Ο γ.δ. δοκιμάζει την ζώνη των πρόσφατων χαμηλών του | Mikrometoxos.gr

Ο γ.δ. δοκιμάζει την ζώνη των πρόσφατων χαμηλών του

23.08.2015 01:50

Τεχνικά η αγορά δεν μπόρεσε να σπάσει τις 708 μονάδες που ουσιαστικά είναι το stop μας στο short ενώ πλέον δοκιμάζει την ζώνη των πρόσφατων χαμηλών μας με την στήριξη να είναι ανάμεσα στις 590-615 μονάδες.

Μία κατοχύρωση του επιπέδου και μόνο μπορεί άμεσα να δώσει συνέχιση με μοναδική στήριξη της περιοχή των 500 μονάδων. Μέχρι στιγμής έχουμε τελείως διαφορετική εικόνα ανάμεσα σε τράπεζες και τους υπόλοιπους τίτλους μιας και έχουμε μία ομάδα μετοχών (πάνω από τις μισές επιλογές μας) που παραμένουν Long (excel) με τον τραπεζικό κλάδο απλά να προσπαθεί να μην καταγράψει νέο χαμηλό.

O ΓΔ από αρχές έτους χάνει 23% ενώ ο τραπεζικός κλάδος 78% δείχνοντας το πρόβλημα του κλάδου ειδικά μετά τα CC. Οι επιλογές μας έχουν σημαντικά καλύτερη συμπεριφορά μιας και υπερτερούν κατά 17% έναντι του δείκτη με απώλειες παρόλα αυτά της τάξεως του 6%.

 

Από τις επιλογές μας έχουμε ακόμα 10 ανοδικούς τίτλους με κοντινά σχετικά stop. Οι 670 μονάδες είναι στην παρούσα κοντινή επιθετική πτωτική τάση, ενώ σε κάθε περίπτωση οι 708 είναι αγοραστικό σήμα.

Μεσοπρόθεσμα οι 800 μονάδες είναι το επίπεδο εκείνο του οποίου η κατοχύρωση θα αλλάξει την μεσοπρόθεσμη τάση σε ανοδική. Ο τζίρος είναι πολύ καλύτερος του αναμενόμενου αφού ο φόβος μας για πολύ χαμηλούς τζίρους λόγω CC δεν επιβεβαιώνεται

Kαι αυτό γιατί η αγορά μας έχει σημαντικούς ξένους θεσμικούς στρατηγικούς επενδυτές που ουσιαστικά στηρίζουν την θέση τους, μιας ακόμα και αν αποφάσιζαν να απoεπενδυθούν, αυτό είναι αδύνατο.

——————

Ο ΓΔ δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τις 665 μονάδες δίνοντας συνέχιση και πλέον έρχεται αντιμέτωπος με την στήριξη στην περιοχή των 600 μονάδων.

Οι 665 γίνονται σημαντική αντίσταση και επιθετική τάση στην παρούσα, ενώ το stop μας παραμένει στις 708 μονάδες.

Πλέον μία κατοχύρωση της περιοχής των 595 μονάδων μπορεί να μας δώσει συνέχιση προς τα ιστορικά χαμηλά μας.

Σε κάθε περίπτωση η μεσοπρόθεσμη πτωτική τάση έχει κατέβει ακόμα χαμηλότερα από τις 800 μονάδες με τον μήνα που θα μπει να κατεβάζει το επίπεδο στις 760.

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017