Ο Βασιλειάδης στέλνει «μήνυμα» στη UBS: Αν αποδειχτεί ότι προωθούσατε φοροδιαφυγή, τότε… | Mikrometoxos.gr

Ο Βασιλειάδης στέλνει «μήνυμα» στη UBS: Αν αποδειχτεί ότι προωθούσατε φοροδιαφυγή, τότε…

01.08.2016 14:52

«Θα διεκδικήσουμε αποζημίωση από τη UBS αν αποδειχθεί ότι προέτρεπε πελάτες της να φοροδιαφύγουν», δηλώνει στη HuffPost Greece ο ΓΓ για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς κ. Γιώργος Βασιλειάδης, τονίζοντας ότι «Η μόνη εντολή που έχει δοθεί είναι «όλα στο φως», η ασυλία τελείωσε για όλους».

Όπως αναφέρει στη συνέντευξη του, για πρώτη φορά αναζητούνται και ευθύνες στις ίδιες τις τράπεζες που ενδεχομένως να καθοδήγησαν τους πελάτες τους να βγάλουν τα χρήματα τους στο εξωτερικό και να φοροδιαφύγουν,ενώ τονίζει πως με τον νέο νόμο για την αποκάλυψη των καταθέσεων ό,τι δεν δηλώνεται θα κατάσχεται εξ ολοκλήρου.

Παράλληλα, αποκαλύπτει ότι μέχρι σήμερα από τους ελεγχόμενους για τη λίστα Λαγκάρντ, από τις 191 δικογραφίες έχουν περαιωθεί 94 και έχει καταλογισθεί το ποσό των 810 εκατομμυρίων ευρώ περίπου

Αναλυτικά η συνέντευξη:
«Λίστα Λαγκάρντ», Λίστα UBS, Λιστα Ομολόγων, συνολικά «65 CD» (το 90% όλων των λιστών που έχουν στη διάθεσή τους οι αρμόδιες αρχές). Από τις 2.062 υποθέσεις της λίστας Φαλτσιανί έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος περίπου σε 190 υποθέσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

 

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017