Ο Σκλαβούνης (UBS) «απαντά» για την έφοδο στο σπίτι του – «Δεν σχετίζομαι με διαφθορά» | Mikrometoxos.gr

Ο Σκλαβούνης (UBS) «απαντά» για την έφοδο στο σπίτι του – «Δεν σχετίζομαι με διαφθορά»

19.07.2016 23:03
  • Ο Σκλαβούνης (UBS) «απαντά» για την έφοδο στο σπίτι του - «Δεν σχετίζομαι με διαφθορά»
Ο Χρήστος Σκλαβούνης πρώην στέλεχος της τράπεζας UBS και πρώην πρόεδρος του ΤΧΣ δηλώνει μέσω του πληρεξουσίου δικηγόρου του «πρόθυμος σε κάθε έλεγχο»
«Δεν σχετίζομαι με διαφθορά και διαπλοκή» και «δεν ανέχομαι οποιαδήποτε σπίλωσή μου» δηλώνει ο Χρήστος Σκλαβούνης, πρώην στέλεχος της τράπεζας UBS και πρώην πρόεδρος του ΤΧΣ, με αφορμή τα δημοσιεύματα για την έρευνα που έγινε στο σπίτι του με εντολή των οικονομικών εισαγγελέων, στο πλαίσιο της έρευνας για τις λίστες μεγαλοκαταθετών του εξωτερικού που φοροδιαφεύγουν.
.
Ο κ. Σκλαβούνης δηλώνει μέσω του πληρεξουσίου δικηγόρου του, Αλεξάνδρου Ι. Στρίμπερη, «πρόθυμος σε κάθε έλεγχο» ενώ τονίζει πως δεν έχει ασκηθεί σε βάρος του καμία δίωξη «όπως κάποιοι αφήνουν να εννοηθεί».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Δια μέσω του πληρεξουσίου του Χρήστου Σκλαβούνη Δικηγόρου Αθηνών Αλεξάνδρου Ι. Στρίμπερη δόθηκε στην δημοσιότητα η κατωτέρω απαντητική δήλωση του εντολέα Χρήστου Σκλαβούνη σε αναφερόμενα για το πρόσωπό του δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

«ΑΠΑΝΤΗΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΚΛΑΒΟΥΝΗ

Την Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2016, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι μου, που αφορούσε στοιχεία στα αρχεία μου για την σχέση μου με την UBS. Στην συγκεκριμένη τράπεζα εργάστηκα για πάνω από 20 χρόνια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, κατέχοντας υψηλόβαθμες θέσεις. Αυτή η μακροχρόνια θητεία μου αφορούσε αποκλειστικά τον τομέα του investment banking και όχι του private banking.

.
Κατόπιν, ως Πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, την περίοδο από τον Μάϊο του 2013 μέχρι το Μάρτιο του 2015, ενήργησα με μοναδικό κριτήριο και γνώμονα την εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος, φέρνοντας εις πέρας ένα δύσκολο έργο σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας.Θέλω με απόλυτα καθαρό τρόπο να τονίσω ότι σέβομαι το έργο της Ελληνικής Δικαιοσύνης και των αρμόδιων ελεγκτικών αρχών και είμαι πρόθυμος σε κάθε έλεγχο.
Επισημαίνω δε ότι δεν μου έχει ασκηθεί καμία απολύτως δίωξη από την Ελληνική Δικαιοσύνη, όπως κάποιοι αφήνουν να εννοηθεί.
.
Θέλω να δηλώσω ταυτόχρονα ότι επ’ ουδενί σχετίζομαι με διαφθορά και διαπλοκή. Εν κατακλείδι. Δεν ανέχομαι την οποιαδήποτε σπίλωσή μου και κατάσυκοφάντησή μου από οποιαδήποτε κατεύθυνση προέρχεται, μη σεβόμενη την προσωπικότητά μου και το Κράτος Δικαίου που διασφαλίζει η συντεταγμένη Πολιτεία μας, επιφυλασσόμενος κάθε νομίμου δικαιώματός μου ως πολίτης αυτής της χώρας».

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017