Ο Κοντονής οφείλει να τον τιμήσει σε ειδική εκδήλωση

http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10560&subid=2&pubid=130124729
Κώστας Καίσαρης

Ο Κοντονής οφείλει να τον τιμήσει σε ειδική εκδήλωση

Eχασε την υπόθεση στην ΕΕΑ ο Μελισσανίδης. Τρίχες κατσαρές. Ο μέτοχος της κατασκευαστικής εταιρείας Δικέφαλος 1924 κέρδισε. Κέρδισε εκατό – μηδέν. Τώρα, πλέον, στο ελληνικό ποδόσφαιρο υπάρχει η ΑΕΚ. Αυτά που ξέρανε δεν περνάνε πια. Τώρα υπάρχει Μελισσανίδης. Οχι ο παλιός Μελισσανίδης, που μπουκάριζε στα γραφεία της ΕΠΟ και πλάκωνε στα χαστούκια τον Μπεθάνη.

Τώρα, πλέον, υπάρχει ένας διαφορετικός Μελισσανίδης. Ο σύγχρονος Μελισσανίδης. Που μπορεί να μην έχει καμία σχέση με την ΠΑΕ ΑΕΚ, αλλά είναι εδώ σαν μέτοχος της κατασκευαστικής εταιρείας Δικέφαλος 1924. Για να υπερασπιστεί τα ιερά και τα όσια του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αν τολμάει ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ας ξαναπάει στα γραφεία της Σουπερλίγκ να καταβρέξει τον Αλαφούζο.

Η εμφάνιση του Δ. Μελισσανίδη στα γραφεία της ΕΑΑ δεν άφησε την παραμικρή αμφιβολία ότι τίποτα πλέον δεν είναι ίδιο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Με τρεις λέξεις τα είπε όλα: «Στ’ αρχ@ια μου». Η ΑΕΚ μπορεί για δυο χρόνια να περιπλανιόταν στα κατσάβραχα της Β’-Γ’ εθνικής, ο Μελισσανίδης όμως είναι φτιαγμένος για μεγάλα πράματα. Δεν είναι κανένας παρακατιανός. Και το απέδειξε.

Στη συνεδρίαση της ΕΕΑ έδειξε (σαν «Τίγρης» που είναι άλλωστε ) τα κοφτερά του δόντια. Οχι μόνο δεν φοβήθηκε τους «εγκάθετους του Μαρινάκη», αλλά όπως αρμόζει σ έναν αντιβασιλέα της ζούγκλας πέρασε στην αντεπίθεση. Με τις τρεις λέξεις που είπε έμεινε στην ιστορία: «Στ’ αρχ@ια μου». Ο φίλος του Αντώνη Σαμαρά ( και σε παρελθόντα χρόνο, του Κώστα Λαλιώτη) τους έκανε όλους μια χόρτα: «Στ’ αρχ@ια ια μου». Η Ειρήνη Μαρούπα κατ’ αρχήν κοκκίνισε από ντροπή.

Στη συνέχεια, όταν συνειδητοποίησε το μεγαλείο του ανδρός, φώναξε δυνατά από μέσα της: «Πες τα, Χρυσόστομε». Ο Παπαλάκης σηκώθηκε όρθιος κι άρχισε να τραγουδάει: «Εμπαινε, «Τίγρη», έμπαινε και κάν’ τα όλα λίμπα. Μη λογαριάζεις τίποτα και στ’ ανοιχτά κολύμπα».

Οι στιγμές ήταν συγκλονιστικές. Η Μαρούπα παραλίγο να μερακλωθεί και να αρχίσει να φέρνει βόλτες . Ο Μελισσανίδης, που δεν είχε να προσθέσει τίποτα άλλο, αποχώρησε. Οι στιγμές για το ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν ιστορικές. Ο «Τίγρης» είχε γράψει ιστορία. Και τι έγινε που η ΑΕΚ δεν θα μπαίνει στο κουπόνι του στοιχήματος; Στ’ αρχ@ια του. Υπεράνω όλων είναι η μαγκιά. Το νταηλίκι. Οι Αεκτζήδες έχουν έναν ακόμα λόγο να είναι υπερήφανοι. Η «Αγια-Σοφιά» μπορεί να είναι ακόμα στις μακέτες.

Ο «Τίγρης» όμως σκίζει χασέδες. Δεν είναι δηλαδή ότι του ξέφυγε μια κουβέντα παραπάνω. Ανθρωπος είναι. Και μεγαλωμένος στην Κοκκινιά μάλιστα. Δεν σπούδασε στο Χάρβαρντ ο Μελισσανίδης. Στην πλατεία Μέμου έμαθε γράμματα. Τη γλώσσα του πεζοδρομίου. Θα μπορούσε λοιπόν να κάνει μια διευκρινιστική δήλωση. Μια διάψευση. Τίποτα απ’ όλα αυτά. Ο αντιβασιλεύς της ζούγκλας και τα έχει μεγάλα και τα δείχνει. Δεν παίρνει πίσω τα λόγια του. Ο,τι λέει το εννοεί.

Ταυτόχρονα, ο Κοντονής μπορεί να είναι υπερήφανος. Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, που διόρισε η αριστερή κυβέρνηση, επέδειξε ήθος. Δεν υποβίβασε το επίπεδο. Δεν κατέβασε τη στάθμη. Δεν μετέτρεψε την αίθουσα σε χαμαιτυπείο. Δεν απάντησε στον Μελισσανίδη με την ίδια γλώσσα. Δεν τους έφτυσε ο «Τίγρης». Ενα σύννεφο ήταν που πέρασε κι έπεσε για μικρό χρονικό διάστημα.

Μια τοπική βροχή. Κανένα πρόβλημα. Η προσπάθεια για την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου συνεχίζεται. Ο Δ. Μελισσανιδης στηρίζει στην πράξη τον ακάματο υφ. Αθλητισμού. Γράφει την εγκληματική οργάνωση στ’ αρχ@ια του. Ο Σταύρος Κοντονής οφείλει να τον τιμήσει σε ειδική εκδήλωση. Αλλοι δυο τρεις Μελισσανίδιδες να υπήρχαν, το ελληνικό ποδόσφαιρο θα ήταν διαφορετικό.

Ο αγώνας του υφ. Αθλητισμού δικαιώνεται. Με τον νέο νόμο για τον αθλητισμό που ψηφίστηκε, ο κάθε κατεργάρης πήγε στον πάγκο του. Για πρώτη φορά έχουν επιβληθεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο ο νόμος και η τάξη . Η ΕΕΑ, που ανασύστησε και αναβάθμισε ο Σταύρος Κοντονής (φωτό), είναι ο θεματοφύλακας των ιερών και των οσίων του ελληνικού αθλητισμού. Και για του λόγου το αληθές, στα επίσημα πρακτικά της είναι καταγεγραμμένη η ρήση του Δημητρίου Μελισσανίδη: «Στ’ αρχ@ια μου».

Πάμε τώρα στο διά ταύτα. Να σε κερδίζει ο Μαρινάκης στην ΕΠΟ, έχεις να λες ότι παίζει με σημαδεμένη τράπουλα. Να σε κερδίζει στην ΕΕΑ, όπου έχει διορίσει επτά στους επτά ο Κοντονής, πώς γινεται; Εκτός αν ο ΣΥΡΙΖΑ στη μάχη των δυο ολιγαρχών επέλεξε να είναι κόντρα στον Μελισσανίδη. Και δεν το λέω εγώ αυτό. Στην ΑΕΚ το λέγανε. Οτι εμείς είχαμε το δίκιο, δηλαδή, αλλά χάσαμε επειδή μας είχανε στημένους. Ακόμα κι έτσι να είναι όμως, σημαίνει αποδοχή αδυναμίας και παραδοχή ήττας. Αυτά.

Η πατρίδα μπορεί να κοιμάται ήσυχη. 223 μέλη και φίλοι της οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Κρήτης στηρίζουν τον Τσίπρα -Observer

Λόγω της αγάπης του για την εθνική ομάδα, ας του κάνουν έναν έρανο

Θυσίασε, λέει, έναν χρόνο μπάλα ο Καραγκούνης. Για την Εθνική ομάδα. Ενώ, δηλαδή, θα μπορούσε να συνεχίσει την καριέρα του, σταμάτησε το ποδόσφαιρο. Για την αγάπη του για το εθνόσημο. Για να προσφέρει στην Εθνική ομάδα από άλλο πόστο. Και τώρα θέλουν να τον διώξουν χωρίς αποζημίωση. Να τον πετάξουν στον δρόμο. Πράγματι. Θα μπορούσε να πάει στην Ινδία. Και να είναι και καλός μάλιστα.

Σε σχέση δηλαδή με Κατσουράνη, Λιούνγκμπεργκ, Πιρές και λοιπούς παλαίμαχους, θα ήταν σούπερ. Αντί λοιπόν να έβγαζε δέκα δραχμές στην Ινδία, στην ΕΠΟ έβγαλε τρεις, αφού λοιπόν το θέμα είναι και οικονομικό, να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Να βοηθήσουμε δηλαδή και να καλύψουμε τη διαφορά. Να γίνει ένας έρανος. Ενας μαραθώνιος.

Για να πάρει ο Καραγκούνης αυτά που έχασε λόγω της αγάπης του για την Εθνική ομάδα. Για να αποκατασταθεί αυτή η τεράστια αδικία. Αν αυτό δεν σταθεί δυνατό, υπάρχει άλλος τρόπος να αποκατασταθεί ο ίδιος ο Γιώργος Καραγκούνης, στις εκλογές που θα γίνουν τον Σεπτέμβριο. Ενα από τα μεγάλα κόμματα να τον βάλει στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Ο Ζαγοράκης, δηλαδή, που βγήκε Ευρωβουλευτής, κλώτσαγε καλύτερα;

Η «Δίκη» ήταν απλά το εφαλτήριο

Πράγματι, η Ελένη Αυλωνίτου έρχεται από πολύ μακριά, για να πάει πολύ μακριά. Eρχεται από τη «Δίκη της Δευτέρας», για να φτάσει μέχρι την «Ανατροπή» του Γιάννη Πρετεντέρη, τον «Ενικό» του Νίκου Χατζηνικολάου, τους «Φακέλους» του Παπαχελά. Και γιατί όχι, μέχρι και το CNN. Η πτωχή αλλά τίμια «Δίκη», με καλεσμένους επιπέδου Βοργιά και Μολυβά, είναι πολύ μικρή πλέον για να χωρέσει αυτό το τεράστιο πολιτικό μέγεθος.

Η Ελένη Αυλωνίτου είναι φτιαγμένη για πολύ μεγαλύτερα πράγματα. Η «Δίκη» ήταν απλά το εφαλτήριο, για να την εκτινάξει πέρα κι έξω από τα στενά όρια του αθλητισμού. Ο πολιτικός της λόγος έσπασε κόκαλα. Η παρέμβασή της στο μείζον πολιτικό θέμα των ημερών ήταν καταλυτική. Χωρίς να μασάει τα λόγια της, έθεσε τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων: «Με όλο τον σεβασμό στη συγχωρεμένη, ο Βαρουφάκης είναι η Αλίκη Βουγιουκλάκη της πολιτικής. Μιλάει πέντε φορές την ημέρα και δίνει 15 συνεντεύξεις».

Στις κομματικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ βάρεσε συναγερμός. Η πρώτη της τηλεοπτική εμφάνιση, σε κανονική τηλεοπτική ώρα κι όχι στη μεταμεσονύκτια «Δίκη», προκάλεσε πάταγο. Αν ο Αλέξης Τσίπρας έχει απέναντί του μια Ζωή Κωνσταντοπούλου (φωτό) και μια Ραχήλ Μακρή, τώρα έχει δίπλα του την Ελένη Αυλωνίτου. Τίποτα πλέον δεν είναι ίδιο στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ. Η Ελένη Αυλωνίτου είναι αυτή που κάνει τη διαφορά.