ΠΡΩΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΣΟΙΜΠΛΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ Βερολίνο: Ας φορέσει ό,τι θέλει ο Βαρουφάκης – Εμάς μας νοιάζουν οι προτάσεις

Θέση απέναντι στον καταιγισμό σχολίων για το στυλ του υπουργού Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη, «αναγκάστηκε» να πάρει ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, τονίζοντας ότι το Βερολίνο δεν κρίνει τις ενδυματολογικές επιλογές των συνομιλητών του, αλλά την ουσία των προτάσεών τους. Παράλληλα, εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ, δήλωσε ότι προϋπόθεση για την γερμανική στήριξη είναι να είναι η Ελλάδα σε πρόγραμμα.

 

Βερολίνο: Ας φορέσει ό,τι θέλει ο Βαρουφάκης - Εμάς μας νοιάζουν οι προτάσεις

«Η γερμανική κυβέρνηση δεν έκρινε ποτέ τους συνομιλητές της από το αν φορούν γραβάτα, δερμάτινο σακάκι ή κλασικό σακάκι. Δεν έχει καμία διαφορά για μας. Αυτό που περιμένουμε από τη νέα ελληνική κυβέρνηση είναι να μας παρουσιάσει την οικονονομική και δημοσιονομική της στρατηγική» απάντησε o Στ. Ζάιμπερτ, εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίου, ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους για το «νέο στυλ» που λανσάρει ο Γ. Βαρουφάκης.

Παράλληλα, εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ. Σόιμπλε, ο οποίος θα έχει αύριο συνάντηση στο Βερολίνο με τον Έλληνα ομόλογό του, δήλωσε αντίθετος στο ενδεχόμενο κουρέματος του ελληνικού χρέους.

Διευκρίνισε ότι η πιστωτική γραμμή δεν αποτελεί για την ώρα επιλογή και τόνισε ότι προϋπόθεση για τη γερμανική στήριξη είναι η Ελλάδα να βρίσκεται σε πρόγραμμα, ενώ εμφανίστηκε αρνητικός και απέναντι στο αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για διοργάνωση ευρωπαϊκής διάσκεψης με θέμα το χρέος.

Σημείωσε τέλος, ότι δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος ενδυματολογικός κώδικας για τους επισκέπτες.

Πηγή: Reuters