Ο Κοντονής ζει σε έναν δικό του κόσμο | Mikrometoxos.gr

Ο Κοντονής ζει σε έναν δικό του κόσμο

22.04.2015 12:03

Κώστας Καίσαρης

Δον Κιχώτης, ο ευφάνταστος αυτός ευπατρίδης της Μάντσα, δεν είχε τίποτα να χάσει. Καβάλησε το άλογό του, τον Ροσινάντε, πήρε από δίπλα του τον Σάντσο Πάντσα και ξεκίνησε τις περιπλανήσεις και τις περιπέτειές του. Σήμερα δεν χρειάζεται κάποιος συγγραφέας σαν τον Μιγκέλ ντε Θερβάντες για να αναβιώσει τον σύγχρονο Δον Κιχώτη. Ο Χαράλαμπος-Σταύρος Κοντονής έχει από μόνος του όλο το πακέτο: Εχει φορέσει την πανοπλία του κι έχει ανά χείρας το ακόντιο. Δεν σκιαμαχεί με ανεμόμυλους: Απέναντί του έχει τη βία και τη διαφθορά. Και δίπλα του σε ρόλο Σάντσο Πάντσα τον Τζούλιο Συναδινό.

Κι αν ο ποιητής έχει γράψει «μια ματιά σου μόνο φτάνει, αεροπλάνο να με κάνει», μία και μόνο κουβέντα του Χαράλαμπου-Σταύρου Κοντονή φτάνει για να αναδείξει το μεγαλείον του ανδρός: «Και τι έγινε αν αποκλεισθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο από τις διεθνείς διοργανώσεις; Θα βλέπουμε Ρεάλ-Μπαρτσελόνα».

Επειδή όμως ο Δον Κιχώτης (φωτό) που λέγαμε ανατρέχει στο 1605 και σήμερον βρισκόμαστε στο 2015, το αναμενόμενο ποδοσφαιρικό Γκρέξιτ έχει συνέπειες. Οχι μόνο στον Γιάννη Αλαφούζο, που έντρομος άρχισε να φωνάζει «λύκος στο μαντρί». Λέμε για τις συνέπειες στην Εθνική Οικονομία. Δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που, αν συνυπολογισθούν, φτάνουν τα εκατό. Εχουμε και λέμε:

-Απώλειες δεκάδων εκατομμυρίων από τη φορολογία στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών. Ο Ολυμπιακός π.χ. έχει συνολικό κόστος συμβολαίων 25 περίπου εκατομμύρια. Με τη φορολογία να είναι στο 40%, οι αποδιδόμενοι φόροι σε ετήσια βάση είναι δέκα εκατομμύρια. Με τους ξένους ποδοσφαιριστές να λύνουν τα συμβόλαιά τους για «σπουδαίο λόγο», τα μπάτζετ στις μεγάλες ομάδες θα πέσουν κατά 80 με 90%.

-Ανάλογη θα είναι η πτώση των εσόδων στις μεγάλες ΠΑΕ από χορηγίες και διαφημίσεις. Με πτώση του εισπραττόμενου ΦΠΑ (23%) επίσης κατά 90%.

-Οπως και η πτώση των εσόδων από τα τηλεοπτικά συμβόλαια και τις κεντρικές χορηγίες της Σούπερλιγκ.

-Αντίστοιχα θα είναι δραματική η πτώση του τζίρου στα δύο συνδρομητικά αθλητικά κανάλια.

-Πτώση του τζίρου που θα έχει σαν συνέπεια απολύσεις προσωπικού. Αν ο Ολυμπιακός έχει π.χ. εκατό υπαλλήλους, θα κρατήσει δέκα.

-Ο προϋπολογισμός της ΕΠΟ για το 2013 ήταν 30 εκατ. γιούρο. Απ’ αυτά τα 10 ήταν τηλεοπτικά, τα 4,5 από χορηγούς τα 3,5 από ΦΙΦΑ-ΟΥΕΦΑ κ.λπ. Με την εθνική ομάδα εκτός διοργανώσεων, τα έσοδα της ΕΠΟ μηδενίζονται. Κλείνει το μαγαζί και το κράτος χάνει έσοδα από ΦΠΑ, φόρους μισθωτών υπηρεσιών κ.λπ.

-Ομάδες όπως π.χ. ο Παναθηναϊκός θα πτωχεύσουν (εκτός όλων των άλλων, χάνουν τα περιουσιακά στοιχεία τους, μένει ελεύθερος ο Μπεργκ κ.λπ.). Ομάδες όπως ο Αστέρας Τρίπολης (φεύγοντας όλοι οι ξένοι) θα διαλυθούν. Αθλητικές εφημερίδες και αθλητικά ραδιόφωνα, που φυτοζωούν, θα βάλουν λουκέτο. Τα εισιτήρια θα πέσουν ακόμα παρακάτω όπως και ο τζίρος στα μαγαζιά έξω από τα γήπεδα των μεγάλων ομάδων. Και άλλα πολλά.

Είναι προφανές ότι ο Χαράλαμπος-Σταύρος Κοντονής ζει σε έναν δικό του κόσμο. Εχει καβαλήσει το άλογο, έχει φορέσει την πανοπλία του κι έχει έτοιμο το κοντάρι για να χτυπήσει τα θηρία της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ. Αν ο Δον Κιχώτης στην τελική γελοιοποιήθηκε και χλευάστηκε, ο Χαράλαμπος-Σταύρος Κοντονής τους Μπλάτερ και Πλατινί θα τους κάνει μια μπουκιά. Αυτά.

  • Κι αν ο ποιητής έχει γράψει «μια ματιά σου μόνο φτάνει, αεροπλάνο να με κάνει», μία και μόνο κουβέντα του Χαράλαμπου-Σταύρου Κοντονή φτάνει για να αναδείξει το μεγαλείον του ανδρός

Το ελληνικό ποδόσφαιρο θα ανήκει στους Ελληνες

ΕΙΤΕ εντός Ευρώπης είτε εκτός Ευρώπης είτε με τον Κομπότη είτε χωρίς τον Κομπότη, το πρωτάθλημα του χρόνου θα είναι με 16 ομάδες. Αν υπολογίσουμε από 25 ποδοσφαιριστές σε κάθε ομάδα, μιλάμε για τουλάχιστον τετρακόσιους ποδοσφαιριστές. Αν ακολουθήσουμε το σενάριο Κοντονή ότι θα ξεχαρμανιάζουμε με Ρεάλ-Μπαρτσελόνα, μιλάμε για Γκρέξιτ στο ποδόσφαιρο και για Ελληνες μόνο ποδοσφαιριστές. Οι ξένοι θα λύσουν τα συμβόλαιά τους για «σπουδαίο λόγο» και θα την κάνουνε λος πούλος. Ερώτηση: Πού θα βρεθούνε 400 Ελληνες ποδοσφαιριστές για το πρωτάθλημα της Σούπερλιγκ; Και πού θα βρεθούνε πάνω από 500 ποδοσφαιριστές για τη Β’ Εθνική; Κανένα πρόβλημα, ωστόσο, δεν είναι άλυτο. Στον Ολυμπιακό μπορούνε να επιστρατεύσουνε Τζόλε, Γεωργάτο, Αμανατίδη, Ανατολάκη κ.λπ. Στον Παναθηναϊκό, Καραγκούνη, Μπασινά, Σεϊταρίδη. Στην ΑΕΚ να βγάλει δελτίο ο Δέλλας και να επιστρέψουν στην ενεργό δράση Λυμπερόπουλος, Ζήκος, Κασάπης, Μπορμπόκης. Στον ΠΑΟΚ, Χαλκιάς, Ζαγοράκης, Γ.Χ. και πάει λέγοντας. Που θα πλαισιωθούν με παιδιά από τις ακαδημίες. Κι αυτή ακριβώς θα είναι η μεγάλη προσφορά του Κοντονή: Το ελληνικό ποδόσφαιρο θα ανήκει στους Ελληνες.

Στο «γιούχα» ή στο «ζήτω», ο καθείς και τα συμφέροντά του

ΜΕΧΡΙ το απόγευμα της Παρασκευής, το μέτωπο κατά της διαφθοράς ήταν αρραγές: «Ορμα, Κοντονή», «Μην κωλώνεις, Υπουργέ», «Φάτους όλους, Κοντονή», «Είναι τρελός ο Υπουργός», «Ολοι μαζί να βάλουμε πλάτη στον Υπουργό». Ολα αυτά μέχρι το βράδυ στις οκτώ, όταν ο Ιωάννης Αλαφούζος (φωτό) έκοψε ρόδα μυρωμένα: Οτι δεν πρέπει να τσουβαλιάζονται όλοι μαζί, αθώοι και ένοχοι, κι «είναι υποχρέωση της Πολιτείας να συνεργαστεί με ΦΙΦΑ-ΟΥΕΦΑ και να βρει την άκρη.

Ενδεχόμενος αποκλεισμός του Παναθηναϊκού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα είναι ευθύνη της Κυβέρνησης». Με δυο λόγια, χωρίς τα λεφτά από την ΟΥΕΦΑ για το Γιουρόπα Λιγκ, το μαγαζί με έμβλημα το τριφύλλι βάζει λουκέτο. Αμέσως μετά άρχισαν να δημοσιεύονται αυθόρμητα σχόλια.

Οτι «δεν είναι δυνατόν να καίγονται μαζί με τα ξερά και τα χλωρά και σε τι φταίει ο Παναθηναϊκός να πληρώσει αμαρτίες αλλωνών». Δεν είναι όμως μόνο ο Παναθηναϊκός. Είναι και τα κανάλια. Που έχουνε συμβόλαια εκατομμυρίων ευρώ για τις μεταδόσεις του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ.

 

Χωρίς τον Ολυμπιακό, τι θα δείχνουνε στη φάση των ομίλων; Μάριμπορ-Αντερλεχτ την Τρίτη και Ρόμα-Αγιαξ την Τετάρτη; Χωρίς τις ελληνικές ομάδες, τι θα δείχνουν τις Πέμπτες στο Γιουρόπα; Λέφσκι-Μπεσίκτας; Εξ ου λοιπόν και τα επίσης αυθόρμητα δημοσιεύματα των ενδιαφερόμενων: «Να προσέξει ο Κοντονής. Δεν είναι λύση η σύγκρουση και η ρήξη». Συμπέρασμα: Στο «ναι» ή στο «όχι», στο «γιούχα» ή στο «ζήτω», ο καθείς και τα συμφέροντά του.

Ερώτηση: Μήπως με το 4-0 χθες στη Βέροια οι ομάδες που σώθηκαν είναι δύο;

Ηλί, Ηλί, λαμά σαβαχθανί -Ιωάννης Κομπότης

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017