ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», Τοπίο στην ομίχλη η Θεσσαλονίκη | Mikrometoxos.gr

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», Τοπίο στην ομίχλη η Θεσσαλονίκη

15.12.2014 13:22

Πυκνή ομίχλη σκέπασε το πρωί περιοχές της Θεσσαλονίκης, κυρίως στα ανατολικά, δημιουργώντας προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του αεροδρομίου «Μακεδονία»

Σύμφωνα με τον αερολιμενικό έλεγχο, δύο αεροσκάφη που εκτελούσαν πτήσεις -αντιστοίχως- από την Αθήνα κι από την Κωνσταντινούπολη, δεν κατάφεραν να προσγειωθούν και επέστρεψαν στα αεροδρόμια απ’ όπου απογειώθηκαν.

Παράλληλα, λόγω της περιορισμένης ορατότητας, η κυκλοφορία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης διεξαγόταν με χαμηλές ταχύτητες.

Την ίδια ώρα, εξαιτίας της κακοκαιρίας των προηγούμενων ημερών και της υπερχείλισης χειμάρρων, ισχύουν διακοπές κυκλοφορίας σε σημεία επαρχιακών και τοπικών δρόμων της Κεντρικής Μακεδονίας.

Πιο αναλυτικά, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, τα σημεία αυτά είναι τα εξής: στη Χαλκιδική, στο 54ο χλμ. της βοηθητικής οδού της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών, στο 4ο χλμ. της επαρχιακής οδού Καλλικράτειας – Σωζόπολης, στο 2o χλμ. της επαρχιακής οδού Αγίου Παύλου – Νέας Γωνιάς, στο 1ο χλμ. της επαρχιακής οδού Βαρβάρας – Νεοχωρίου, στο 4ο χλμ. του αγροτικού δρόμου Ιερισσού – Ξηροποτάμου και στο 1ο προς 2ο χλμ. του αγροτικού δρόμου Γοματίου – Δεβελικίου. Στο Κιλκίς, διακοπές ισχύουν στο 4ο χλμ. της επαρχιακής οδού Πολυκάστρου – Κιλκίς και στην επαρχιακή οδό Λειψυδρίου – Φαναρίου.

Τοπίο στην ομίχλη η Θεσσαλονίκη

Σε όλα τα παραπάνω σημεία, η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται από παρακαμπτήριους δρόμους.

Παράλληλα, από την περασμένη Παρασκευή, απαγορεύεται η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων (άνω των 3,5 τόνων) στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Κοζάνης, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος που σημειώθηκε σε σημείο της παλιάς εθνικής οδού Βέροιας – Κοζάνης (μέσω Καστανιάς).

Τοπίο στην ομίχλη η Θεσσαλονίκη

Στο μεταξύ, τσουχτερό κρύο επικρατεί σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, όπου από νωρίς καταγράφηκαν αρνητικές θερμοκρασίες.

Στη Φλώρινα, ο υδράργυρος έπεσε στους -4 βαθμούς, ενώ στην Καστοριά στους -2 βαθμούς Κελσίου. Χαμηλές είναι θερμοκρασίες και στις υπόλοιπες περιοχές της Βορείου Ελλάδος: Στη Θεσσαλονίκη, το πρωί το θερμόμετρο ήταν στους 4 βαθμούς, όπως και στην Καβάλα, στις Σέρρες στον 1 βαθμό, ενώ κάτω από το μηδέν (-1) έπεσε η θερμοκρασία στην Αλεξανδρούπολη.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017