Ο άκρατος λαϊκισμός του Κήρυκα του διχασμού - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Ο άκρατος λαϊκισμός του Κήρυκα του διχασμού

26.07.2015 01:09
Είναι πέρα από κάθε πολιτική λογική, το κλίμα συναίνεσης που καταγράφεται  στη Βουλή, μετά τις  δραματικές εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων, να δυναμιτίζεται και να υπονομεύεται από ένα μέρος της κυβερνητικής πλειοψηφίας.
Ο άκρατος λαϊκισμός, η εκτόξευση απειλών  και η ευθεία προσπάθεια εμπλοκής της δικαιοσύνης, από τον  αρχηγό των ΑΝΕΛ, αναδεικνύουν τον προβληματικό χαρακτήρα της συμμαχίας στην οποία στηρίζεται η κυβέρνηση.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος πολιτικός, είτε με φαιδρά επιχειρήματα περί ψεκασμένων, είτε με δήθεν εθνικοπατριωτικές κορώνες προσπαθεί να συντηρηθεί στο πολιτικό προσκήνιο.Η χθεσινή του παρέμβαση σε ρόλο γενικού εισαγγελέα και η ανάμειξη της δικαιοσύνης στην αντιπαράθεση του με την αντιπολίτευση, ξεπέρασαν κάθε όριο.

Η ελληνική κοινωνία έχει χορτάσει από τη γενικευμένη  και ισοπεδωτική σκανδαλολογία. Και το πολιτικό σύστημα έχει τραυματιστεί βαρύτατα από τη λάσπη στον ανεμιστήρα.Προφανώς και πρέπει να διερευνηθούν μέχρι το τέλος , οι ευθύνες όσων έχουν εμπλακεί σε παράνομες πράξεις και μεθοδεύσεις. Αλλά είναι καιρός να σταματήσουν να εκτοξεύονται κατηγορίες και απειλές,κατά πάντων και πασών για να συγκαλυφθούν  οι πολιτικές πιρουέτες διάφορων όψιμων τιμητών της δημόσιας ζωής.

Η κατάσταση  που βρίσκεται η χώρα επιβάλλει σε όλους περισσότερη σοβαρότητα και συνέπεια. Τη διχαστική λογική στην οποία επενδύουν ορισμένοι για να προσπεράσουν τα αδιέξοδα τους, η χώρα την  έχει πληρώσει ήδη πολύ ακριβά.Είναι ευθύνη της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού προσωπικά, να διασφαλίσει αυτό,το ελάχιστο έστω,κλίμα εθνικής συνεννόησης που υπάρχει.
Είναι καιρός επιτέλους, να αφήσουμε στην άκρη τις παθογένειες που μας οδήγησαν ως εδώ και να κοιτάξουμε πώς μπορούμε να ανασυγκροτήσουμε την οικονομία, την κοινωνία και το κομματικό σύστημα που παραπαίει. Γιατί με κραυγές,απειλές και ισοπέδωση των πάντων, δεν πάμε πουθενά…

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017