Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει διορισμούς με κομματικά κριτήρια... Το ΠΑΣΟΚ έχει ξεφτιλιστεί κι έχει διαλυθεί. Οι ΠΑΣΟΚτζήδες όμως ζουν και βασιλεύουν... - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει διορισμούς με κομματικά κριτήρια… Το ΠΑΣΟΚ έχει ξεφτιλιστεί κι έχει διαλυθεί. Οι ΠΑΣΟΚτζήδες όμως ζουν και βασιλεύουν…

17.05.2015 13:35

http://www.sentragoal.gr/

Κώστας Καίσαρης

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει διορισμούς με κομματικά κριτήρια… Το ΠΑΣΟΚ έχει ξεφτιλιστεί κι έχει διαλυθεί. Οι ΠΑΣΟΚτζήδες όμως ζουν και βασιλεύουν.

ΓΥΡΩ στα δώδεκα δεκατρία χρόνια πίσω. Εχω τελειώσει από την Μπόμπενα στην Καισαριανή κι ένας φίλος με ψήνει να τον ακολουθήσω. Στο «Δωδεκάθεο» στην πλατεία. Ο δρόμος, ο κεντρικός δρόμος κάτω από το μαγαζί, σχεδόν είχε κλείσει. Από τα αυτοκίνητα της ασφάλειας και της «ασφάλειας» των παρευρισκομένων. Το μαγαζί ήταν πριβέ, αλλά λόγω εντοπιότητας «του φίλου» και εμπιστοσύνης μας επετράπη η είσοδος. Το θέαμα ήταν πράγματι εντυπωσιακό: Σωκράτης Κόκκαλης.

Υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, Λαλιώτης, Σκανδαλίδης, Σηφουνάκης, παίζοντας μάλιστα μπαγλαμά κλπ. Εκλεκτοί δημοσιογράφοι: Κακαουνάκης, Ταγματάρχης κλπ. Για Λάλα και Παπαχρήστο δεν είμαι σίγουρος. Ο Λευτέρης Παπαδόπουλος (φωτό). Οι πνευματικοί άνθρωποι άλλωστε στην Ελλάδα έχουν αυστηρά κριτήρια στις επιλογές τους.

 

Δεν κάνουν με όποιους κι όποιους παρέα. Οι επιχειρηματίες και οι πολιτικοί που επιλέγουν είναι εκλεκτοί. Από το πάνω ράφι. Σίγουρα έχω ξεχάσει αρκετούς, αλλά έχουν περάσει κάποια χρόνια. Τότε δεν είχα γράψει τίποτα, σεβόμενος το οφ δι ρέκορντ. Σήμερα, ύστερα από τόσα χρόνια, έχει παραγραφεί. Απ’ ό,τι λέγανε, η παρέα αυτή με προσθέσεις και αφαιρέσεις κάθε φορά μαζευόταν κάθε εβδομάδα. Μεσοβδόμαδα. Τετάρτη ή Πέμπτη.

 

Εκείνη τη συγκεκριμένη μέρα, μάλιστα, κέρναγε για τη γιορτή του ο Ταγματάρχης. Μιλάμε, βέβαια, για την εποχή που και η Ελλάδα ευημερούσε και οι Ελληνες. Με ΠΑΣΟΚ και με πρωθυπουργό τον Κώστα Σημίτη, λεφτά υπήρχαν. Με τη σέσουλα. Για όλον τον κόσμο. Και γι’ αυτό όσα περισσεύανε τους τα αρπάξανε μέσω του Χρηματιστηρίου.

 

Σήμερα η Ελλάδα έχει πτωχεύσει. Τα 2/3 των Ελλήνων ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας. Το ΠΑΣΟΚ έχει ξεφτιλιστεί κι έχει διαλυθεί. Οι ΠΑΣΟΚτζήδες όμως ζουν και βασιλεύουν. Οσοι δηλαδή τρέξανε να βρούνε άκρη και να χωθούνε στον ΣΥΡΙΖΑ. Μία από αυτές τις αξίες που παραμένουν ανεκτίμητες στο βάθος του χρόνου και σε όλη αυτήν την καταστροφή, ο Λάμπης Ταγματάρχης. Και καθηγητής στο Πάντειο μάλιστα.

 

Οπως η Αννα Παναγιωταρέα. Και επί του φαύλου ΠΑΣΟΚ, διευθύνων σύμβουλος στην αμαρτωλή ΕΡΤ και τώρα επί αριστερής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ διευθύνων σύμβουλος στην τίμια και αριστερή ΕΡΤ. Και με τον εισαγγελέα Πεπόνη, μάλιστα, να έχει ασκήσει κάτι διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για τα λεφτά που είχαν δοθεί από την ΕΡΤ για το Τσάμπιονς Λιγκ. Με τον Λάμπη Ταγματάρχη και τους λοιπούς εμπλεκομένους να καθαρίζουν και να βγαίνουν λάδι.

 

Πράγματι. H Αριστερά ήρθε στην εξουσία για να δικαιωθούν δύο άνθρωποι: Ο Μανώλης Γλέζος, που είχε κατεβάσει τη γερμανική σημαία από την Ακρόπολη και ο Λάμπης Ταγματάρχης. Κι από την ΕΡΤ, πάμε στα Ελληνικά Πετρέλαια. Ποιον διόρισε πρόεδρο η αριστερή κυβέρνηση; Τον Ευστάθιο Τσοτσορό. Για τον ίδιο Τσοτσορό πρόκειται που μαζί με τον Κοντομηνά και το Ιδρυμα Ωνάση είχαν φτιάξει τον Alpha Digital.

 

Και στο Ιδρυμα Ωνάση, βέβαια, λεφτά για πέταμα υπήρχαν. Το κανόνι που είχε σκάσει στην αγορά έκανε μεγάλο μπαμ. Σχετικά με το ποιος έφαγε ποιον, ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις. Ο Τσοτσορός πάντως είχε κάνει αγωγή κατά Κοντομηνά-Ψαρρά και λοιπών και ζήταγε 8 εκατομμύρια. Οχι δραχμές. Γιούρο. Διαβάζοντας, λοιπόν, το βιογραφικό του Στ. Τσοτσορού, μετράς έντεκα παρουσίες σε δημόσιες επιχειρήσεις και Οργανισμούς! Που ανατρέχουν από το 1973 στη ΔΕΗ! Θα πει κάποιος, το 1973 ήταν Χούντα. Μπορούσε ο πάσα ένας να μπει στη ΔΕΗ; Και τι να κάνει όμως ο Τσοτσορός; Σύμφωνα πάντα με το βιογραφικό του, μέχρι το 1982 σπούδαζε.

 

Οπως ο Χριστόδουλος που επί Χούντας διάβαζε. Να επιβάρυνε την οικογένειά του; Προς τιμή του είναι ότι σε ηλικία 24 ετών μπήκε στη βιοπάλη. Και προς τιμή του ΣΥΡΙΖΑ που δεν κάνει διορισμούς με κομματικά κριτήρια. Ολοι οι καλοί χωράνε στην αριστερή κυβέρνηση και στο αριστερό Δημόσιο. Από τον Παπαγγελόπουλο, πρώην της ΕΥΠ επί ΝΔ, μέχρι τον Τσοτσορό πρώην της ΔΕΗ το 1973.

 

Οσο για τους δικούς μας, υπάρχει το λαμπρό παράδειγμα του Γιάννη Μπενίση. Σύντροφος της Ρένας Δούρου ο εν λόγω Μπενίσης, διορίστηκε πρόεδρος στην ΕΥΔΑΠ. Μαθηματικός, με δραστηριότητα στα φωτοβολταϊκά και καφετέρια στην Αγία Παρασκευή. Γνώστης του αντικειμένου. Ξέρει από νερά. Οταν δεν προλάβαιναν τα γκαρσόνια στην καφετέρια, σερβίριζε ο ίδιος τους πελάτες. Η δουλειά για έναν αριστερό δεν είναι ντροπή. Αυτά.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017