Ο Μπόρις Τζόνσον νέος υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας | Mikrometoxos.gr

Ο Μπόρις Τζόνσον νέος υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας

14.07.2016 00:07

 Ο υπέρμαχος του Brexit και πρώην δήμαρχος του Λονδίνου ο Μπόρις Τζόνσον ανέλαβε το υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ, λίγη ώρα έπειτα από την ανάληψη του πρωθυπουργικού θώκου από Τερέζα Μέι.

Ο προκάτοχος του κ. Τζόνσον στο υπουργείο Εξωτερικών, ο Φίλιπ Χάμοντ, μετακινήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών.

Η επιλογή της Τερέζα Μέι σίγουρα έχει σημειολογική σημασία καθώς η ίδια έχει δηλώσει ότι η απόφαση του λαού για έξοδο από την ΕΕ θα γίνει σεβαστή και οι διαδικασίες θα προχωρήσουν.

Ο Τζόνσον ηγήθηκε της νικηφόρας εκστρατείας υπέρ της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση ενόψει του δημοψηφίσματος του περασμένου μήνα.

Ωστόσο ο ρόλος του στις διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες για τη μελλοντική σχέση του Λονδίνου με την ΕΕ αναμένεται ότι θα είναι περιορισμένος, καθώς η Μέι αναμένεται ότι θα δημιουργήσει ένα νέο χαρτοφυλάκιο αφιερωμένο στο Brexit.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αντιδρώντας στην ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ για τον διορισμό του Τζόνσον, ανέφερε ότι προσβλέπει σε μια στενή συνεργασία μαζί του.

Νωρίτερα, αρχικά το BBC μετέδωσε και κατόπιν η Ντάουνινγκ Στριτ επιβεβαίωσε ότι η Άμπερ Ραντ διορίζεται υπουργός Εσωτερικών—μέχρι σήμερα ήταν υφυπουργός Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής—ενώ έγινε επίσης γνωστό από το γραφείο της Μέι ότι ο Μάικλ Φάλον θα παραμείνει στο υπουργείο Άμυνας. Ο Φάλον υπηρετεί στο αξίωμα από το 2014.

Εν τω μεταξύ ένα νέο υπουργείο ανακοίνωσε η Τερέζα Μέι. Πρόκειται για το υπουργείο υπεύθυνο για το Brexit το οποίο αναλαμβάνει ο συντηρητικός ευρωσκεπτικιστής Ντέιβιντ Ντέιβις.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017