Ο Ιταλός εισαγγελέας: «Η Ελλάδα έχει ιδιαίτερα αργούς ρυθμούς» | Mikrometoxos.gr

Ο Ιταλός εισαγγελέας: «Η Ελλάδα έχει ιδιαίτερα αργούς ρυθμούς»

02.01.2015 22:30
«ΟΙ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟΥΣ 15»

Ιταλός εισαγγελέας στο Norman Atlantic – Επιρρίπτει ευθύνες στην Ελλάδα

Στο κουφάρι του Norman Atlantic που βρίσκεται από το μεσημέρι στο λιμάνι του Μπρίντεζι μπήκε ο εισαγγελέας Ετορε Καρντινάλι, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να φτάσει, για λόγους ασφαλείας, στο γκαράζ του πλοίου απ’ όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά, στις 4.30 τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής. Δεν απέκλεισε να υπάρχουν και άλλα πτώματα ανθρώπων στο καμμένο πλοίο, ενώ επέρριψε ευθύνες στις ελληνικές αρχές για την καθυστέρηση, όπως είπε, της αποστολής στοιχείων για τους επιβάτες.

Ιταλός εισαγγελέας στο Norman Atlantic - Επιρρίπτει ευθύνες στην Ελλάδα

Ο εισαγγελέας Καρντινάλι δήλωσε ότι «μπορεί να υπάρχουν πτώματα στον χώρο στάθμευσης του πλοίου». Πρόσθεσε ότι «ανακτήθηκε και κατασχέθηκε το μαύρο κουτί του πλοίου, και τώρα πρόκειται να προχωρήσει η προσεκτική επεξεργασία των στοιχείων» που περιέχει αυτό, κυρίως ως προς τις επικοινωνίες μεταξύ του πληρώματος και των λιμεναρχείων.

Ο Ιταλός εισαγγελικός λειτουργός πρόκειται να επιστρέψει αύριο Σάββατο στο Norman Atlantic, κάτι που ενδέχεται να κάνει και τις επόμενες ημέρες. Στο πλοίο έχουν ανέβει από το μεσημέρι πολλοί Ιταλοί εμπειρογνώμονες, οι οποίοι ελέγχουν σπιθαμή προς σπιθαμή τους εσωτερικούς χώρους και τα καταστρώματα, προκειμένου να βρουν στοιχεία για τα αίτια του δυστυχήματος.

Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των αγνοουμένων, ο εισαγγελέας Καρντινάλι εκτίμησε πως «σύμφωνα με την πιο αισιόδοξη πρόβλεψη είναι δέκα, πάντως σε κάθε περίπτωση δεν ξεπερνούν τους δεκαπέντε».

Ο Ιταλός εισαγγελέας πρόσθεσε ότι «ο επίσημος αριθμός των αγνοουμένων θα μπορέσει να δημοσιοποιηθεί όταν η Ελλάδα αποφασίσει να μας δώσει μια αξιόπιστη λίστα επιβατών», διότι «η Ελλάδα έχει ιδιαίτερα αργούς ρυθμούς», όπως είπε.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017