Πρέπει να ομολογήσω ότι στα σχέδιά μου ήταν να ασχοληθώ σήμερα με τον αγώνα της Νέας Σμύρνης και γενικότερα την αυξημένη σε όγκο επικαιρότητα του τριημέρου που πέρασε. Οι απαράδεκτες και αποκρουστικές επιθέσεις του προέδρου της κυβερνήσεως και του κολαούζου του Κοντονή, όμως, δεν μου επιτρέπουν να τις αγνοήσω.

Φυσικά, το σημερινό μου κείμενο δεν έχει καμία σχέση με την οποιαδήποτε πρόθεσή μου να… «υπερασπιστώ» είτε τον Κώστα Καραπαπά είτε τον Ολυμπιακό. Ούτε ο Καραπαπάς (που έδωσε το βράδυ της Κυριακής μια καταπληκτική απάντηση στον Κοντονή) ούτε βεβαίως ο Ολυμπιακός έχουν καμία ανάγκη τη δική μου υπεράσπιση. Το θέμα για μένα είναι η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ και η ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑ, που απ’ ό,τι φάνηκε μεταπηδούν τώρα και στο ποδόσφαιρο, αλλά κυρίως η ΩΜΗ και ΧΥΔΑΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ που επιχειρείται πλέον απροκάλυπτα στις ΒΑΣΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ του αθλήματος.

Ισως το ποδόσφαιρο να είναι ο μόνος κοινωνικός χώρος που είχε μείνει ανέπαφος από τις βολές αναξιοπιστίας, υποκρισίας, ΨΕΥΤΙΑΣ και ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ που βιώνει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο η ελληνική κοινωνία. Οσοι λοιπόν δεν αντιδράσουμε σ’ αυτό το σφυροκόπημα αθλιοτήτων θα είμαστε ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ της νέας ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ, αυτής που ξεκίνησε με την αναφορά Τσίπρα στα περί «παράγκας». Απάντηση σ’ αυτή την αναφορά έδωσε ο Καραπαπάς και βεβαίως αποδείχτηκε τόσο τσουχτερή, ώστε να αναλάβει δράση η «διαρροή» που… αμόλησε ο Κοντονής. Και από εδώ θα ξεκινήσω.

Είναι λάθος να εκλαμβάνει κανείς την όποια νοσηρότητα του χαρακτήρα του Κοντονή ως προσωπική πρωτοβουλία. Οχι, ο Κοντονής δεν είναι ο «μοναχικός λύκος», δεν είναι κάτι σαν «παραφωνία» που χαλάει την αρμονία αντίληψης και έκφρασης της υπόλοιπης κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ. Ο Κοντονής, όπως και κανένας τους, δεν είναι αυτόβουλος, ούτε έχει τη δυνατότητα να αναλάβει πρωτοβουλίες τέτοιες που να φέρνουν ολόκληρη την κυβέρνησή του απέναντι σε ένα τόσο μεγάλο σε λαϊκό έρεισμα μέγεθος όπως ο Ολυμπιακός.

«ΜΗΔΕΝΙΚΟ» Ο ΚΟΝΤΟΝΗΣ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΠΑΠΑ

Δεν θα έκανε τίποτα ποτέ ο Κοντονής αν δεν ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΕ ή αν δεν έδινε σχετική ΕΝΤΟΛΗ ο προϊστάμενός του πρωθυπουργός. Γι’ αυτό θεωρώ ΛΑΘΟΣ τη σεβαστή και λογικότατη απαίτηση που εκστομίζεται από ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ «ερυθρόλευκους» και συνοψίζεται σε τρεις λέξεις: «Μάζεψέ τον, Τσίπρα»! Ο Κοντονής επιτέθηκε προχθές εναντίον ενός ανθρώπου που σε διαφορετικές περιπτώσεις δεν θα είχε το ανάστημα ούτε στα μάτια να τον κοιτάξει. Ενός έμπειρου και καταξιωμένου δημοσιογράφου – υψηλόβαθμου στελέχους της μεγαλύτερης ΠΑΕ στη χώρα, του Κώστα Καραπαπά. Και βεβαίως δεν θα ερωτήσω το τετριμμένο «ποιος είναι ο Κοντονής που θα μιλήσει για τον Καραπαπά», διότι η απάντηση είναι θέσφατη. Δεν είναι απολύτως ΤΙΠΟΤΑ ο Κοντονής σε σχέση με το μέγεθος, την αξία του, την προσωπικότητά του και ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ γενικότερα μπροστά στον Καραπαπά, και ΟΧΙ ΜΟΝΟ, αλλά μπροστά σε ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ – οικογενειάρχη που βγάζει ΕΝΤΙΜΑ το ψωμί του και αυτό της οικογένειάς του.

Ο Κοντονής, σε ένα ντελίριο «διαρροϊκής παλαβωμάρας», υπέπεσε σε βαρύτατο ηθικό παράπτωμα. Αναφέρθηκε με προκλητική περιφρόνηση στους «ιδιωτικούς υπαλλήλους», με τους οποίους, όπως είπε, «η κυβέρνηση ούτε έκανε ούτε θα κάνει διάλογο»! Νομίζω ότι η κυβέρνηση (κατά το μέτρο και τον βαθμό που την εκπροσωπεί ο Κοντονής) δεν έχει πράγματι τη δυνατότητα να κάνει ΠΛΕΟΝ διάλογο με τους ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ, ούτε με τους ΕΡΓΑΤΕΣ, ούτε με τους ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ εν γένει, ούτε με τους ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ, με τους ΑΓΡΟΤΕΣ ή τους ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ. Γενικότερα, ο διάλογος πλέον με τον ΑΠΛΟ Ελληνα πολίτη, τον εκπρόσωπο της λεγόμενης ΜΕΣΑΙΑΣ τάξεως, ΔΕΝ είναι πλέον εφικτός, όχι διότι έτσι θέλει η κυβέρνηση, αλλά επειδή ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ο φρικτά δοκιμαζόμενος ελληνικός λαός. Με ποιους κάνει διάλογο η κυβέρνηση (κατά το μέτρο και τον βαθμό, είπαμε, που την εκπροσωπεί ο Κοντονής); Δεν πρόκειται να προσθέσω κάτι στις γνώσεις του αναγνώστη, καταθέτοντας το… «διαλογολόγιο» της (ως κατά τα άνω) κυβέρνησης.

ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΟΝΟ ΜΕ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΥΣ, ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ κ.ά.

Διάλογο λοιπόν κάνει με ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ, με ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΥΣ για ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ, με κατονομασθέντες από ξένα και ελληνικά ΜΜΕ υψηλόβαθμα στελέχη της ΡΩΣΙΚΗΣ ΜΑΦΙΑΣ, με «ΛΑΓΟΥΣ» που γνωρίζουν την τέχνη του «ξεπλύματος» καλύτερα και από την… «Πρόκτερ εντ Γκαμπλ», που φτιάχνει τις σκόνες πλυντηρίων. Επίσης με ΛΑΜΟΓΙΑ της νύχτας, πρώην ΦΥΛΑΚΟΒΙΟΥΣ που ΠΟΥΛΑΝΕ εξυπηρετήσεις «μεσαζόντων» για εκλογικά αποτελέσματα, αλλά ΚΑΙ για ποδοσφαιρικά παιχνίδια. Με πρώην και νυν παραγκάρχες, που ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΙΩΤΟ προσπαθούν, ΚΑΛΥΠΤΟΜΕΝΟΙ κάτω από ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ομπρέλα, να ΞΑΝΑ-δυναστεύσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Με τέτοιους πλέον μπορεί να έχει διάλογο ΑΥΤΗ η κυβέρνηση (και επαναλαμβάνω για τρίτη φορά) στο μέτρο και στον βαθμό που εκπροσωπείται από τον Κοντονή.

Με βάση όλα τα παραπάνω, λοιπόν, έχω τεκμηριωμένη άποψη ότι ο Κοντονής, όπως και ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ κυβερνητικό στέλεχος ΑΥΤΗΣ της κυβερνήσεως, ΔΕΝ απολαμβάνει της ΗΘΙΚΗΣ «νομιμοποιήσεως» να επιτίθεται εναντίον του Κώστα Καραπαπά ή οποιουδήποτε άλλου Ελληνα πολίτη που τυγχάνει να εργάζεται ως ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ιδιωτικής εταιρείας. Ειδικότερα, δε, ο συγκεκριμένος Κοντονής θα πρέπει κάποτε να κοιτάξει με ειλικρίνεια τον καθρέφτη, αναλογιζόμενος τα μέχρι τώρα «πεπραγμένα» του -και δεν εννοώ μόνο τα πολιτικά- προκειμένου να διαπιστώσει ΠΟΣΟ ΜΙΚΡΟΣ, πόσο ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ είναι σε μέγεθος, σε προσωπικότητα, σε χαρακτήρα και πολιτική «φιλοσοφία» για να αντιπαρατίθεται με τον Καραπαπά.

ΦΟΒΕΡΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ: ΛΕΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΒΑΖΕΛΟΙ ΣΤΑ SITES!

Οπως όμως ανέφερα παραπάνω, ο Κοντονής δεν θα έπραττε ποτέ τίποτα από αυτά που πράττει αν δεν είχε την έγκριση, τη στήριξη, ίσως και την ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ του πρωθυπουργού. Ο οποίος, πέραν όλων των άλλων, μόλις πριν από δύο ημέρες με την ομιλία του στο συνέδριο του κόμματός του απέδειξε ότι ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ. Δεν ομιλώ για ποδοσφαιρικές γνώσεις, αλλά για ποδοσφαιρική ΠΑΙΔΕΙΑ.

Ο Τσίπρας «έμαθε» το ποδοσφαιρικό περιβάλλον σε συγκεκριμένο χώρο, τον χώρο της ομάδας που υποστηρίζει και υποστήριζε πάντα: τον Παναθηναϊκό. Εκεί διαπαιδαγωγήθηκε ποδοσφαιρικά, λόγω της φίλαθλης συμπάθειάς του, αλλά ίσως και λόγω ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ περιβάλλοντος, αν θυμηθούμε ότι στενός του συγγενής (συνεπώνυμος θείος του) υπήρξε και ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ του Παναθηναϊκού σε κάποιες ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ.

Η ποδοσφαιρική κουλτούρα του πρωθυπουργού δεν είναι μόνον ελλιπής και αστοιχείωτη. Είναι περισσότερο ΕΜΠΑΘΗΣ και ΠΡΟΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΗ εναντίον του Ολυμπιακού. Εκ τούτου προέρχεται και η πεντακάθαρα «παναθηναϊκή» διάλεκτος που χρησιμοποιεί ο Τσίπρας: Τα περί «παράγκας» που είπε είναι ακριβώς ΙΔΙΑ με ανάλογα σχολιάκια οπαδών του Παναθηναϊκού στο Διαδίκτυο. Ακριβώς τα ίδια.

ΟΙ γνώσεις του πρωθυπουργού σχετικά με το ποδόσφαιρο είναι λειψές, ισχνές, πάσχουν από μη θεραπεύσιμη αναπηρία. Οσα ξέρει και με αυτά διανθίζει τις ομιλίες του είναι αυτά που διαβάζει στα πράσινα sites, στα ΜΜΕ του Αλαφούζου, στις οπαδικές εφημερίδες, αλλά και εκείνα που του μεταφέρουν οι πρασινοκίτρινοι του περιβάλλοντός του.

Νέα παράγκα «αλά Κοντονής»: Οχι μόνο δεν την πολέμησαν, αλλά προσπάθησαν να την ΞΑΝΑΧΤΙΣΟΥΝ!

Και για να τελειώνουμε. ΚΑΜΙΑ, απολύτως ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΓΚΑ δεν «πολέμησε» η κυβέρνηση Τσίπρα και μάλιστα με… «ανυποχώρητο αγώνα». Συνέβη ΑΚΡΙΒΩΣ το αντίθετο: Η κυβέρνηση διά του αρμοδίου επιτετραμμένου της Κοντονή πολέμησε με νύχια και με δόντια για να ΕΠΙΒΑΛΕΙ καθεστώς ΠΑΡΑΓΚΑΣ στο ελληνικό ποδόσφαιρο, χρησιμοποιώντας μάλιστα τα ΙΔΙΑ ΥΛΙΚΑ και ΠΡΟΣΩΠΑ που κυριαρχούσαν με την παλιά παράγκα. Η προσπάθεια του Κοντονή (ως φαίνεται, και της κυβερνήσεως) να ΣΤΗΘΕΙ αυτή η παράγκα ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ μετά τις ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ για τα ΠΡΟΣΩΠΑ που ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΣΑΝ σ’ αυτήν και είχαν στήσει το ΑΜΑΡΤΩΛΟ σκηνικό ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑΣ, το οποίο τελικά προκάλεσε την ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ της FIFA. Την οποία με τον συνήθη ΑΠΑΤΕΩΝΙΣΤΙΚΟ τρόπο προσπαθούν τώρα να παρουσιάσουν σαν… επιτυχία της πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ! Αυτοί είναι, όμως, και πλέον ΟΛΟΙ τους ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ καλά. Δοξάστε τους!!!

Οι συγκρίσεις με αυτούς προσβάλλουν τον αλησμόνητο Αρτέμη Μάτσα!

Μου γράφει ο Alexis Kollivas: «Δεν ξέρω αν διαβάσατε και αν αντιληφθήκατε την απίστευτη προστυχιά της ανακοίνωσης του αριστερού υφυπουργείου Αθλητισμού και προφανώς του Τσε Κοντονή, όπου εμμέσως πλην σαφώς ζητά την απόλυση του Konstantinos Karapapas απ’ τον Ολυμπιακό. Ενός εργαζόμενου από τη δουλειά του. Τι άλλο θα μπορούσε να σημαίνει το τέλος της ανακοίνωσης και που αναφέρεται σε όσους αντιδρούν στην πολιτική τους, στους οποίους σαφέστατα συμπεριλαμβάνουν τον Κώστα; Τι άλλο μπορεί να σημαίνει αυτό: “Η καλύτερη υπηρεσία που μπορούν όλοι αυτοί να προσφέρουν στο ποδόσφαιρο είναι να φύγουν γρήγορα από αυτό. Ούτε το ποδόσφαιρο ούτε οι εργοδότες τους τους έχουν άλλωστε ανάγκη”.

Δεν απαρνήθηκαν απλώς αυτά που έλεγαν και έταζαν παντού, αλλά πάνε να ξεπεράσουν και τον Αρτέμη Μάτσα, στην προσπάθειά τους να μείνουν στις καρέκλες τους. Το ντροπή, ξεφτίλα, ρεζιλίκι, όνειδος, δεν αρκούν. Παρά του ότι, όπως νομίζω, κάτι σκαμπάζω από τη γλώσσα και παρά τον πλούτο της δεν βρίσκω λέξη να χαρακτηρίσω αυτή τη συμπεριφορά».

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αλήθεια, αγαπητέ φίλε. Τι σε… ξενίζει σ’ αυτή την απάντηση; Τι δεν ήξερες και… έμαθες τώρα; Το ποιος είναι ο Κοντονής; Ή το ποιας κατεύθυνσης είναι η κυβέρνηση που μας κυβερνάει;

Μία μόνο αναγκαία παρατήρηση, κύριε Κολλιβά, γιατί δεν είναι σωστό να ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΜΕ τη μνήμη ενός πολύ αξιόλογου ανθρώπου όπως ο αλησμόνητος Αρτέμης Μάτσας, που υπήρξε ένα από τα πιο ΗΘΙΚΑ και ταλαντούχα μέλη της θεατρικής κοινότητας και της ελληνικής λογοτεχνίας. Καταλαβαίνω βεβαίως την αλληγορία, αλλά όσο σκέπτομαι ότι μπορεί να συγκριθεί ΕΚΕΙΝΟΣ με… ετούτους αισθάνομαι τεράστια ΝΤΡΟΠΗ.

Με το ιπποποταμοειδές, τι γίνεται, κύριοι του Πανιωνίου;

Το διάβασα και με εντυπωσίασε. Ο Πανιώνιος, λέει, έκοψε το γήπεδο, αποκλείοντάς τον διά παντός, από έναν θεατή ο οποίος πετούσε μπουκάλια στον αγωνιστικό χώρο. Εντάξει, όνομα δεν λέει, αλλά αυτό το ξεπερνάμε. Το εντυπωσιακό είναι ότι από καμιά πεντακοσαριά χουλιγκάνους που έκαναν τα πάντα, εντόπισαν μόνον έναν, αυτόν που… πέταγε μπουκάλια!

Αναρωτιέμαι, αφού τα καταφέρνουν τόσο καλά στον εντοπισμό κάποιου μέσα στο πλήθος, πώς γίνεται και δεν έχουν καταφέρει ακόμα να εντοπίσουν εκείνο το… βοοειδές στα επίσημα με την αποκρουστική γαϊδουροφωνάρα (που από τη σέντρα και μέχρι το τέλος προκαλούσε, βρίζοντας χυδαία τόσο τον διαιτητή όσο και τους παίκτες του Ολυμπιακού); Αυτόν τον ελεεινό δεν μπορούν να τον πιάσουν και να του κόψουν το γήπεδο για πάντα, ή απλώς τον… φοβούνται; Τζάμπα μάγκες…

Το… ταβάνι τους

Παραμύθι φούρναρης είναι ως παίκτης αυτός ο Ανσαριτέτοιος του Πανιωνίου. Τον έπιασε ο Μποτία και τον ισοπέδωσε. Αργός και άτεχνος, μόνο για Πανιώνιο κάνει και πολύ του είναι. Τα ίδια και ο άλλος Πέρσης, ο Μασούντ. Ξέρει μπαλίτσα, αλλά μόνο μέχρι Πανιώνιο. Εκεί είναι το… ταβάνι του.

Ανακοίνωση για το 0-1 με Βέροια;

Τελικά έβγαλε και μια ανακοινωσούλα για τη διαιτησία ο αιώνιος. Νομίζω για τα μάτια των απέναντι, για να μην έχουν να λένε. Θα προτιμούσα, πάντως, να έβγαζε ανακοίνωση για άλλο θέμα. Γιατί το ΘΑΥΜΑ που κατάφερε να αλλάξει πρόσωπο μέσα σε λίγες μέρες και από αυτό το παθητικό και αδιάφορο που έβγαλε στο 0-1 από τη Βέροια μέσα στη Νέα Σμύρνη, να το κάνει τόσο παθιασμένα σκληρό και βίαιο εναντίον του Ολυμπιακού!

Οχι τίποτ’ άλλο, δηλαδή, αλλά δεν είναι λίγοι εκείνοι που το έχουν προσέξει και ομιλούν για ΟΜΟΡΦΙΕΣ του ποδοσφαίρου. Αλλά τι να πεις, όταν δεν αφορά αγώνα του Ολυμπιακού, ουδείς ασχολείται με τις διάφορες «ομορφιές».

Η… ομορφιά του Δημάτου

Μιας και το έφερε η κουβέντα, κάτι για ομορφιές έγραψε και ο Δημάτος της Αεκούλας στο Διαδίκτυο. Οτι στη Νέα Σμύρνη ξαναείδε ομορφιές και κάτι τέτοια.

Αναρωτιέμαι, ρε σβίγκο, πόσον καιρό έχεις να κοιταχτείς στον καθρέφτη; Αφού την έχεις πάνω σου τόση ομορφιά, τι ψάχνεις στη Νέα Σμύρνη;