Ο υφυπουργός που θεωρεί ότι είναι Πάπας!!!!!!!!!!!!!!!

Text Size Μεγαλύτερα Γράμματα Μικρότερα Γράμματα mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Κώστας Κουκουλάς
 ethnos.gr

Σε ολομέτωπη κόντρα με την ΕΠΟ, αλλά και με την UEFA, βαδίζει ο Σταύρος Κοντονής. Το νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή, με στόχο να πατάξει τη βία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, μοιάζει με νόμισμα με δύο όψεις. Από τη μία υπάρχουν άρθρα που αν εφαρμοστούν μπορούν να φέρουν μια κάποια λύση, υπάρχουν όμως και άλλα που μοιάζουν ουτοπικά και η εφαρμογή τους μένει μόνο στο μυαλό του κυρίου υπουργού.

 

Φαίνεται ότι η διακοπή του πρωταθλήματος, σε περίπτωση επεισοδίων, είναι το αγαπημένο χόμπι του κ.Κοντονή, καθώς ήδη το έχει εφαρμόσει και πλέον το προβλέπει και στο νομοσχέδιο. Η μαζική τιμωρία των ομάδων δεν είναι λύση. Τα ξερά πρέπει να καούν μόνα τους και όχι με τα χλωρά. Δεν φταίνε όλες οι ομάδες, αν πλακωθούν στο Καραϊσκάκη, στη Λεωφόρο ή στην Τούμπα. Οπως δεν φταίνε όλοι -που βάζουν τα πολλά ή λίγα λεφτά τους, δεν έχει σημασία-, να μην έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μια μικρή απόσβεση παίζοντας σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, όπως για παράδειγμα έγινε φέτος με τον Αστέρα Τρίπολης.

Γιατί να βάλουν το χέρι στην τσέπη ο Μπάκος και ο Καϋμενάκης (και το παράδειγμα δεν είναι τυχαίο), αν γνωρίζουν ότι το καλοκαίρι η ομάδα θα κάνει… διακοπές; Είναι βέβαιο ότι δεν θα το βάλουν. Η απαγόρευση εξόδου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις δεν μπορεί να εξαρτάται από το «θέλω» ή «δεν θέλω» ενός ανθρώπου που σήμερα είναι και αύριο δεν είναι, και όταν αυτό συνέβη στην Αγγλία υπήρξε ένα ματς με 39 νεκρούς. O κ.Κοντονής δεν είναι Πάπας, για να θεωρεί ότι έχει το αλάθητο και για να αποφασίζει μόνος του για όλα (ακόμα και για το αν θα επιβληθεί πρόστιμο σε ΠΑΕ, φυσικό πρόσωπο, ακόμα και ΜΜΕ, αν ο ίδιος κρίνει κάποιο δημοσίευμα υβριστικό) και βέβαια δεν είναι το κράτος. Είναι υπάλληλος του κράτους.

 

Ο κ. Κοντονής, από τη Δευτέρα κιόλας, θα βρει μπροστά του πολλά από τα άρθρα τού νομοσχεδίου, για τα οποία θα αντιδράσει η UEFA (η ΕΠΟ ήδη αντέδρασε), καθώς παρεμβαίνει στο αυτοδιοίκητο, όπως για παράδειγμα οι τακτικοί δικαστές στα πειθαρχικά όργανα ή τα διοικητικά πρόστιμα στις ΠΑΕ. Κανείς δεν διαφωνεί ότι πρέπει να υπάρχουν ηλεκτρονικά εισιτήρια ή κάμερες που θα λειτουργούν και δεν θα είναι κλειστές, ενώ και το ιδιώνυμο, όπως και η επιτήρηση, θα πρέπει κάποια στιγμή να εφαρμοστούν. Αλλά πάντα εδώ δεν ήταν το πρόβλημα με οποιοδήποτε νομοσχέδιο; Η εφαρμογή του.

ΥΓ: Πάντως, την κόκκινη γραμμή της UEFA, σε πρώτη φάση, ο κ.Κοντονής δεν την πείραξε και δεν παρενέβη στις εκλογές της ΕΠΟ, όπως αρχικά ήθελε. Αλλωστε, σε λιγότερο από 48 ώρες θα έχει πολλά να πει με τους… θεσμούς του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.