Ο υπουργός (με το ένα “Μ”) τελικά παραδέχτηκε πως έβγαλε λεφτά στο εξωτερικό | Mikrometoxos.gr

Ο υπουργός (με το ένα “Μ”) τελικά παραδέχτηκε πως έβγαλε λεφτά στο εξωτερικό

05.05.2015 14:25

Την δική του εκδοχή έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός με το ένα… “Μ” στο Μέγαρο Μαξίμου, όταν χθες το μεσημέρι κλήθηκε για εξηγήσεις μετά τον σάλο που προκλήθηκε για τα 80.000 ευρώ που φέρεται να μετέφερε τον περασμένο Μάρτιο στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Lykavitos.gr, ο αναπληρωτής που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, αρνήθηκε ότι μετέφερε χρήματα στο εξωτερικό ενόσω ήταν υπουργός αλλά παραδέχτηκε πως τον Ιανουάριο, πριν τις εκλογές και πριν γίνει υπουργός, μετέφερε κάποιο ποσό σε Τράπεζα της βόρειας Ευρώπης, πιο συγκεκριμένα στο Βέλγιο.

Ισχυρίστηκε πως το ποσό ήταν λιγότερο από τις 80.000 ευρώ αναφέροντας σύμφωνα με κάποιες άλλες πηγές πως  “και η σύζυγος του κινεί χρήματα και πως ούτε ο ίδιος γνωρίζει τι κάνει εκείνη». Διαβεβαιώνει ωστόσο, ότι από τότε που είναι ο ίδιος στην κυβέρνηση «δεν υφίστανται τέτοιες μετακινήσεις χρημάτων, ούτε υπάρχει λογαριασμός στο Λουξεμβούργο.»

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου εάν υπάρχει κάποια ανάλογη τραπεζική συναλλαγή που να αφορά κάποιο άλλο ποσό σε διαφορετικό χρόνο ο αναπληρωτής υπουργός απάντησε ότι «αυτό είναι μια άλλη υπόθεση Δεν έχει σχέση με την περίοδο που βρίσκομαι στην Κυβέρνηση. Εγώ δούλευα στο Βέλγιο από το 1992.

Στο ερώτημα «ενδέχεται, δηλαδή, να έχει γίνει μεταφορά χρημάτων, κάποιου άλλου ποσού, προς άλλες τράπεζες του εξωτερικού;», ο αναπληρωτής υπουργός απάντησε: «Ε, αυτό το ‘χει κάνει ο μισός πλανήτης, αλλά όχι σε περίοδο που είμαι μέσα στην κυβέρνηση». Προσέθεσε επίσης ότι «η κόρη μου θα σπουδάσει στο εξωτερικό, είναι εύλογο ότι κάποια χρήματα θα χρειαστεί για να κάνει αυτές τις σπουδές της». Παράλληλα, παρέπεμψε κάθε ενδιαφερόμενο να δει το «πόθεν έσχες» του, στο οποίο φαίνονται όλοι οι λογαριασμοί του.

Όπως αναφέρει σήμερα Τρίτη η εφημερίδα “Μακεδονία”, ο υπουργός ζήτησε επιτακτικά να μην δημοσιοποιηθεί το όνομά του απειλώντας με προσφυγή στη Δικαιοσύνη στην αντίθετη περίπτωση.

Εμείς πάντως αξίζει να υπενθυμίσουμε το ασύλληπτο “ξέσκισμα” του Γκίκα Χαρδούβελη από όψιμους “αντιμνημονιακούς” εκδότες – αβαντοδόρους του Τσίπρα, για μια ακριβώς αντίστοιχη περίπτωση.

Αλλά και την άθλια επίθεση που δέχτηκε ο τέως υπουργός Οικονομικών από το σκουπιδαριό του διαδικτύου, και από τις γνωστές αντιμνημονιακές στρούγκες της τηλεόρασης. .

Ενώ για τον σημερινό κ. Αναπληρωτή, όλος αυτός ο εσμός της παρά-δημοσιογραφίας, ποιεί κανονικά την νήσσαν! 

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017