Ο Κ. Μητσοτάκης σε City και Φρανκφούρτη - Επαφές με επενδυτικά funds - Το ραντεβού με Ντράγκι - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Ο Κ. Μητσοτάκης σε City και Φρανκφούρτη – Επαφές με επενδυτικά funds – Το ραντεβού με Ντράγκι

05.07.2016 10:15

Στο Λονδίνο βρίσκεται ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης όπου έχει σειρά επαφών με ισχυρούς επενδυτικούς ομίλους. Ο Κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με κορυφαία στελέχη μεγάλων ξένων funds αλλά και με τον διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι θα πραγματοποιήσει πό σήμερα έως και την Τετάρτη 6 Ιουλίου.  

Ήδη ο κ.Μητσοτάκης συναντήθηκε με το επιτελείο της PIMCO του μεγαλύτερου διαχειριστή αμοιβαίων κεφαλαίων διεθνώς και με στελέχη από funds όπως Blackrock, Blackstone, Paulson, Brevan Howard, Capital, Schroder, Soros.

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα έχει συναντήσεις στο Λονδίνο με το επιτελείο της βρετανικής εφημερίδας Financial Times, ενώ την Τετάρτη, ημέρα που θα συναντηθεί με τον διοικητή της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι στη Φραμκλφούρτη  θα έχει επαφές και με τη Deutsche Welle.

Χθες το  βράδυ ο κ.Μητσοτάκης παρέστη σε δείπνο που διοργανώνουν οι δυο επενδυτικές τράπεζες (Goldman Sachs και Deutsche Bank) για τους συμμετέχοντες ενώ αύριο Τρίτη θα έχει νέο γύρο επαφών με επενδυτικά κεφάλαια πριν αναχωρήσει για την Φρανκφούρτη.

Όπως αναφέρουν στην Συγγρού σκοπός των επαφών είναι να παρουσιάσει αφενός το σχεδιασμό του κόμματος για δίκαιες μεταρρυθμίσεις που θα συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας, αμέσως με το που θα κερδίσει η ΝΔ τις εκλογές και αφετέρου να πείσει του ισχυρούς παίκτες των διεθνών αγορών να επενδύσουν άμεσα στην Ελλάδα.

« Κάτι δηλαδή που δεν μπορεί να κάνει και το κυριότερο να πείσει τους επενδυτές ο κ. Τσίπρας, όπως αποδείχθηκε περίτρανα πρόσφατα με την υπόθεση της Cosco » αναφέρουν οι ίδιες πηγές .

Ο πρόεδρος του ΝΔ αναπτύσσει στους συνομιλητές του όλο το σκεπτικό για τη πρόταση του κόμματος για ανάπτυξη 4% και πλεονάσματα 2% εξηγώντας παράλληλα γιατί το πρόγραμμα που εφαρμόζεται αυτή τη στιγμή σήμερα δεν «βγάζει» πουθενά.

«Θα είναι ένα σχέδιο τεκμηριωμένο και ρεαλιστικό που θα εκπλήξει θετικά την ελληνική κοινωνία και τους πιστωτές μας» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης προκαλώντας , όπως αναφέρουν πηγές του κόμματος, το ενδιαφέρον των οικονομικών οίκων οι οποίοι βλέπουν ένα πολιτικό αρχηγό αποφασισμένο να εφαρμόσει ταχύτατα, μόλις κερδίσει τις εκλογές, ένα διαφορετικό μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής .

«Με προτεραιότητα στις δουλειές μέσα από δίκαιες και σωστές μεταρρυθμίσεις . Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει ότι θα χρειασθούν 100 δισ. ευρώ επενδύσεις την επόμενη πενταετία για να δημιουργηθούν 120. 000 θέσεις εργασίας ετησίως » συμπληρώνουν από τη ΝΔ , σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017