Ο γ.δ. έχασε με εντυπωσιακή ευκολία το ψυχολογικό όριο των 1000 μονάδων - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Ο γ.δ. έχασε με εντυπωσιακή ευκολία το ψυχολογικό όριο των 1000 μονάδων

05.12.2014 09:20

Στην χθεσινή συνεδρίαση αρχικώς επιχειρήθηκε διάσπαση των 1020 μονάδων, ωστόσο μετά την απόφαση της ΕΚΤ να μεταθέσει τις αγορές ομολόγων, εμφανίστηκαν επιθετικοί πωλητές που άλλαξαν άρδην το κλίμα…

Τεχνικά οι 1030 με 1035 μονάδες ήταν  κρίσιμες για την αγορά και το ανοδικό σενάριο, ενώ οι 990 μονάδες αποτελούν κρίσιμο τεχνικό σημείο στήριξης της αγοράς και επόμενο σημείο οι 950 μονάδες.

Σύμφωνα με τα ημερήσια διαγράμματα, ο γ.δ. όχι μόνο έχασε με εντυπωσιακή ευκολία το ψυχολογικό όριο των 1000 μονάδων, αλλά και την πρώτη στήριξη στις 996 μονάδες και μένει να φανεί αν θα αντέξει η επόμενη στήριξη στις 984 μονάδες.

Με αυτά τα δεδομένα οι αμέσως επόμενες συνεδριάσεις αποκτούν ιδιαίτερη σημασία, αν επαληθευτούν οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες στην τελευταία ανοδική κίνηση πρωτοστάτησαν εγχώριοι θεσμικοί, επιδιώκοντας “καλλωπισμό” των αποτιμήσεων, εν όψει λήξης χρηματιστηριακής χρονιάς (μετράει ο μέσος όρος των τιμών του τελευταίου μήνα).

Είναι ξεκάθαρο ότι το κλίμα άλλαξε προς το χειρότερο μετά την ανακοίνωση της ΕΚΤ ότι μεταθέτει για το 2015 το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων.

Οι επενδυτές προέβησαν σε ρευστοποιήσεις, χωρίς ακρότητες, έδειξαν με την στάση τους την απογοήτευσή τους. Η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά δοκίμαζε το θετικό σενάριο που περιλαμβάνει συμφωνία Ελλάδος με Τρόικα, ενώ αρχίζει να αποτιμάται και το ότι μπορεί να βρεθούν οι 180 βουλευτές..

Ωστόσο παρά τις διαρροές δεν υπάρχουν ακόμη 180 βουλευτές…, ενώ η ΕΚΤ δεν ανακοίνωσε πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων. Το θετικό σενάριο λοιπόν αρχίζει να έχει κενά και αρχίζει να αμφισβητείται.

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017