Ο κ. Φίλης… το αποχωρητήριο και οι… αστυνομικίνες της Βουλής | Mikrometoxos.gr

Ο κ. Φίλης… το αποχωρητήριο και οι… αστυνομικίνες της Βουλής

10.06.2015 14:20
Ο κ. Φίλης και το αποχωρητήριο της Βουλής

Αναμφισβήτητα η πλέον εντυπωσιακή ατάκα ήταν αυτή που προήλθε από τον Ν. Φίλη και που ακούστηκε στους διαδρόμους του Κοινοβουλίου: «Ευτυχώς που δεν είμαι αστυνομικός και μπορώ όποτε θέλω να… ουρήσω στη Βουλή».
Ο καθένας έχει δικαίωμα για λίγα λεπτά δημοσιότητας και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε τα… ουρητήρια της Βουλής για να «εκτοξεύσει» την εφήμερη ατάκα του ή για να κάνει το ιδιόμορφο χιούμορ του – ποιος ξέρει; – εναντίον ή υπέρ της Ζωής, των αστυνομικών, του Πανούση ή της Βουλής;
Δεν πίστευε ωστόσο ότι η Ζωή έδωσε τέτοια εντολή προς τους αστυνομικούς των ΜΑΤ, δεν πίστευε επίσης ότι δόθηκε εντολή από την Πρόεδρο της Βουλής οι αστυνομικοί της φρουράς της Βουλής να κυκλοφορούν στο Κοινοβούλιο με πολιτικά. Ο κ. Φίλης ρωτούσε όποιον έβρισκε μπροστά του αν αληθεύουν όλα αυτά, χαρακτηρίζοντάς τα «αστειότητες».
nnn
Αστειότητες μπορεί να είναι κατά τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, σίγουρα όμως δεν είναι για τους αστυνομικούς που ίδρωναν την Τρίτη (πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου) εκτελώντας την υπηρεσία τους με κοστούμι και γραβάτα.
Και να σκεφθείτε ότι μέχρι πρότινος, προτού δηλαδή η Ζωή λάβει τέτοια απόφαση, ήταν ντυμένοι με τη θερινή στολή του αστυνομικού, αυτή με το γαλάζιο πουκάμισο. Τώρα με τη ζέστη δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να φορούν σακάκι και γραβάτα.
Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και για τις αστυνομικίνες της Βουλής, οι οποίες, αν κρίνει κανείς από την… πολιτική εμφάνισή τους, μάλλον ικανοποιημένες ήταν που η Ζωή τούς έβγαλε τη στολή. Ορισμένες εμφανίστηκαν στο Κοινοβούλιο για πρώτη φορά προκειμένου να αναλάβουν υπηρεσία με… 12ποντα.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017