Ο «περίεργος» Βαρώνος, ο Σόρος και οι «σκοτεινοί» φίλοι του Βαρουφάκη - Η «dream team» του τέως υπουργού Οικονομικών - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Ο «περίεργος» Βαρώνος, ο Σόρος και οι «σκοτεινοί» φίλοι του Βαρουφάκη – Η «dream team» του τέως υπουργού Οικονομικών

01.08.2015 08:24

Τρία πρόσωπα από την κρυφή ομάδα που εργαζόταν «υπόγεια» και επικοινωνούσε με κρυπτογραφημένα e-mail για το περιβόητο Plan Β είναι γνωστά μέχρι στιγμής και παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το προφίλ τους.

 

Εκτός από τον Γιάννη Βαρουφάκη, που επόπτευε την ομάδα, σε αυτήν φέρονται να συμμετείχαν -κατά τα λεγόμενα του τέως υπουργού- ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, Μιχάλης Χατζηθεοδώρου και ο Αμερικανός οικονομολόγος Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το μέχρι σήμερα άγνωστο πρόσωπο, ο φίλος και πάλι του κ. Βαρουφάκη, βαρώνος Νόρμαν Λάμοντ, ο οποίος και συνομιλούσε με τον τέως υπουργό όταν αποκαλύφθηκε το κρυφό σχέδιο.

Η «dream team» του Γιάννη Βαρουφάκη που σχεδίαζε το μυστικό «Plan B» έχει προκαλέσει πολλά ερωτηματικά και έχει δεχθεί βροχή μηνύσεων, όχι τόσο για το αν θα έπρεπε να υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο, αλλά για το χάκινγκ στα ΑΦΜ και τις εκτιμήσεις -κυρίως της αντιπολίτευσης- ότι ο τέως υπουργός έσπρωχνε την κατάσταση προς την εφαρμογή αυτού του σχεδίου. Άλλωστε ο ίδιος ο κ. Βαρουφάκης έχει χτίσει καριέρα πάνω σε τέτοια εναλλακτικά, διπλά ή παράλληλα νομίσματα και προφανώς ήθελε τη δικαίωση της εφαρμογής τους…

Διαβάστε παρακάτω ποιοι είναι οι φίλοι του Γιάννη Βαρουφάκη που μπλέχτηκαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στο περιβόητο Plan Β

Ο «χάκερ» γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, Μιχάλης Χατζηθεοδώρου

Ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, Μιχάλης Χατζηθεοδώρου, κατονομάστηκε ή καλύτερα «φωτογραφήθηκε» από τον Γιάννη Βαρουφάκη ως ο χάκερ, ως ο άνθρωπος που θα έπαιρνε τα ΑΦΜ και θα δημιουργούσε ένα παράλληλο τραπεζικό σύστημα με εισβολή στα συστήματα του Taxis όπου υπάρχουν όλα τα στοιχεία των φορολογουμένων.

Ο ίδιος ο κ. Χατζηθεοδώρου που είναι έμπιστος φίλος του τέως υπουργού Οικονομικών και ταυτόχρονα προστατευόμενός του, υποστήριξε ότι δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση στο σύστημα Taxis. Ωστόσο από την πλευρά της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων διατάχθηκε ΕΔΕ προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει γίνει και από ποιους, αλλά και αν υπήρξε τελικά εισβολή.

Όταν ο παιδικός φίλος του τέως υπουργού Οικονομικών, ο οποίος θα αναλάμβανε το στήσιμο του παράλληλου τραπεζικού συστήματος, ανέλαβε τα καθήκοντα του Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων, στις 4 Μαρτίου 2015, είχε προαναγγείλει ότι θα αναβαθμίσει το ρόλο της πληροφορικής.

«Η αξιοποίησή της δεν είναι στο βαθμό που θα έπρεπε… στόχος να την κάνουμε εργαλείο για τη κυβέρνηση» είχε δηλώσει τότε ο κ. Χατζηθεοδώρου.

varoufakΟ πληροφορικάριος Μιχάλης Χατζηθεοδώρου είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Columbia και καθηγητής πληροφορικής σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα των ΗΠΑ.

Μάλιστα, όπως έλεγε ο ίδιος ο Βαρουφάκης: «Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ελέγχεται από την τρόικα – φανταστείτε η εφορία του Ηνωμένου Βασιλείου να ελέγχεται από τις Βρυξέλλες. Όμως, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ελέγχεται από εμένα. Διόρισα έναν καλό παιδικό μου φίλο, που είχε γίνει καθηγητής πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια. Μια εβδομάδα, αφού πήγαμε στο υπουργείο, με κάλεσε και μου είπε πως αυτός ελέγχει τα μηχανήματα, αλλά το λογισμικό ελέγχεται από την τρόικα. Μου είπε πως αν ρωτούσε την γγ Δημοσίων Εσόδων θα καταλάβαιναν αμέσως ότι σχεδιάζαμε να φτιάξουμε ένα σύστημα παράλληλων πληρωμών».

Ο ίδιος, ο Γιάννης Βαρουφάκης, μάλιστα όταν παρουσίασε τον κ. Χατζηθεοδώρου με αφορμή την ανάληψη της νέας θέσης του είχε αναφέρει: «Ο Μιχάλης Χατζηθεοδώρου είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αθηνών, επίσης στο Μαθηματικό Τμήμα. Το Διδακτορικό του είναι από το Πανεπιστήμιο Columbia των Ηνωμένων Πολιτειών σε Πληροφοριακά Συστήματα, σε Υπολογιστικά Συστήματα.

Γι’ αυτό είμαι ιδιαίτερα ευτυχής και ευγνώμων προς τον ίδιο, που δέχτηκε να αναλάβει τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, με στόχο την πραγματική ανάδειξη αυτής της Γραμματείας και των δυνατοτήτων της στο κατ’ εξοχήν αντικείμενό της.

Τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου Οικονομικών αποτελούν τη “ραχοκοκαλιά” πάνω στην οποία θα χτιστεί, χτίζεται και θα χτιστεί ακόμη περισσότερο η δυνατότητα του Υπουργείου Οικονομικών, αλλά και γενικότερα του ελληνικού κράτους, να στηρίξει το φορολογικό του σύστημα, το σύστημα πληρωμών σε νέες τεχνολογικές δομές, οι οποίες θα αναπτύσσονται ενδογενώς μέσα από το Υπουργείο σε συνεργασία και με τον ιδιωτικό τομέα, αλλά χωρίς εξάρτηση από συγκεκριμένες εταιρείες και χωρίς να συνεχίζεται μια κατάσταση που παρατηρείται συχνά στο ελληνικό δημόσιο.

Οι υπηρεσιακοί παράγοντες των τεχνολογικών υπηρεσιών να βρίσκονται σε δεύτερη μοίρα. Ο Μιχάλης αν θέλετε αποτελεί ένα δείγμα γραφής των επιλογών μας να μην επιλέγουμε ανθρώπους του κομματικού σωλήνα, ανθρώπους οι οποίοι περνούν αυτές τις “περιστρεφόμενες πόρτες” που συνήθως χαρακτηρίζουν τους τρόπους των διορισμών. Είναι ένας άνθρωπος που δεν έχει εργαστεί ποτέ στο δημόσιο. Είναι ένας τεχνοκράτης και αναλαμβάνει τα πληροφοριακά συστήματα ως “πληροφορικάριος”».

Ο κ. Χατζηθεοδώρου είναι απόφοιτος του Μαθηματικού Τμήματος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος Διδακτορικού τίτλου (Computer Science) από το Πανεπιστήμιο Columbia των ΗΠΑ. Έχει διδάξει Πληροφορική σε Πανεπιστήμια των ΗΠΑ και της Ελλάδας, έχει πλούσιο ερευνητικό έργο και δημοσιεύσεις σε έγκριτα συνέδρια και επιστημονικά περιοδικά του ερευνητικού τομέα. Έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα πάνω από 25 έτη στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα, με αρμοδιότητες στην Μελέτη, Σχεδίαση, Διαχείριση και Υλοποίηση Μεγάλων Πληροφορικών Έργων.

Ο φίλος του Βαρουφάκη, ο συντονιστής της συζήτησης που αποκαλύφθηκαν όλα

Το δεύτερο πρόσωπο των ημερών είναι ο Νόρμαν Λαμοντ, ο άνθρωπος που μίλαγε με τον Γιάννη Βαρουφάκη στο forum, όπου αποκαλύφθηκε το μυστικό plan B. Ο βαρώνος ήταν μάλιστα ο συντονιστής της συζήτησης, αυτός που προειδοποίησε τον Γιάννη Βαρουφάκη ότι όσοι τον ακούν  ίσως και να διαδώσουν το plan B. Η απάντηση του πρώην υπουργού όμως, ήταν ότι θα το διαψεύσει, ενώ συνέχισε να περιγράφει πως σχεδίαζε να χακάρει τα ΑΦΜ των Ελλήνων…

DavidCameronlamont1193

Ο βαρώνος είναι γνωστός αντιευρωπαϊστής, κορυφαίο στέλεχος των βρετανικών κυβερνήσεων επί Μάργκαρετ Θάτσερ και Τζον Μέιτζορ.

Είναι πρώην υπουργός οικονομικών της Βρετανίας, o οποίος είχε αναγκαστεί να παραιτηθεί -υπό εξευτελιστικές συνθήκες- το 1993 από την κυβέρνηση Μέιτζορ, κάτω από το βάρος των καταγγελιών για πιθανή εμπλοκή του στο σκάνδαλο κερδοσκοπίας με τη βρετανική λίρα.

Ο Λαμόντ είναι γνωστός πολιτικός των Βρετανών Συντηρητικών και έχει άμεση εμπλοκή στον οργανισμό Official Monetary and Financial Institutions Forum (OMFIF) που κάνει αναλύσεις για επενδυτές που επιθυμούν να κερδοσκοπήσουν στις χρηματαγορές.

normanlamont

Ο Λαμόντ, όπως αναφέρθηκε, αναγκάστηκε να παραιτηθεί από την κυβέρνηση Μέιτζορ το 1993, ενώ υπήρχαν καταγγελίες για πιθανή εμπλοκή του στο σκάνδαλο κερδοσκοπίας με τη βρετανική λίρα. Η «Μαύρη Τετάρτη» (16 Σεπτεμβρίου 1992) είναι γνωστή ως η ημέρα που ο άλλος φίλος του Γιάννη Βαρουφάκη, ο Τζορτζ Σόρος χτύπησε τη στερλίνα και ανάγκασε τη βρετανική κυβέρνηση να την αποσύρει από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Συναλλαγματικών Ισοτιμιών (ΜΣΙ).

Tην Mαύρη Tετάρτη τα επιτόκια αυξήθηκαν από 10% σε 15% και ο επενδυτής κερδοσκόπος Tζορτζ Σόρος κέρδισε σε βάρος των Βρετανών 1 δισ. δολάρια, ύστερα από τις μάταιες προσπάθειες της Tράπεζας της Aγγλίας να στηρίξει τη στερλίνα μέσω μαζικών παρεμβάσεων στις χρηματαγορές.

soros

Η 16η Σεπτεμβρίου 1992 είναι η ημέρα που η στερλίνα αποχώρησε από τον Mηχανισμό Συναλλαγματικών Iσοτιμιών -ένα σύστημα που συνέδεε τις αξίες των νομισμάτων με το γερμανικό μάρκο- απαραίτητο βήμα πριν από τη δημιουργία του ευρώ.

Η κατάσταση έκανε τη Bρετανία πιο διστακτική ως προς τη σύνδεσή της με άλλα συστήματα συναλλαγματικών ισοτιμιών.

Ο Αμερικανός οικονομολόγος Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ, οι κρυφές συναντήσεις και τα κρυπτογραφημένα email

Ο Τζέιμς K. Γκαλμπρέιθ  κουβαλάει ένα βαρύ όνομα, είναι γιος του Τζον Κένεθ Γκαλμπρέιθ, ενός εκ των κορυφαίων Αμερικανών κεϋνσιανών οικονομολόγων του 20ου αιώνα.

Ο πατέρας Γκαλμπρέιθ ήταν επί χρόνια καθηγητής του Χάρβαρντ, υπήρξε ενεργό μέλος του Δημοκρατικού κόμματος και υπηρέτησε σε σημαντικές διοικητικές θέσεις επί προεδρίας Ρούσβελτ, Τρούμαν, Κένεντι και Τζόνσον. Οι φήμες μάλιστα λένε ότι ο πατέρας Γκαλμπρέιθ συνέγραψε τον περίφημο λόγο που εκφώνησε ο Κένεντι στην ορκωμοσία του στις 20/1/1961.

galbierth

Είναι φίλος και αυτός του Γιάννη Βαρουφάκη και όπως αποκάλυψε στο περιοδικό Politicο η ομάδα αποτελείτο από 4-5 άτομα, τα οποία αντάλλασσαν πληροφορίες με κρυπτογραφημένα email και πραγματοποιούσαν συναντήσεις μακριά από κυβερνητικά κτίρια.

Γνώριζαν πολύ καλά ότι η αποστολή τους ήταν ευαίσθητη, ενώ ο Γκάλμπρεϊθ  διέψευσε ότι η ομάδα συμμετείχε σε σχέδια να παραβιάσει το σύστημα των ελληνικών φορολογικών Αρχών.

Ο κ. Γκαλμπρέιθ είναι σήμερα καθηγητής στη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου του Τέξας, μέλος του Ινστιτούτου Οικονομικών Levy και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Διεθνούς Ένωσης Οικονομολόγων. Συγγραφέας εννέα βιβλίων οικονομικής επιστήμης και θεωρίας και εκατοντάδων επιστημονικών άρθρων και τακτικός αρθρογράφος εφημερίδων όπως οι New York Times και η Wall Street Journal.ο κ. Γκαιλμπρέιθ θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους οικονομολόγους της γενιάς του.

Ο κ. Γκαιλμπρεθ έχει επανειλημμένα αρθρογραφήσει για το ελληνικό ζήτημα, μιλώντας τόσο για αποτυχία της τρόικας, όσο και για την ανάγκη μια αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, ενώ υπήρξε άτυπος σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, όπως άλλωστε και ο Βαρουφάκης. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα ο κ. Βαρουφάκης ήταν επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τέξας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μια από τις σημαντικότερες ομιλίες του νυν πρωθυπουργού και τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα πραγματοποιήθηκε στο ίδιο Πανεπιστήμιο, κατόπιν πρόσκλησης του Γκαιλμπρέιθ.

tzeimsgkalmpreithtsipras

Δείτε όλα τα θέματα του Weekend

Κάντε Like το newsbeast.gr

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017