Ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους το οδήγησε εσκεμμένα στην κάθοδο και τη συντριβή στο έδαφος

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους το οδήγησε εσκεμμένα στην κάθοδο και τη συντριβή στο έδαφος
Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις του εισαγγελέα της Μασσαλίας για τα αίτια που οδήγησαν στη συντριβή του μοιραίου Airbus της Germanwings στις γαλλικές Άλπεις, που οδήγησε στον θάνατο 150 ανθρώπους.
Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους το οδήγησε εσκεμμένα στην κάθοδο και τη συντριβή στο έδαφος. «Δεν γνωρίζω το λόγο για τον οποίο ο συγκυβερνήτης θέλησε να καταστρέψει το αεροπλάνο», ανέφερε ο εισαγγελέας. Όπως εξήγησε, η πιο πιθανή ερμηνεία είναι ότι ο συγκυβερνήτης απείχε συνειδητά. Αρνήθηκε να ανοίξει την πόρτα. Δεν δόθηκε καμία απάντηση από το αεροπλάνο στις οχλήσεις των πύργων ελέγχου Ο συγκυβερνήτης του μοιραίου αεροπλάνου ήταν γερμανικής υπηκοότητας.

Όπως μετέδιδε στις 4:05 το πρωί ο mikrometoxos 
στην αποκάλυψη ότι ο ένας εκ των δύο πιλότων του Airbus που συνετρίβη στις γαλλικές Άλπεις, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο 150 άτομα, δεν ήταν στο πιλοτήριο την ώρα της συντριβής προχωρούν οι New York Times.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται πηγές που γνωρίζουν στοιχεία από τον καταγραφέα συνομιλιών στο θάλαμο διακυβέρνησης (μαύρο κουτί), ο ένας εκ των δύο πιλότων, χωρίς να διευκρινίζεται, αν ήταν ο κυβερνήτης ή ο συγκυβερνήτης, είχε σηκωθεί από το πιλοτήριο και δεν κατάφερε να επιστρέψει στη θέση του πριν το αεροπλάνο προσκρούσει στο έδαφος
«Ο χειριστής που ήταν έξω από το πιλοτήριο χτυπά ελαφρά την πόρτα χωρίς να του απαντήσει κανείς.
Και τότε χτυπά την πόρτα πιο δυνατά αλλά και πάλι δεν λαμβάνει απάντηση.
Δεν υπήρξε καμία απάντηση», λέει  ερευνητής που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του.
«Μπορεί κανείς να ακούσει ότι προσπαθεί να σπάσει την πόρτα», πρόσθεσε ο ερευνητής χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.
Σύμφωνα με την πηγή που μετέχει στην αποκωδικοποίηση του καταγραφέα πτήσης και την οποία επικαλείται η αμερικανική εφημερίδα, η γλώσσα που ακούγεται είναι τα γερμανικά.
Επίσης στο τέλος της ηχογράφησης ακούγεται ένας συναγερμός που προφανώς είναι το σήμα που προειδοποιεί για την προσέγγιση του αεροσκάφους στο έδαφος.
Μια άλλη πηγή των ερευνών δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο συγκυβερνήτης της πτήσης είχε μπει «πρόσφατα στην εταιρεία Germanwings που είναι θυγατρική της Lufthansa».
Η πρόσληψή του έγινε περί τα τέλη του 2013 και στο βιογραφικό του είχε μερικές εκατοντάδες ώρες πτήσης.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η εθνικότητα του δεν έχει αποσαφηνιστεί.
Σημειώνεται πως σήμερα αναμένεται να φτάσουν στο σημείο της συντριβής πολλές οικογένειες και συγγενείς των θυμάτων προκειμένου να βοηθήσουν τις αρχές και τους ειδικούς στην αναγνώριση και ταυτοποίηση των νεκρών.