Ο λαϊκισμός και οι ευθύνες της κυβέρνησης

28.11.2014 – Η κυβέρνηση, χαράμισε εντελώς, πέταξε εντελώς το τελευταίο 6μηνο, ασχολούμενη με τις τιμές του… γάλατος, του ψωμιού και τα διαγγέλματα για φυγή από το μνημόνιο, σε μια συγκυρία που η «φωτιά» διεθνώς φουντώνει πολύ επικίνδυνα.

Η στροφή στο λαϊκισμό για την κυβέρνηση ήταν καταστροφική, ακύρωσε ότι καλό είχε πετύχει έως την περασμένη άνοιξη, όπως την έξοδο στις αγορές, τη μείωση των spreads και γενικώς το έλασσον της σταθερότητας στην κοινωνία που έδειχνε μεγάλη υπομονή και ανοχή.

Πλέον, η στάση των ξένων, από τους οποίους δανειζόμαστε με επιτόκια 1,5% (θυμίζουμε), έχει σκληρύνει εύλογα, τα χρονικά περιθώρια είναι ασφυκτικά. Οι αγορές – καλές ή κακές αυτές είναι –  δείχνουν ότι δεν μας δανείζουν με επιτόκια κάτω από το 8%!

Η πραγματικότητα είναι μία και είναι αυτή… Οι ξένοι εταίροι μας δανείζουν με κόσμια επιτόκια, υπό την ατράνταχτη δέσμευση να εξυγιάνουμε το κράτος μας και τη… χοάνη του δημοσίου!

Εμείς, εδώ και πέντε χρόνια συντηρούμε το… τέρας του δημοσίου που δημιούργησαν οι πελατειακές σχέσεις και αγορασμένοι ψήφοι!

Συντηρούμε το τέρας του δημοσίου, ακόμη και των επίορκων και των απατεώνων, σκοτώνοντας εντελώς τον ιδιωτικό τομέα! Μια μικρή Ελλάδα, η πιο παραγωγική Ελλάδα, η Ελλάδα του ιδιωτικού τομέα, δουλεύει για να «θρέφει» ένα στρεβλό, ογκώδες τέρας, το δημόσιο!

Η… πρόσκρουση – αν συνεχίσουμε έτσι – θα είναι εκκωφαντική και θα σαρώσει τα πάντα. Η ιστορία δεν έχει πρόβλημα να μας δείξει ότι υπάρχουν και χειρότερα απ’ ότι θέλουμε ή μάθαμε να πιστεύουμε αυτά τα χρόνια… Ευχόμαστε όλοι, όλοι όσοι εργαζόμαστε, όσοι παραμένουμε εδώ, όσοι αναπνέουμε αυτόν τον… αέρα, να μην φτάσουμε σε χειρότερες καταστάσεις…

 

Α.Σ.