυπουργό και τελικά πάει κιόλας; Είναι γελοίος! Είναι δυνατόν να τους λέμε λοιπόν ότι δεν θα τους πληρώσουμε τα λεφτά που τους χρωστάμε και από εκεί και πέρα να έλθουν να συζητήσουν μαζί μας (οι δανειστές), διότι εμείς είμαστε κάποιοι που κάνουμε ό,τι γουστάρουμε στην παγκόσμια σκηνή; Δεν υπάρχει τέτοιος λαός! Πήραμε το μεγαλύτερο σχέδιο βοήθειας που έχει υπάρξει ποτέ από το σχέδιο Μάρσαλ. Μόλις βγαίνει έξω ένα φορτίο εξαγωγών της Ελλάδας, θα κατάσχονται από τους δανειστές. Μόλις ανοίγει τις πόρτες της μια πρεσβεία στο εξωτερικό, θα κατάσχεται από τους δανειστές. Είναι δυνατόν να λέμε τέτοια πράγματα; Αλβανία θα γίνουμε και χειρότεροι από την Αλβανία!

Από τους 1,7 εκατ. ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, οι 700.000 είναι δημόσιοι υπάλληλοι. Δεν είναι όλοι 700.000. Δεν περιλαμβάνονται σ’ αυτούς οι ΔΕΚΟ, ΜΕΚΟ, ΦΕΚΟ και όλες οι άλλες… Ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπεί τον αγανακτισμένο και αποπροσανατολισμένο πολίτη που θέλει να τα αρπάξει, να τα φάει και να μην πληρώνει τα χρέη του. Είναι μια άλλη διάσταση…».

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017